ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Τον (Κ)άρφωσε…

Με γκολ των Καρέλη και Καλτσά (72', 94'), ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 2-0. Εξαιρετικός ο Εσιέν, ο οποίος θύμισε τον παλιό του εαυτό στο Β΄ μέρος, αρκετές χαμένες ευκαιρίες για το «τριφύλλι» για περισσότερα γκολ.

Τον (Κ)άρφωσε...

Η αλλαγή του συστήματος στο Β’  μέρος και η ηγετική παρουσία του Εσιέν στο χώρο του κέντρου, έδωσαν τη δυνατότητα στον Παναθηναϊκό να πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και να πάρει μεγάλη νίκη, επί του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Στραματσόνι, έδειξε πως δεν είναι δογματικός, αφού άλλαξε την τακτική του προσέγγιση, ενώ ήταν το πρώτο παιχνίδι, όπου η ομάδα του Παναθηναϊκού, πήρε πράγματα, από τις μεταγραφές του. Εξαιρετικός Εσιέν, πολύ καλός για άλλη μια φορά ο Σάντσεθ, γκολ και καλή εμφάνιση ο Καλτσάς.

Πλέον οι πράσινοι, βρίσκονται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ο “Στραμα”, έκανε το 2 στα 2, μετά την ήττα από τον Ηρακλή και στόχος είναι από δω και πέρα ένα σερί νικών, που θα δώσουν στην ομάδα, αυτοπεποίθηση και ψυχολογία.

1366116

Το ματς

Με ένα σύστημα 4-3-2-1 και τον Κουτρουμπή, αντί-Ταυλαρίδη, άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός, ενώ με το ίδιο σύστημα, ξεκίνησε και ο Βεργέτης την ομάδα του.

Με το ματς να έχει καλό ρυθμό στην αρχή, παρά το «παγωμένο φόντο», λόγω των άδειων κερκίδων, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πλαγιοκοπήσει από αριστερά, δημιουργώντας επικίνδυνες στιγμές στην περιοχή του Μπαντή, χωρίς ωστόσο να απειληθεί ο Έλληνας τερματοφύλακας.

Οι «πράσινοι» είχαν την κατοχή, έπαιζαν συχνά τον Αστέρα στο μισό γήπεδο, ωστόσο οι Αρκάδες καλά κλεισμένοι, δεν επέτρεπαν στην ομάδα του Στραματσόνι να βρει χώρους να μπει στην περιοχή τους.

Η πρώτη καλή στιγμή…

Στο 13΄ο Ζέκα, έβγαλε κάθετα στον Καρέλη, εκείνος απέναντι  στον Μπαντή, πλάσαρε, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε δεν είχε δύναμη, με αποτέλεσμα, ο τερματοφύλακας του Αστέρα να μπλοκάρει εύκολα, στην πρώτη καλή στιγμή των «πράσινων» στο ματς.

panathinaikos24.gr-Καλτσάς

Απάντηση από Αστέρα

Στο 29΄, ο Αστέρας απείλησε δύο φορές στην ίδια φάση, όταν ο Μάσα, επιχείρησε αρχικά μια εξαιρετική σέντρα και αφού είχε απαλλαχθεί από τον Νάνο, ενώ στη συνέχεια της φάσης, δέχτηκε ο ίδιος την πάσα και μέσα από την μικρή περιοχή του Στιλ, έκανε… τσαφ και η μπάλα έφυγε άουτ, στην πρώτη  επικίνδυνη «επίσκεψη» των φιλοξενούμενων στο ματς.

Κατοχή άνευ ουσίας…

Ο Παναθηναϊκός είχε την συντριπτική κατοχή της μπάλας, έπαιζε με υπομονή, προσπαθούσε κυρίως από τα άκρα, ωστόσο δεν «έβγαζε» καλές φάσεις, με αποτέλεσμα ένα σβηστό… 0-0, στα πρώτα 35 λεπτά του αγώνα.

Ο Αστέρας ήταν απειλητικός κανά-δυο φορές όταν έβγαινε στην κόντρα, από την άλλη ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή, δημιούργησε κάποιες προϋποθέσεις, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να βρει ένα γκολ που θα του «έλυνε» τα πόδια, ενόψει της συνέχειας του αγώνα.

Στο 39΄ο Γιάννου, μετά από πάσα του Γιαννούλη, έπιασε ένα δυνατό σουτ με τη μία, με τον Νάνο να βάζει το κορμί του, σωτήρια, με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει μακριά από την περιοχή του Στιλ, σε μία ακόμα «επίσκεψη» των Αρκάδων, οι οποίοι ξεκάθαρα έπαιζαν στην κόντρα, προσπαθώντας να τρέξουν την μπάλα και να πιάσουν ανοργάνωτη την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Ο Ζησόπουλος πραγματοποιούσε εξαιρετική εμφάνιση, έκοβε όλες τις πάσες των «πράσινων», υψώνοντας ένα… τείχος μπροστά από την άμυνα της ομάδας του.

Το ημίχρονο, μοιραία ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ και ο Στραματσόνι, αν ήθελε η ομάδα του να αλλάξει εικόνα στο Β΄ μέρος, θα έπρεπε να διαφοροποιηθεί είτε τακτικά, είτε σε πρόσωπα, καθώς ο Αστέρας ήλεγχε το ματς, πηγαίνοντάς το εκεί που ήθελε.

panathinaikos24.gr-Εσιέν

Αλλαγή τακτικής και χαμένη ευκαιρία…

Με την έναρξη του Β’  μέρους, ο Πέτριτς έτρεξε την αριστερή πλευρά της επίθεσης, μετά από κλέψιμο του Εσιέν, έβγαλε ωραία στον Καρέλη, μέσα στην περιοχή, εκείνος σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, σε μια πολύ καλή στιγμή για το «τριφύλλι».

Την ίδια στιγμή, που ο Στραματσόνι, έριξε στ γήπεδο τον Καλτσά, στη θέση του Αμπεντ, αλλάζοντας το σχήμα του, παίζοντας με τρίτο επιθετικό.

Με άλλο αέρα στην «επανάληψη»…

Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, πλην της φάσης του Καρέλη, απείλησαν ξανά από αριστερά, πλευρά όπου κυρίως δραστηριοποιούνταν, δείχνοντας έτσι πως θέλουν να βάλουν δύσκολα στον Αστέρα και να βρουν ένα γκολ νωρίς.

Ωραίο σουτ του Λούι

Στο 51΄ο Λούι, με όμορφο σουτ, απείλησε τον Στιλ,  μετά από κλέψιμο που έγινε έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού, ωστόσο η μπάλα έφυγε άουτ, στην πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων στο Β΄ μέρος.

panathinaikos24.gr-Καρέλης Πέτριτς

Καταιγισμός…

Διπλή ευκαιρία με δύο τετ α τετ για τον Παναθηναϊκό, όταν αρχικά ο Εσιέν με εξωτερικό φάλτσο, έβγαλε πανέμορφη μπαλιά, ο Καλτσάς κατέβασε εξαιρετικά, πλάσαρε τον Μπαντή, ωστόσο εκείνος απέκρουσε, ο Καρέλης στη συνέχεια της φάσης, πήρε την μπάλα, απέναντι στον Μπαντή, αλλά και εκείνος απέτυχε να σκοράρει.

Οι «πράσινοι» σφυροκοπούσαν την άμυνα του Αστέρα, δύο χαμένα τετ α τετ, καλή μπάλα, γρήγοροι συνδυασμοί και ένας Εσιέν, που θύμιζε τον παλιό καλό Εσιέν, κάνοντας παιχνίδι από πίσω με εξαιρετικό τρόπο και η αλλαγή του συστήματος φαινόταν πως βοηθούσε τον Παναθηναϊκό.

Εκτός του Εσιέν και ο Καλτσάς, έδωσε πνοή και ταχύτητα στην ομάδα, ανακάτευε την άμυνα των Αρκάδων, με αποτέλεσμα να γίνεται συχνά αποδέκτης πολλών μπαλιών, προσπαθώντας να τις τελειώσει, σε ένα δεύτερο ημίχρονο, πολύ πιο ποιοτικό αλλά και ενεργητικό, από πλευράς «τριφυλλιού».

Τρομερή φάση με Σανκαρέ

Ο Αστέρας με στημένη μπάλα του Μάσα και μετά από αποτυχημένες προσπάθειες των «πράσινων» να διώξουν, ο Κουρμπέλης έβγαλε ξανά σέντρα, ο Σανκαρέ μόνος του στη μικρή περιοχή, έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ και τον Παναθηναϊκό να γλυτώνει το γκολ, στο 63΄.

Ο Παναθηναϊκός πρέσαρε ψηλά, έκλεβε μπάλες και γενικώς είχε πολύ κέφι και όρεξη στο Β΄ μέρος, ωστόσο δεν είχε φτάσει σε κάποιο γκολ, καθαρά λόγω των κακών/ατυχών ολοκληρωμάτων των Καρέλη και Καλτσά, ωστόσο το μεγαλύτερο κέρδος ήταν η ηγετική εμφάνιση του Εσιέν, ο οποίος σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, έδειχνε στο χορτάρι, για ποιον λόγο, αποκτήθηκε.

Το «κύμα» πίεσης του Παναθηναϊκού, κάπως μετριάστηκε, προϊόντος του χρόνου, ο Αστέρας ισορρόπησε και πλέον με ένα 20λεπτο να απομένει, με το «τριφύλλι» να βιάζεται πλέον, καθώς πάλευε και με τον χρόνο.

Νίκος Καλτσάς-Panathinaikos24

Μίλησε ξανά ο Καρέλης!

Μπορεί να έχασε τα τετ α τετ, ωστόσο όταν έπρεπε, ο Νίκος Καρέλης, έβαλε το γκολ που ήθελε η ομάδα του. Όλα ξεκίνησαν από ένα κλέψιμο των «πράσινων» στο κέντρο, αυτή βρέθηκε στα πόδια του Πέτριτς, εκείνος κουβάλησε την μπάλα, έστρωσε πανέμορφα στον Καρέλη, ο Κρητικός φορ με εξαιρετικό σουτ από την αριστερή πλευρά, στην δεξιά γωνία του Μπαντή, με το 1-0 να είναι γεγονός, στο 72΄.

Τρομερός Στιλ!

Ο Λουκ Στιλ στο 75΄πραγματοποίησε την απόκρουση του αγώνα, όταν ο Γιάννου, ξεχάστηκε από όλους στην άμυνα του Παναθηναϊκού (ευθύνη του Βέμερ που δεν κάλυψε), βρέθηκε απέναντι στον Άγγλο, πλάσαρε με όλη του την άνεση, αλλά ο Λουλ Στιλ με τα πόδια απομάκρυνε, σώζοντας τον Παναθηναϊκό από βέβαιη ισοφάριση.

Στο 83΄ο Πράνιτς έδωσε στον Πέτριτς, εκείνος σούταρε, η μπάλα κόντραρε, έφτασε στον Καλτσά, την έστειλε στα δίχτυα, ωστόσο ο βοηθός, υπέδειξε το of -side, με αποτέλεσμα, η φάση να θεωρηθεί ως μη γενόμενη.

Κάντο όπως πριν…

Ο Καρέλης σχεδόν από την ίδια θέση που σκόραρε, στο 84΄, σούταρε ξανά αλλά αυτή τη φορά η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ, σε ένα ματς, που όσο έμενε στο 1-0, όλα ήταν ανοικτά. Ο Στραματσόνι προς το τέλος του αγώνα, έβαλε και τον Ταυλαρίδη, προκειμένου να θωρακίσει την άμυνά του, βλέποντας πολλές φορές τον Σανκαρέ, να πηδάει για κεφαλιά, μέσα από την περιοχή του Στιλ.

Loyk stil, panathinaikos24.gr

Τυχερός…

Ο Αστέρας με τον Μάσα να σεντράρει και τον Κουρμπέλη να παίρνει την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι, προκαλώντας εγκεφαλικά…, ωστόσο η τύχη χαμογέλασε στον Παναθηναϊκό, στις καθυστερήσεις και πήρε το πολύτιμο τρίποντο!

Με το πρώτο γκολ του Νίκου Καλτσά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, η ομάδα του Στραματσόνι, πήρε μεγάλη νίκη, απέναντι στον Αστέρα και πλέον κατοικεί… μόνος στη 2η θέση, αλλά το σημαντικότερο, είναι το γεγονός, πως σιγά-σιγά η δουλειά του Στραματσόνι, φαίνεται και μαζί με αυτό, φαίνεται για ποιον λόγο αποκτήθηκε ο Μάικλ Εσιέν.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Εσιέν, Κουτρουμπής, Αμπεντ (45΄Καλτσάς), Ζέκα, Βέμερ (77΄Μαρινάκης), Καρέλης, Νάνο, Σάντσεθ, Πράνιτς, Πέτριτς (86΄Ταυλαρίδης).

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Μπαντής, Ντουντού (75΄Παπαδόπουλος), Μάσα, Φερνάντες (69΄Αλόκο), Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Μπερτόλιο (59΄Χαμντανί), Κουρμπέλης, Λούι, Γιάννου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ