ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Για την περηφάνια τους

Το κίνητρο στο ντέρμπι είναι ίδιο με το περσινό και το προπέρσινο. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Για την περηφάνια τους

Με την υπόθεση πρωτιά τελειωμένη από το Νοέμβρη (εν πολλοίς λόγω «συστήματος» του οποίου το αυτί δεν ιδρώνει από δικαστικές εξελίξεις μα τουναντίον συνεχίζει απροκάλυπτα την επίδειξη δύναμης) στον Παναθηναϊκό δεν απέμεινε τίποτα άλλο απ’ το γόητρο ενόψει ντέρμπι.

Ο Ολυμπιακός που στοχεύει στο αήττητο πρωτάθλημα έχει πάρει φόρα απ’ τα μεγάλα του αποτελέσματα στο Τσάμπιονς Λιγκ κι έρχεται στην Αθήνα με την μύτη ψηλά, αφού ως συνήθως τα Μέσα του παίζουν το χαρτί της ποιοτικής ανωτερότητας, της… καρδιάς του πρωταθλητή, του «αέρα» που τους δίνει το +8 στην βαθμολογία.

Ο Σίλβα κάνει καλή δουλειά, έχει (εκτός από «προστασία» στο εσωτερικό και) ρέντα (απαραίτητη στον πρωταθλητισμό), ενώ σε περίπτωση ήττας το Σάββατο απλώς η διαφορά θα πέσει στους πέντε βαθμούς, τεράστια (!) απόσταση για την βαλτωμένη στη διαφθορά λίγκα μας.

Μ’ εξαίρεση τον Ρομπέρτο, τον Καμπιάσο, τον Τσόρι ποιος άλλος παίκτης του αντιπάλου διακρίνεται για το πληθωρικό του ταλέντο που θα τον έκανε βασικό με κλειστά μάτια στο «τριφύλλι»; Δεν θεωρούμε πως οι ισχυρές προσωπικότητες που προπονούνται στο Κορωπί (Μπεργκ, Σάντσεθ, Στιλ, Ζέκα, Ταυλαρίδης, Νίνης, Εσιέν, Πέτριτς, Πράνιτς) έχουν πολλά να ζηλέψουν απ’ τους άλλους πλην της απροκάλυπτης στήριξης που απολαμβάνουν από τους ρέφερι, γεγονός που επιτρέπει σε Φορτούνηδες,  Μπουχαλάκηδες, Σιόβες να παίζουν βρέξει-χιονίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ ανεβάζοντας την χρηματιστηριακή τους αξία όποτε κοιμάται ο Θεός κι ο Ρομπέρτο αποδεικνύεται τοπ τερματοφύλακας!

Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν πριν καλά-καλά βγουν στα γκισέ και ο Ύψιστος να βοηθήσει όποιον κληθεί να διευθύνει τον αγώνα αφού ο κόσμος είναι «στα κάγκελα». Με τις περσινές εξελίξεις νωπές στο μυαλό (όταν οι οικοδεσπότες «τσίμπησαν» στις άριστα σχεδιασμένες προβοκάτσιες οι οποίες στέρησαν από το κλαμπ αυτό που κέρδισε στο γήπεδο) και πλήρη ακινησία στα θέματα της εγκληματικής οργάνωσης δεν θέλει πολύ να γίνει ο αγώνας «ροντέο»!

Ο Παναθηναϊκός έχει νέο προπονητή, ούτε οι ίδιοι του οι ποδοσφαιριστές δεν ξέρουν τι θα σκαρφιστεί ο Στραματσόνι για το ματς, ποσώς μάλλον ο Σίλβα. Τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός ήρθε στη Λεωφόρο απέναντι σε Ιταλό προπονητή (2005) ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι παρουσίασε μια ορμητική ομάδα με MVP τους Κώστα Χαραλαμπίδη (απίθανος ο Κύπριος σε ρόλο δεξιού μπακ χαφ απέναντι σε Τζόρτζεβιτς-Γεωργάτο) και Νόρντιν Βόουτερ που κέρδισε ΜΟΝΟ 1-0 έχοντας απέναντί του τον Αντώνη Νικοπολίδη που έβγαλε τα άπιαστα.

Ο Μάρκους Μπεργκ ήταν εξαιρετικός στο Περιστέρι, ο Κάρλος Ζέκα έχει παράδοση σπουδαίων εμφανίσεων απέναντί τους, Πέτριτς, Πράνιτς, Νίνης χρωστάνε ένα ΣΠΟΥΔΑΙΟ παιχνίδι, σημειωτέον η Λεωφόρος δεν είναι εύκολο γήπεδο για κανένα, συνεπώς ένα τρίποντο που θα γλυκάνει κάπως τον κόσμο είναι σαφέστατα μέσα στις δυνατότητες των πρασίνων.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ