ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Στο top 16 και «βλέπει» Χέινς!

Ο Παναθηναϊκός με την εξασφάλιση και μαθηματικά της πρόκρισης στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας φορτσάρει για την ενίσχυση της ομάδας έχοντας βάλει στο στόχαστρο τον γκαρντ της Σάσαρι, Μαρκίζ Χέινς! Γράφει η Ρούλα Στεφανάκη.

Στο top 16 και «βλέπει» Χέινς!

Το ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες στο «Top 16» δεν αποτελεί καμιά τρομερή είδηση, πόσο μάλλον επίτευγμα για τον έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης για να θριαμβολογούμε. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς προκρίθηκε στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας, ως όφειλε. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Ουδείς ισχυρίζεται ότι το «τριφύλλι» εντυπωσίασε τα πλήθη με τις εμφανίσεις του ειδικά στο ξεκίνημα της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας και ότι προκρίθηκε «τρένο» στο «Top16». Τουναντίον. Και προβλημάτισε και κινδύνεψε να μπει σε… περιπέτειες, βάζοντας στο παιχνίδι της διεκδίκησης ομάδες (βλ. Ζιελόνα Γκόρα) που ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα φανταζόντουσαν ότι θα έπαιζαν στο ΟΑΚΑ την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση.

Όπως είναι γνωστό ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έχει δηλώσει ότι ενδιαφέρονται για την απόκτηση ενός ακόμη πόιντ γκαρντ και υπήρξαν περιπτώσεις που προτάθηκαν και εξετάστηκαν, χωρίς όμως να προχωρήσει κάποια εξ αυτών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο παίκτης που έχει μπει τον τελευταίο καιρό στο στόχαστρο της τεχνικής ηγεσίας ακούει στο όνομα Μαρκίζ Χέινς. Ο Αμερικανός, που απασχόλησε και πέρυσι, είναι μια περίπτωση που εξετάζεται σοβαρά από τον Παναθηναϊκό, όμως το πρόβλημα στην παρούσα φάση είναι ότι έχει συμβόλαιο με τη Σάσαρι.

Από τη στιγμή όμως που η ιταλική ομάδα δεν θα προχωρήσει στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας, οι πιθανότητες να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλο σύλλογο είναι αυξημένες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο παίκτης είναι θετικός στο να αγωνιστεί με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, όμως από τη στιγμή που αγωνίζεται στη Σάσαρι μέχρι να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της Ευρωλίγκας δεν αναμένονται εξελίξεις.

Άλλωστε προέχει ο αγώνας με τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας την επόμενη και τελευταία αγωνιστική που θα κρίνει και τη θέση που θα τερματίσει στον όμιλό του ο Παναθηναϊκός. Τα πράγματα είναι απλά, αν κερδίσει βγαίνει τρίτος, αν όχι θα τερματίσει στην τέταρτη θέση και θα… διασταυρώσει τα ξίφη του με τον Ολυμπιακό. Διαλέγει και παίρνει. Αν και στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού δεν δείχνουν να «καίγονται» για τον αντίπαλο που θα συναντήσουν στην επόμενη φάση.

Το θετικό είναι ότι ο  Παναθηναϊκός μέρα με τη μέρα βελτιώνεται και γίνεται ομάδα. Με την άμυνα να αποτελεί το κατεξοχήν ατού της και τον Νικ Καλάθη οδηγό οι πράσινοι έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν την αγωνιστική εικόνα που επιθυμεί η τεχνική ηγεσία.

Οι… στραβές που έκανε η ομάδα και οι προβληματικές εμφανίσεις της δεν δημιούργησαν πανικό. Αντιθέτως λειτούργησαν θετικά και πλέον ο «εξάστερος» δείχνει να έχει μπει στο σωστό δρόμο. Όταν με το καλό ανέβει αγωνιστικά ο Παππάς, επιστρέψει ο Μποχωρίδης και ενισχυθεί η ομάδα θα έρθουν ακόμη καλύτερες μέρες.

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ