ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τάσος Νικολογιάννης

Γκρέμισε σε τρεις μήνες, ότι έχτιζε δύο χρόνια!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την αποτυχία του Παναθηναϊκού να πάρει και το φετινό πρωτάθλημα και το καταστροφικό τέλος των play off.

Γκρέμισε σε τρεις μήνες, ότι έχτιζε δύο χρόνια!

Πάει και η φετινή χρονιά. Πάει και με άσχημο τρόπο και το φετινό πρωτάθλημα. Και φέτος δεν μπορείς να πεις τίποτα. Φέτος είσαι άξιος της μοίρας σου και φταις μόνο εσύ σαν σύλλογος, που το έχασες. Πέρυσι είχαμε την κλοπή Νταμπάνοβιτς και το γεγονός, ότι έβαλαν την ομάδα να παίξει με 18 κρούσματα κόβιντ στο κρίσμο ματς με τον Ολυμπιακό. Φέτος έχουμε μία ομάδα, που γύρισε τέσσερα χρόνια πίσω. Με ευθύνη πρώτα και κύρια της διοίκησης.

Αυτή την ποδοσφαιρική αθλιότητα, που είδαμε με τον Αρη είχαμε να την δούμε από την εποχή Μπόλονι. Με μία διαφορά. Ο Μπόλονι έβαζε αμυντικούς, για να κρατήσει ένα σκορ, ο Τερίμ βάζει επιθετικούς, για να γυρίσει το σκορ. Το 1-2-7, που τελείωσε το παιχνίδι χθες ο Παναθηναϊκός είναι ότι κάτσει και δεν ….έκατσε.

Και η αλήθεια είναι, ότι σε όλα τα play off ο Παναθηναϊκός στηρίχθηκε σε τρεις παίκτες. Ο Μπερνάρ, ο Ιωαννίδης και ο Μπακασέτας ήταν οι πρωταγωνιστές στις νίκες με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, που κράτησαν τον Παναθηναϊκό ζωντανό, αλλά όταν δεν υπάρχει οργάνωση, δεν υπάρχει πλάνο κάποιος προπονητής θα σου μπλοκάρει τα βαριά σου χαρτιά και τέλος. Από την στιγμή, που δεν έχεις πλάνο να παίξεις οργανωμένα, για να βρεις λύσεις αντίο. Ετσι έγινε και με την ΑΕΚ, έτσι έγινε και με τον Αρη.

Ο Παναθηναϊκός γκρέμισε σε τρεις μήνες, ότι έχτιζε δύο χρόνια. Και το χειρότερο από όλα είναι, ότι έτσι όπως πάει θα καεί όλο το ρόστερ, που αυτό θα είναι καταστροφικό. Το ξηλώνω και ράβω πάλι σε οδηγεί μαθηματικά σε νέα αποτυχία. Εδώ βρέθηκε ένας να βρίσει τον Ιωαννίδη, που έπαιξε με έξι ενέσεις στο παιχνίδι με τον Αρη, παρά το πρόβλημα που είχε, για να βοηθήσει την ομάδα. Ντροπή και αχαριστία.

Η διαχείρηση της κατάστασης είναι πολύ δύσκολη, αλλά όπως στρώνεις κοιμάσαι. Δεν υπήρχε κανείς λόγος τον Δεκέμβριο να αποχωρήσει ο Γιοβάνοβιτς και από τότε το είχα πει και το είχα γράψει. Με τα λάθη του και τα σωστά του είχε πλάνο, πρόγραμμα, η ομάδα εξελισσόταν, οι παίκτες έπαιζαν αυτό, που μπορούσαν. Τώρα μετά την απώλεια του πρωταθλήματος και την μεγάλη εσωστρέφεια, στην οποία μπαίνει ο σύλλογος υπάρχει ο κίνδυνος να μετατραπεί σε καταστροφική η αποτυχημένη χρονιά. Να μείνει τέταρτη η ομάδα, να χάσει το κύπελλο και να μείνει εκτός Ευρώπης. Και πιστέψτε με την εικόνα που βλέπω, την ψυχολογία στο μηδέν είναι ορατό αυτό το ενδεχόμενο.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης Eχει περάσει σχεδόν όλη του την ζωή στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία και όταν αποφοίτησε από το εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας ξεκίνησε την καριέρα του στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Αφού πέρασε από το ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β΄Εθνικής και διαιτησίας, το καλοκαίρι του 1986, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα! Ανέλαβε το ρεπορτάζ του «τριφυλλιού», το οποίο ακολουθεί μέχρι και σήμερα, σε μια πορεία γεμάτη ειδήσεις, πολλά γραπτά, πολλές χαρές, αλλά και λύπες και αμέτρητα ταξίδια! Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» και πήγε στο «SPORTIME». Δυο χρόνια αργότερα πήρε…μεταγραφή για τη «SPORTDAY», και το 2015 πήγε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», ενώ από το 2021 συνεργάζεται με το SDNA.GR. Από το 2000 και μετά πήγε στον ΣΠΟΡ FM 94.6 με διάλλειμα τριών ετών όπου μεταπήδησε στο SPORT24 Radio. Στο PANATHINAIKOS24.gr γράφει με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για τους φίλους του Παναθηναϊκού. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ