ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Τον λες και… βετεράνο

Ο Νίκος Μαρινάκης ετοιμάζεται -στα 22 του -για το πρώτο του «κλάσικο»! Στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός τόλμησε και με (πολλά) 17χρονα! Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Τον λες και… βετεράνο

Ο Νίκος Μαρινάκης είναι από τους βασικούς υποψήφιους να ξεκινήσει βασικός το Σάββατο παίρνοντας το βάπτισμα του πυρός σε ντέρμπι αιωνίων. Ο Κρητικός μπακ λογικά θα συνεχίσει την παράδοση των παιδιών της ακαδημίας που ο Παναθηναϊκός επέλεξε να χρησιμοποιήσει στη «μητέρα των μαχών».

Στα 22 του μάλιστα ο ταλαντούχος οπισθοφύλακας μπορεί να θεωρηθεί και… μεγάλος ηλικιακά λαμβάνοντας υπόψη ότι στο παρελθόν το κλαμπ δεν είχε πρόβλημα να ρίξει στη «φωτιά» ακόμα και 17χρονους, έστω κι αν τα ντέρμπι γίνονταν στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Σε αυτή την κατηγορία ήταν Καπίνο (2012), Σωτήρης Νίνης (2007) που είχαν καλή απόδοση στον Πειραιά, ο πρώτος πραγματοποίησε σωρεία επεμβάσεων (με χαρακτηριστικότερη εκείνη στο τέλος σε παραλίγο αυτογκόλ του Λουκά Βύντρα), ο δεύτερος χειροκροτήθηκε θερμά την ώρα της αλλαγής του, λίγο πριν ο Δημήτρης Παπαδόπουλος τους «καρφώσει» με τη λήξη!

Τι να πούμε για τον Σπύρο Ρισβάνη με τον οποίο έπαθαν πλάκα οι Γερμανοί του Αννόβερο βλέποντάς τον να παίζει με άνεση βετεράνου πλάι στον Γκόρντον Σίλντενφελντ προ διετίας, όταν μια ολιγωρία του «30» στο τέλος επέτρεψε στον Ολυμπιακό να φύγει (άδικα) νικητής απ’ τη Λεωφόρο (0-1), με Μέντες, Φιγκερόα νωρίτερα να ξοδεύουν μεγάλες ευκαιρίες.

Ο Μαρινάκης, αν και 22 ετών, μετρά 42 συμμετοχές στην Α΄ εθνική (θα ήταν περισσότερες αν πέρσι δεν είχε μπλέξει με τη Νίκη Βόλου που βυθίστηκε αύτανδρη ή αν πρόπερσι δεν τραυματιζόταν σοβαρά στο κεφάλι στο Βικελίδης), ενώ προ εβδομάδων ήταν ικανοποιητικός αμυντικά κόντρα στην ΑΕΚ.

Ξέρει άριστα τη σημασία αυτών των αγώνων, πως νιώθει ο κόσμος γι αυτό δεν δίστασε να επιτεθεί στον Τάσο Παπάζογλου (με ερυθρόλευκο παρελθόν) στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος όταν ο αμυντικός του Παναιτωλικού μουρμούραγε διαρκώς στους πράσινους, χολωμένος προφανώς απ’ το γκολάκι που πέταξε ο Μάρκους Μπεργκ, λίγο πριν τη λήξη του ματς…

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ