ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Θέμα συγκέντρωσης

Η μεταγραφολογία θ’ «ανάψει» με αφορμή τον ΠΑΟΚ που θα καθάριζες εύκολα αν είχες έστω 65% στις βολές. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Θέμα συγκέντρωσης

Οι συζητήσεις για ενίσχυση θ’ «ανάψουν» μετά τον «ψυχοβγάλτη» με τον ΠΑΟΚ (ούτε τώρα πλήρωσε το μέτριο παιχνίδι του ο μόνιμος πρωταθλητής, το ίδιο συνέβη σε Πάτρα, Λαύριο) αν και για όσα καταγράψαμε προ ολίγου δεν φταίει ούτε ο σβέλτος ψηλός που λείπει, ούτε η αδυναμία του Πάβλοβιτς να προσφέρει ΕΝΑ μεστό παιχνίδι.

Με ποσοστό γύρω στο 65% στις βολές ο αγώνας δεν θα είχε καρδιοχτύπι μα με 20/36 απ’ τη γραμμή της φιλανθρωπίας αυτό που «προδίδεται» είναι απουσία συγκέντρωσης. Ευτυχώς ο Παναθηναϊκός δεν πλήρωσε το μπλαζέ του ύφος και πρέπει να προβληματίσει το τεχνικό τιμ ότι οι μόνοι που ξεχειλίζουν ενέργεια είναι οι Καλάθης, Γκιστ, ουδείς άλλος… Κατά τ΄ άλλα (για να περάσουμε στη μεταγραφολογία) σαφώς λείπουν κομμάτια από το παζλ (ένας ψηλός τύπου Λάσμε, ίσως κι ένας «Ματσιούλις») ώστε το ρόστερ να χαρακτηριστεί «γεμάτο».

Βέβαια το καλοκαίρι στήθηκε από το μηδέν άλλη μια νέα προσπάθεια που δεν πρέπει ν’ αποδομηθεί στο βωμό των αποτελεσμάτων. ΟΚ, μας καλόμαθε η ομάδα μετά από τόσες επιτυχίες όμως το πρότζεκτ που αφορούσε το ξεπέταγμα των μικρών σιγά -σιγά «τσουλάει», θα ήταν πισωγύρισμα να εγκαταλειφθεί από τη στιγμή που όντως Χαραλαμπόπουλος, Παπαγιάννης, Γιάνκοβιτς είναι ταλεντάρες.

Aυτό που προκαλεί απορίες είναι γιατί ενώ το μπάσκετ τα τελευταία χρόνια έχει πάει σε δύναμη/ταχύτητα ο Παναθηναϊκός επέλεξε να γεμίσει το ρόστερ με βαριά κορμιά που δυσκολεύονται στις άμυνες σε σημείο ο Γκιστ, Καλάθης να παριστάνουν τις… ακρίδες, πηδώντας από το ένα σημείο στο άλλο, σε άμυνα/επίθεση. Η ομάδα πέρασε στο τοπ 16, είναι πρώτη στην Α1 και φαβορί στο κύπελλο αλλά τα ζόρια ξεκινούν και μέχρι να γίνουν ανακατατάξεις με μεταγραφή (;) από δω και πέρα τα ροζ φύλλα αγώνα στα ντέρμπι θα εξαρτώνται απ’ το βαθμό συγκέντρωσης στην άμυνα. Επιθετικά έχεις καλούς δημιουργούς και σίγουρα χέρια ν’ ακουμπήσεις μπάλα για να την βάλουν στο διχτάκι μα το 2016 οι… Ζιέλονες τελειώνουν.

Ο κόουτς έχει σε φάση επανένταξης Παππά κι οσονούπω Μποχωρίδη, βλέπει τον Πάβλοβιτς ακόμα να μην πατά γερά, τον Κούζμιτς διστακτικό επιθετικά  ενώ τα ομαδικά up/down (φυσιολογικά σε σύνολο που ακόμα «γνωρίζεται») αδικούν την ομάδα. Έφτασαν να γίνουν ντέρμπι παιχνιδάκια ρουτίνας σε Λαύριο/Πάτρα, όταν προηγουμένως νίκησες εμφατικά Ολυμπιακό (δις), Μπάρτσα, εκτινάσσοντας τις προσδοκίες των φίλων σου.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ