Ποδόσφαιρο

Το ρίσκο (;) με Ζέκα

Θα τολμήσει ο Στραματσόνι να βάλει στην άμυνα τον Ζέκα, τραβώντας τον απ’ την «καρδιά» της ομάδας;

Mε τον Βέμερ τραυματία, τον Μπούρμπο σε αναζήτηση ομάδας, τον Τριανταφυλλόπουλο ντεφορμέ εδώ και μια διετία, ο Αντρέα Στραματσόνι έχει μετρημένα κουκιά στη διάθεσή του για τη θέση του δεξιού μπακ στο ντέρμπι: Νίκος Μαρινάκης ή Κάρλος Ζέκα!

Ο πρώτος κάνει ως τώρα τα απολύτως απαραίτητα (του λείπει ο «αέρας» που είχε όταν μας πρωτοσυστήθηκε πριν δύο καλοκαίρια στο φιλικό με τη Λάτσιο), ο δεύτερος είναι (με διαφορά) ο πιο πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής του τριφυλλιού. Ακόμα και σέντερ φορ τον έχουμε δει (σε αυτή την θέση τον είχε βάλει ο -αλήστου μνήμης- Φάμπρι, σε μια εντός έδρας ήττα από την Ξάνθη).

Συμφέρει να τραβήξεις τον Πορτογάλο από τη μάχη της μεσαίας γραμμής όταν ο Σίλβα θα αντιπαρατάξει εκτός από τους wingers του, τον Φορτούνη και το στιβαρό δίδυμο Μιλιβόγεβιτς-Κασάμι; Ο κάπτεν έχει παράδοση σπουδαίων εμφανίσεων απέναντι στον «αιώνιο», τοποθετώντας τον μέσα δεξιά του του στερείς μέτρα δράσης.

Αν ήταν σε ικανοποιητική κατάσταση Αμπέντ-Εσιέν (που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν θαυμάσιο δίδυμο προσφέροντας και στις δύο πλευρές του τερέν) θα συζητούσαμε σ’ άλλη βάση. Ήδη ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται να υστερεί του αντιπάλου του στη μεσαία γραμμή όπου οι Φορτούνης, Κασάμι, Πάρντο προέρχονται από μεγάλα παιχνίδια κι η ψυχολογία τους είναι στα ύψη, δεν είναι ρίσκο να βάλεις στην άμυνα το πολυτιμότερό σου γρανάζι;

Exit mobile version