ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Ζητείται (και) τύχη!

Την ώρα που στον Ολυμπιακό… γεννούν και τα κοκόρια τους, ο Παναθηναϊκός έχει βαρεθεί να βλέπει τη μπάλα να τον φτύνει σε καίριες φάσεις των σημαντικών του αγώνων. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Ζητείται (και) τύχη!

Ο Αντρέα Στραματσόνι με το που παρουσιάστηκε ξεκαθάρισε πως θα παίζει με δύο επιθετικούς. Καρέλης-Μπεργκ δεν «σπάνε» άρα ευκαιρία να μπουν δύσκολα στους Σιόβες που ως τώρα χάρις την κλάση του Ρομπέρτο και τα διαρκώς σηκωμένα σημαιάκια των εποπτών την έχουν δει Καναβάρο.

Ο Σουηδός θα κουβαλά κούραση απ’ τα μπαράζ της χώρας του εναντίον της Δανίας για το Euro, αλλά θεωρητικά θα παρουσιαστεί στο χορτάρι ανανεωμένος. Η σούπερ εμφάνιση στο Περιστέρι, η πρόκριση στα τελικά του καλοκαιριού, η ανάγκη να «δείξει» στο νέο κόουτς, λογικά θα κρατήσουν σ’ επαγρύπνηση τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της λίγκας που μετά το κάζο της Γκαμπάλα έψαχνε να βρει κίνητρο και δεν αντίκριζε το παραμικρό.

Η άριστη γνώση των βασικών του Σκανδιναβού κι η ταχύτητα του Καρέλη (δεν ορκιζόμαστε στην τεχνική του κατάρτιση αλλά δεν υπάρχει στον Παναθηναϊκό άνθρωπος που να μην παραδέχεται ότι ο 23χρονος δεν κωλώνει μπροστά σε κανένα και οπουδήποτε) μπορούν ν’ αποδειχθούν αξεπέραστα προβλήματα για τα μπακ του Ολυμπιακού.

Πέρσι ο νεαρός είχε αναλάβει τον άχαρο ρόλο του μοναδικού φορ στο Γ. Καραϊσκάκης (ήταν η μόνη φορά που ο Γιάννης Αναστασίου κατέβασε στο γήπεδο τόσο άτολμη ομάδα στοχεύοντας το «Χ» που θα έπαιρνε άνετα αν ο διαιτητής δεν σφύριζε μονόπλευρα), πρόπερσι περνώντας αλλαγή στο 87΄ κέρδισε με φοβερή κούρσα το φάουλ που έφερε το 0-3 απ’ τον Μεχντί Αμπέντ.

Την περασμένη σεζόν σ’ ένα… τολμηρό σχήμα με τρεις (!) στράικερ (Πέτριτς, Καρέλη, Μπεργκ) ο Αναστασίου είδε τον μικρό να «τρέχει» Σιόβα, Σαντάνα και στο τέλος τον «αιώνιο» να γλιτώνει νέα τριάρα μιας κι όταν μπήκαν φρέσκοι Κλωναρίδης, Ατζαγκούν οι απέναντι δεν προλάβαιναν να τους παρακολουθήσουν ούτε με τα μάτια.

Με τον Πράνιτς τραυματία, τους Καλτσά-Κλωναρίδη-Νίνη-Λουντ να προορίζονται για πάγκο, ο Ιταλός μάλλον θα ξεκινήσει με στόχο να μην αιφνιδιαστεί κι αναλόγως της εξέλιξης θα ρισκάρει περισσότερο. Πάντως με Ατζαγκούν, Λαγό, Ζέκα, Αμπέντ, Κουτρουμπή πίσω από τους κυνηγούς λογικά σκοράρεις μόνο από στατική φάση ή καμιά χοντρή γκάφα του αντιπάλου, όπως συνέβη πέρσι με θύματα τους Μαζουάκου, Μιλιβόγιεβιτς. Όπως και να ‘χει ο Παναθηναϊκός χρειάζεται πάση θυσία το τρίποντο για να ηρεμήσει το κεφάλι του κόσμου του (που θα κουβαλά χρόνια μέσα του την Γκαμπάλα) και να συνεχιστεί το καλό μομέντουμ μετά το «διπλό» στο Περιστέρι.

Στην Ευρώπη… τζίφος, το κοντέρ κόντρα σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ έγραψε 0/2 κι ακόμα ηχεί ζωηρά στα αυτιά μας η ατάκα του Κάρλος Ζέκα μετά το 0-3 από την Μπριζ: «κουραστήκαμε ν’ αποτυγχάνουμε». Ώρα για restart, έστω κι αν μιλάμε για παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα!

Υ.Γ Επιτέλους ας είναι μια φορά με το πράσινο η ρημάδα η τύχη: Χαμένο πέναλτι με την Μπριζ, δοκάρι Καρέλη στη ρεβάνς, δοκάρι Πέτριτς στο Μπακού, δοκάρι Νίνη στη Λεωφόρο, δοκάρι Μπεργκ κόντρα στην ΑΕΚ. Νισάφι…

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ