ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

«Βούλιαξε» τη Σύρο…

Ο Παναθηναϊκός παρότι έχασε ένα βαθμό, πήρε μεγάλη νίκη, επί του Φοίνικα Σύρου με 3-2 σετ, πραγματοποιώντας ένα ονειρικό τάι μπρέικ, στην πρεμιέρα του μπροστά στο κοινό του για φέτος, σε μια κατάμεστη Κυψέλη.

«Βούλιαξε» τη Σύρο…

Ο Παναθηναϊκός, έσπασε το αήττητο του Φοίνικα Σύρου, ξεκίνησε το ματς ιδανικά, έχασε τη συγκέντρωσή του στα δύο επόμενα, ωστόσο αφυπνίστηκε στο τέλος, κάνοντας ένα εξαιρετικό τάι μπρέικ, κατακτώντας τη νίκη.

Παναθηναϊκός, βόλεϊ ανδρών-Panathinaikos24

Το ματς

Εύκολα το πρώτο σετ

Με τον Φοίνικα Σύρου, να έχει το προβάδισμα στην αρχή του παιχνιδιού (4-6), ξεκίνησε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Κυψέλη, στο πρώτο ματς των «πρασίνων» μπροστά στο κοινό τους.

Στις αρχές του πρώτου σετ, η νευρικότητα ήταν αυτή που κυριαρχούσε, καθώς και οι δύο ομάδες είχαν συνολικά πέντε χαμένα σετ (3 για ΠΑΟ, 2 για Φοίνικα). Με πόντο του Χαραλαμπίδη σε πρώτο χρόνο, ο Φοίνικας προηγήθηκε 5-7, ενώ με τον άσο του Πάρις, το σκορ έγινε 5-8, στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ.

Ο Πανταλέων με πρώτο χρόνο, εκμεταλλευόμενος τη καλή υποδοχή της ομάδας του, έκανε το 6-9, με τον Χαραλαμπίδη να απαντάει εκ νέου (6-10). Δύο χαμένα σέρβις από κάθε ομάδα διαμόρφωσαν το σκορ σε 7-11, με την ομάδα της Σύρου, να έχει σταθερά το προβάδισμα στο σκορ, ωστόσο να μην μπορεί να ξεφύγει, πέραν των 3-4 πόντων.

Με ένα σερί 2-0 των «πράσινων», το σκορ έγινε 9-11, ενώ με άσο του Γκιμαράες, ο Παναθηναϊκός μείωσε στον πόντο (10-11), με τον Φερέιρα να ισοφαρίζει (11-11), με τριπλό μπλοκ άουτ, με τον προπονητή του Φοίνικα να παίρνει τάιμ άουτ.

Ξανά με τον Φερέιρα (μετά από άλλο ένα εξαιρετικό σέρβις του Γκιμαράες), ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε για πρώτη φορά (12-11), η εξέδρα «άναψε» και πλέον οι «πράσινοι» οδηγούσαν το σκορ στην αναμέτρηση.

Το 14-12 έγινε μετά από προσπάθεια του Σιμεόνοφ (και παράβαση του Πάρις), με τον Φέργκιουσον να μειώνει άμεσα σε 14-13, σε ένα ματς, πραγματικό ντέρμπι.

Από το 7-11, ο Παναθηναϊκός έφτασε να προηγείται με τρεις πόντους (16-13) στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, έχοντας το μομέντουμ του παιχνιδιού μετά το «χλωμό» ξεκίνημα που είχε.

Με τους Φερέιρα και Γκιμαράες να κάνουν τη ζωή των παικτών του Φοίνικα δύσκολη, με τα επιθετικά σέρβις τους, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με 4 (17-13), με τον Νίκολιτς να καλεί ξανά τάιμ άουτ.

Με δύο συνεχόμενους πόντους των Συριανών, το σκορ διαμορφώθηκε στο (17-15), με τον Ανδρεόπουλο να καλεί τάιμ άουτ, προκειμένου να δώσει οδηγίες στους παίκτες του, οι οποίοι δεν αφυπνίστηκαν, αφού ο Παπαδόπουλος με δύσκολο πόντο, μείωσε στον έναν (18-17), οι «πράσινοι» όμως σήκωσαν κεφάλι και προηγήθηκαν ξανά με δύο(20-18).

Το ματς, προς το τέλος του πρώτου σετ, ήταν ντέρμπι, αφού ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ξεφύγει πέραν των δύο πόντων (22-20), με τον Φοίνικα να μην παραδίδεται. Οι «πράσινοι» πιο παθιασμένοι και με καθαρό μυαλό, εν τέλει έφτασαν στην κατάκτηση του πρώτου σετ, χωρίς να κινδυνεύσουν ιδιαίτερα.

Παναθηναϊκός, βόλεϊ ανδρών-Panathinaikos24

Σούπερ ξεκίνημα

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε από κει που σταμάτησε, στο πρώτο σετ, προηγήθηκε γρήγορα-γρήγορα με 6-1, αναγκάζοντας τον Νίκολιτς να πάρει εσπευσμένα τάιμ άουτ.

Με τον Μπούρα να βγάζει εξαιρετικές άμυνες και το «τριφύλλι» να παίζει εξαιρετικό βόλεϊ, η διαφορά διατηρούνταν σε υψηλά επίπεδα (7-2), έχοντας δυσκολέψει αφάνταστα την υποδοχή των φιλοξενούμενων.

Με άσο του Ντόκιτς, η διαφορά μαζεύτηκε (7-4), με τον Φοίνικα να αντιδράει, ενώ στην επόμενη φάση, κορυφαία του αγώνα, με πολλές καλές άμυνες εκατέρωθεν, η ομάδα της Σύρου, μείωσε κι’ άλλο (7-5). Μετά τους 4 μαζεμένους πόντους του Φοίνικα, ο Παναθηναϊκός πήρε πόντο για το 8-5 και το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ.

Ο Ντόκιτς στην πρώτη επίθεση μετά το τεχνικό τάιμ άουτ, με δυνατό καρφί έκανε το 8-6, ωστόσο το σέρβις στο φιλέ, του Κάλντγουελ, έδωσε πόντο στον Παναθηναϊκό, ο οποίος εκμεταλλευόμενος και την επόμενη φάση, έκανε το 10-6.

Παναθηναϊκός, βόλεϊ ανδρών-Panathinaikos24

Επιστροφή για Φοίνικα

Με μία ακόμα ανατροπή στο 2ο σετ, ο Φοίνικας έφτασε το σκορ στο 11-10, κάνοντας ξανά το ματς ντέρμπι, ωστόσο με δύο λάθη του Φοίνικα, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός, ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 3 (13-10), αλλά ο Ντόκιτς «απάντησε» γρήγορα (13-12).

Δύο γρήγοροι πόντοι από Κανέλλο και Γκιμαράες, έδωσαν προβάδισμα τριών ξανά (15-12) στον Παναθηναϊκό, ενώ με λάθος του Λάππα, από πλευράς Φοίνικα, ο Παναθηναϊκός πήγε στο 2ο τεχνικό τάιμ άουτ, με διαφορά τεσσάρων (16-12).

Δύο λάθη του Παναθηναϊκού, έφεραν ξανά τη διαφορά στους 2 (16-14), αλλά με τον Σιμεόνοφ, οι γηπεδούχοι πήραν δύο πόντους για το 18-14.

Όσο κυλούσε το σετ, οι δύο ομάδες, όπως και στο πρώτο, ήταν κοντά στο σκορ (22-20), αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που βρισκόταν μπροστά και «οδηγούσε» και αυτό το σετ.

Ο Φοίνικας, με δύο συνεχόμενους πόντους, ισοφάρισε σε 22-22, με τον Ανδρεόπουλο να καλεί τάιμ άουτ, για να ηρεμήσει τους παίκτες του και να αποκόψει τον ρυθμό των φιλοξενούμενων.

Το άουτ σέρβις του Λάππα, έδωσε ξανά προβάδισμα στον Παναθηναϊκό και ο Φερέιρα έδωσε το πρώτο set ball στην ομάδα του (24-22). Ο Γκιμαράες από τη διαγώνιο και με εξαιρετικό χτύπημα, χάρισε και το δεύτερο σετ στο «τριφύλλι» (25-22).

Αντίδραση από τον Φοίνικα

Με ένα 4-0, ο Φοίνικας Σύρου, πήρε το προβάδισμα στο τρίτο σετ,  πολύ γρήγορα, αλλά με λάθος του Πάρις, ο Παναθηναϊκός πήρε τον πρώτο του πόντο (1-4), αλλά με κακή άμυνα του Σιμεόνοφ, ο Φοίνικας πήρε άλλον ένα πόντο (1-5).

Τραγικός Παναθηναϊκός, το σετ στον Φοίνικα

Με τον Ντόκιτς να κάνει εξαιρετικό σέρβις και τον Παναθηναϊκό πολλά λάθη, η διαφορά ανέβηκε στους 6 (1-7), με το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, να βρίσκει τους φιλοξενούμενους μπροστά με 6 (1-8).

Με πλασέ του Σιμεόνοφ, ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 6 (3-9), αλλά ο Ντόκιτς και πάλι με πόντο έκανε το 3-10. Οι «πράσινοι» έδειξαν σημάδια αφύπνισης (5-11), ο Λάππας με ένα αμφισβητούμενο πόντο έκανε το 5-12, με τον Ντόκιτς όμως να αστοχεί για το 6-12.

Ο Φοίνικας παίζοντας εξαιρετικά και ο Παναθηναϊκός τραγικά, οι φιλοξενούμενοι, έφτασαν πολύ εύκολα, στο 7-16 και το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να χαρίζει πόντους στον μαχητικό Φοίνικα, θύμιζε τον Παναθηναϊκό του πρώτου σετ στο Ζηρίνειο με την Κηφισιά, με άπαντες στον πάγκο του Παναθηναϊκού να σκέφτονται το 4ο σετ, αφού το 7-18, έμοιαζε, βουνό για να μπορέσει να το γυρίσει το «τριφύλλι».

Στο τάιμ άουτ, ο Ανδρεόπουλος τα «έχωσε» στους παίκτες του, ο Κανέλλος πήρε ένα πόντο, ωστόσο το σετ, είχε επί της ουσίας είχε τελειώσει, με το ψυχολογικό «ντοπάρισμα» του τεχνικού του Παναθηναϊκού να αποσκοπεί επί της ουσίας, στη συνέχεια και το 4ο σετ.

Ο Μπέλος, που πέρασε στο παρκέ, μείωσε σε 9-21, με τον Ανδρεόπουλο να έχει αποσύρει τα μεγάλα του όπλα (Γκιμαράες, Φερέιρα), προκειμένου να τους δώσει ανάσες για το 4ο σετ.

Το τέλος του σετ, αναμενόμενο, αφού ο Φοίνικας το πήρε εύκολα με 25-11 και πλέον ο Παναθηναϊκός, αν ήθελε μια καθαρή νίκη, έπρεπε να τα δώσει όλα στο 4ο σετ.

Παναθηναϊκός, βόλεϊ ανδρών-Panathinaikos24

Εξαιρετικό ξεκίνημα για Φοίνικα στο 4ο σετ

Με τα λάθη να συνεχίζονται από πλευράς Παναθηναϊκού, ο Φοίνικας προηγήθηκε με 2-6, με τον Ανδρεόπουλο να παίρνει τάιμ άουτ, βλέποντας την ομάδα του να μην έχει απαντήσεις στο παιχνίδι των φιλοξενούμενων.

Με νέο άσο του Ντόκιτς, ο οποίος σε πολλά σημεία του αγώνα, έδειχνε να παίζει μόνος του τον Παναθηναϊκό, ο Φοίνικας πήρε προβάδισμα έξι πόντων (3-10), με τους «πράσινους» να δείχνουν ανήμποροι να σταματήσουν τον Σέρβο άσο των φιλοξενούμενων.

Ο Γκιμαράες με πόντο, θα κάνει το 5-11, ο Ντόκιτς συνέχιζε ασταμάτητος (5-12), ο Φερέιρα με τον 13ο του πόντο, μείωσε σε 6-12, με τον Παναθηναϊκό να έχει ακόμα γολγοθά μπροστά του, για να ξαναμπεί στο σετ.

Με το σκορ να είναι σε… απαγορευτικά επίπεδα για τον Παναθηναϊκό (7-17), ο Ανδρεόπουλος έριξε τον Μπέλο στο ματς, ψάχνοντας τον τρόπο να αλλάξει τις ισορροπίες στο ματς, καθώς ο Φοίνικας, είχε επιστρέψει για τα καλά.

Το σκορ δεν άλλαζε με τίποτα (7-19), με τον Ανδρεόπουλο να τα έχει χάσει, με την απόδοση των παικτών του, τονίζοντάς τους, πως μπορεί ξαφνικά να έχασαν τις δυνάμεις τους.

Και το 4ο σετ, είχε πάρει πλέον τον δρόμο του (8-20) και ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να κάνει μεγάλη ρελάνς στο τάι μπρέικ, προκειμένου να πάρει τους δύο βαθμούς.

Παναθηναϊκός, βόλεϊ ανδρών-Panathinaikos24

Ξανά Παναθηναϊκός στο τάι μπρέικ…

Ο Φοίνικας μπήκε με φόρα στο τάι μπρέικ και πάλι (2-4), αλλά ο Παναθηναϊκός σε ένα κλειστό που έβραζε, έκανε την ανατροπή με μαχητικότητα και προηγήθηκε με 5-4, με τον Νίκολιτς να καλεί τάιμ άουτ.

Το τάι μπρέικ δεν είχε καμία σχέση με τα δύο προηγούμενα σετ, καθώς ο Παναθηναϊκός μπήκε με άλλο πρόσωπο και ήταν αυτός που είχε το προβάδισμα, ενώ μάλιστα με τον Σιμεόνοφ και τον Φερέιρα, οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με 3 (8-5).

Σταθερά μπροστά στο τάι μπρέικ ο Παναθηναϊκός (11-6), με τη νίκη να βρίσκεται κοντά, αφού η μεταμόρφωση ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής για την ομάδα του Ανδρεόπουλου.

Τα σετ: 25-22, 25-22, 11-25, 8-25, 15-8

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ανδρεόπουλος): Μαρούλης 2π. (2/2), Ούγκο Λεόν 7 (5/17, 2 άσσοι, 48% υπ., 35% άριστες), Φερέιρα Πεντρόσα 11 (10/32, 1 μπλοκ), Σιμεόνοφ 9 (8/23, 1 μπλοκ, 63% υπ., 57% άριστες), Κανέλλος 7 (6/13, 1 μπλοκ), Πανταλέων 7 (5/8, 1 μπλοκ, 1 άσσος) / Πολυχρονιάδης (λ. – 63% υπ., 49% άριστες), Ρούσσης, Παπαδόπουλος 2 (2/2), Μπέλος 2 (2/5), Αγγέλης 1 (1/1), Μπουράς (λ).

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Νίκολιτς): Χαραλαμπίδης 10 (7/9επ., 2 μπλοκ, 1 άσσος), Φέργκουσον 7 (4/4, 3 μπλοκ), Πάρις 4 (2/3, 2 άσσοι), Κάλντγουελ 8 (5/25, 2 μπλοκ, 1 άσσος, 40% υπ., 28% άριστες), Ντόκιτς 23 (16/40, 2 μπλοκ, 5 άσσοι), Παπαδόπουλος 4 (3/6, 1 άσσος) / Ζήσης (λ. – 64% υπ., 43% άριστες), Ηλίας, Λάππας 4 (2/5, 1 μπλοκ, 1 άσσος).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ