Μπάσκετ

Το πείραμα των «seven fouters» τσουλάει…

Αλληλοσυμπληρώνονται τα «θηρία» Ραντούλιτσα, Παπαγιάννης, Κούζμιτς.

Το καλοκαίρι ο Σάσα Τζόρτζεβιτς πρωτοτύπησε επιλέγοντας να κοιτάξει στην αγορά για ψηλούς «δεινόσαυρους» αντί για mobile σέντερ των οποίων η μόδα (Μάικ Μπατίστ, Ντάριλ Μίντλετον) ξεκίνησε στην Αθήνα από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Έχοντας τρεις «seven footers» (δηλαδή παίκτες άνω του 2,13μ.) ο κόουτς έδειξε ν’ αρκείται στα συμπληρώματα Γκιστ, Φώτση για γρηγορότερα πόδια και μεγαλύτερη έκρηξη. Ως τώρα το πείραμα τσουλά, Ραντούλιτσα, Κούζμιτς, Παπαγιάννης «σκεπάζουν» τα καλάθια.

Η πρόθεση της διοίκησης να προσφέρει στον προπονητή άλλο ένα ψηλό αποσκοπεί να έχει ο Τζόρτζεβιτς πληρέστατο ρόστερ όταν ξεκινήσουν τα ζόρια! Σημειολογικά, πάντως, συγκέντρωση τόσων μεγάλων κορμιών στον Παναθηναϊκό είχαμε να δούμε από τη σεζόν 2000-2001 όταν στο ρόστερ υπήρχαν Ζέλικο Ρέμπρατσα (2,13μ.), Πάτρικ Μπερκ (2,11μ.) Ανδρέας Γλυνιαδάκης (2,16μ.), αν κι ο Χανιώτης δεν είχε ενεργό ρόλο.

Τώρα παίζουν όλοι, με τον 18χρονο άσο να έχει ρόλο στην Α1 όπου οι αριθμοί όλων των «θηρίων» είναι άριστοι. Ο Ραντούλιτσα (13.6 πόντοι μ.ό) έχει 95% στις βολές και 65% στα δίποντα, ο Κούζμιτς (7.6 π.) 73% στις βολές, 65% εντός παιδιάς και «Παπ» (5.5 π.), 67% βολές-72% στα δίποντα.

Exit mobile version