ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Να τους μεταδώσουμε τη… νοοτροπία του Παναθηναϊκού»!

Ο Τζέιμς Γκιστ μιλάει στο panathinaikos24.gr για τη νέα ομάδα του «τριφυλλιού» και τη… δουλειά των «παλιών» να μάθουν στους υπόλοιπους τι σημαίνει Παναθηναϊκός!

«Να τους μεταδώσουμε τη… νοοτροπία του Παναθηναϊκού»!

Το σωτήριο μπλοκ του Τζέιμς Γκιστ στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα έδωσαν τη νίκη στον Παναθηναϊκό κόντρα στον ΠΑΟΚ με το αγχωτικό 70-69 και ο Αμερικανός μίλησε στο panathinaikos24.gr για τον βαθμό δυσκολίας που αντιμετώπισαν οι «πράσινοι».

Νίκη έστω και αγχωτική, τι συνέβη;

«Χάσαμε πολλές ελεύθερες βολές και αρκετές ευκαιρίες για εύκολους πόντους με χαμένες διεισδύσεις. Είχαμε πολλές χαμένες ευκαιρίες να τελειώσουμε πολύ πιο σύντομα το ματς. Ο ΠΑΟΚ είναι δύσκολος αντίπαλος και πολύ καλή ομάδα με αρκετούς ταλαντούχους παίκτες. Έπαιξαν πολύ ανταγωνιστικά και εμείς δεν παίξαμε το ίδιο δυνατά όπως πρέπει σε ένα ντέρμπι».

Το μπλοκ σου έδωσε τη νίκη στην ομάδα, είναι ένα από τα καλύτερα σου μπλοκ;

«Δεν το σκέφτομαι έτσι. Είμαι χαρούμενος με την νίκη μας, αλλά δεν είμαι χαρούμενος για τον τρόπο που νικήσαμε. Δεν μετρούν μόνο οι νίκες, αλλά και ο τρόπος που νικάς όπως αντίστοιχα δεν είναι και το ότι μπορεί να χάσεις, αλλά το πώς έχασες ένα παιχνίδι. Για εμάς αυτό είναι δείγμα χαρακτήρα και σήμερα δεν δείξαμε καλό χαρακτήρα σαν ομάδα».

Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός!
Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός! 42.704 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ομάδα έχασε 16 πόντους από τις ελεύθερες βολές σε ένα δύσκολο ματς που το αποδίδεις αυτό;

«Στην έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι σε αυτό το κομμάτι».

Περιμένατε ότι ο ΠΑΟΚ θα ήταν τόσο δύσκολος αντίπαλος;

«Το θέμα είναι ότι είμαστε μια νέα ομάδα. Έχουμε αρκετούς νέους παίκτες που δεν έχουν αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρωλίγκα, οπότε είναι δύσκολο να μπουν στο κλίμα και να καταλάβουν τον βαθμό δυσκολίας που έχουν τα ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρωλίγκα. Για όσους είναι χρόνια στην ομάδα πρέπει να τους δείξουμε τον τρόπο την ενέργεια αλλά και να μεταδώσουμε την νοοτροπία του να παίζεις για τον Παναθηναϊκό».

Ποιος είναι ο στόχος για τον Παναθηναϊκό στο ματς με την Ζαλγκίρις;

«Μόνος στόχος η νίκη όπως και σε κάθε ματς. Δεν έχουμε τη νοοτροπία του χαμένου αλλά του νικητή. Οπότε αυτό που θέλουμε είναι μια ακόμη νίκη στο γκρουπ».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.