ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: Ο Εσιέν, η Γκαμπάλα, η αλλαγή προπονητή και οι νέοι στόχοι της ομάδας…(δεύτερο μέρος)

Διαβάστε το δεύτερο μέρος της ανασκόπησης του 2015 για τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Όλα όσα έγιναν από το καλοκαίρι μέχρι και το χειμώνα του 2015 στο panathinaikos24.gr.

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: Ο Εσιέν, η Γκαμπάλα, η αλλαγή προπονητή και οι νέοι στόχοι της ομάδας...(δεύτερο μέρος)

Το δεύτερο μέρος του 2015 ξεκίνησε με τους καλύτερους “οιωνούς” για το “τριφύλλι”. Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε γρήγορα τις μεταγραφές του ενώ με την απόκτηση του Μίκαελ Εσιέν όλοι πίστεψαν ότι οι “πράσινοι” θα ανέβουν επίπεδο. Στη συνέχεια όμως τα πράγματα πήραν την άσχημη τροπή με τον Παναθηναϊκό να αποκλείεται από την Μπριζ και έπειτα να γράφει μία από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας του με τον αποκλεισμό από την Γκαμπάλα.

Η ομάδα στο πρωτάθλημα έκανε ένα σερί νικών με την απόδοση της να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Αυτό οδήγησε στην αλλαγή προπονητή με τον Ιταλο Αντρέα Στραματσόνι να παίρνει την θέση του Γιάννη Αναστασίου. Σ’ όλα αυτά ήρθε η τιμωρία και ή ήττα στα χαρτιά από τον Ολυμπιακό που οδηγησαν το “τριφύλλι” σε μία αλλαγή στόχων.

Με τους καλύτερους “οιωνούς”

Το φετινό μισό της  χρονιάς ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές για την ομάδα του Παναθηναϊκού. Το “τριφύλλι” είχε ολοκληρώσει σχεδόν όλες τις μεταγραφικές του κινήσεις πριν καν ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας. Την ίδια στιγμή ο Γιάννης Αναστασίου φαινόταν απόλυτα ικανοποιημένος από τις μεταγραφές και έτοιμος να “χτίσει” την ομάδα που θα διεκδικούσε φέτος το πρωτάθλημα. Ταυτόχρονα, η μεταγραφή του Μίκαελ Εσιέν προκάλεσε ενθουσιασμό στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού καθώς ήταν το “μεγάλο” όνομα που έλειπε από τους “πράσινους”. Θα πει κανείς ότι ο Μπεργκ δεν είναι; Φυσικά και είναι αλλά δεν είχε ούτε το “βιογραφικό” ούτε τους τίτλους του Μίκαελ Εσιέν.

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της Θύρας 13 στο Πεδίον του Άρεως
Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της Θύρας 13 στο Πεδίον του Άρεως 16.654 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Μίκαελ Εσιέν

Το πρώτο “χαστούκι”

Σ’ όλα αυτά ήρθε να προστεθεί και η αρκετά βατή κλήρωση για την 2η φάση των προκριματικών του Champions League. Το “τριφύλλι” λοιπόν κληρώθηκε με την Κλαμπ Μπριζ με τον Παναθηναϊκό να λογίζεται ως φαβορί των δύο αυτών αναμετρήσεων. Οι “πράσινοι” στις 28 Ιουλίου του 2015 αντιμετώπιζαν την Κλαμπ Μπριζ εντός έδρας και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 2-1 παρά τις όποιες δυσκολίες προέκυψαν. Στην δεύτερη αναμέτρηση το “τριφύλλι”, χωρίς τον Σέρχιο Σάντσεθ στην ενδεκάδα λόγω της κόκκινης που δέχτηκε στην πρώτη αναμέτρηση, ηττήθηκε με 3-0 και έτσι αποκλείστηκε. Ο αποκλεισμός αυτός πέρα από το γεγονός ότι αποτέλεσε μια ήττα στο “πράσινο” γόητρο, έφερε και την απώλεια ενός πολύ σημαντικού χρηματικού ποσού.

panathinaikos24.gr-Μπριζ ΠΑΟ

Η πιο μαύρη σελίδα…

Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός είχε καθήκον να προκριθεί στην φάση των ομίλων. Η κληρωτίδα του…χαμογέλασε και του έστειλε την άσημη και άγνωστη μέχρι τότε Γκαμπάλα. Κανείς δεν φανταζόταν όμως αυτό που θα συμβεί στη συνέχεια. Η πρώτη αναμέτρηση λοιπόν έγινε στο Αζερμπαϊτζάν, με το “τριφύλλι” να μην καταφέρνει να πάρει τη νίκη με μία απόδοση κάτω του μετρίου. Ο Γιάννης Αναστασίου σε εκείνη την αναμέτρηση δεν ξεκίνησε τον Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος όσο αγωνίστηκε στα τελευταία λεπτά δεν κατάφερε να δώσει τη νίκη στον Παναθηναϊκό παρά τις ευκαιρίες που είχε.

panathinaikos24.gr-Μπεργκ

Όλοι λοιπόν μετά το 0-0 του Αζερμπαϊτζάν περιμένανε στην αναμέτρηση της Λεωφόρου ο Παναθηναϊκός να “καθαρίσει” από νωρίς το παιχνίδι. Αυτό που συνέβη όμως δεν το περίμενε ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλαθλος του “τριφυλλιού”. Οι “πράσινοι” ήρθαν ισοπαλία (2-2) και έγραψαν ίσως και την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία τους με τον αποκλεισμό από την άσημη Γκαμπάλα. Η καταστροφή δεν ήταν μόνο αγωνιστική για τον Παναθηναϊκό, ήταν και οικονομική με τον Γιάννη Αλαφούζο να πρέπει να “βάλει το χέρι” βαθιά στην τσέπη για να καλύψει την…τρύπα. Ήταν πρώτη φορά που ακούστηκαν αποδοκιμασίες στη Λεωφόρο από τότε που ξεκίνησε το νέο προτζεκτ της ομάδας, ήταν η πρώτη φορά που ο Γιάννης Αναστασίου αποδοκιμάστηκε τόσο έντονα.

Παναθηναϊκός Γκαμπάλα

Μόνο το πρωτάθλημα για να σωθεί η χρονιά

Πλέον το “τριφύλλι” είχε ως μόνο στόχο το πρωτάθλημα ώστε να απαλύνει τον πόνο του αποκλεισμού από την Γκαμπάλα. Η ομάδα στο πρωτάθλημα δεν έπαιζε καλό ποδόσφαιρο,όμως πραγματοποιούσε ένα από τα καλύτερα ξεκινήματα της. Για την ακρίβεια ο Παναθηναϊκός στις πρώτες 7 αναμετρήσεις μετρούσε 6 νίκες και μόλις 1 ήττα. Ήταν μόλις τρεις πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό και φαινόταν ότι η ομάδα είναι έτοιμη να διεκδικήσει στα ίσα το πρωτάθλημα. Βέβαια, κανείς δεν είχε ξεχάσει τον αποκλεισμό και φυσικά ο Γιάννης Αναστασίου δεν σταμάτησε να αποδοκιμάζεται.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ-PANATHINAIKOS24

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ επανέφερε την πίεση και την “γκρίνια” στο πράσινο στρατόπεδο. Ο Γιάννης Αναστασίου πλέον ήταν ένα βήμα από την έξοδο παρά την συνεχή στήριξη από τον πρόεδρο της ομάδας, Γιάννη Αλαφούζο. Ο Έλληνας τεχνικός ήταν από τους βασικούς υπαίτιους για την εικόνα του “τριφυλλιού” μιας και η ομάδα έμοιαζε να μην έχει αρχή, μέση και τέλος. Στην επόμενη αγωνιστική οι “πράσινοι” υποδέχονταν την ΑΕΚ στην Λεωφόρο. Η απόδοση του Παναθηναϊκού μπορούσε να χαρακτηριστεί από κακή έως τραγική. Ο κόσμος “έβραζε”, η ομάδα νοσούσε και ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν ένα μεγάλο σοκ και αυτό έγινε με την αλλαγή προπονητή.Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν ο Ιταλός, Αντρέα Στραματσόνι. Από την πρώτη στιγμή ο Ιταλός προσπάθησε να μεταβιβάζει την φιλοσοφία του στους παίκτες.

Υπογραφή συμβολαίων με τον Αντρέα Στραματσόνι-Panathinaikos24

Τον χαντάκωσε οικονομικά και αγωνιστικά

Το ντεμπούτο του Αντρέα Στραματσόνι αναμενόταν να γίνει στο ντέρμπι των αιωνίων ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Μια φωτοβολίδα όμως σε συνδυασμό με τις αποφάσεις του Ανδρέα Παππά είχε σαν αποτέλεσμα οι “πράσινοι” να τιμωρηθούν πολύ βαριά και ουσιαστικά να πουν και επίσημα “αντίο” στο όνειρο του πρωταθλήματος. Η αρμόδια επιτροπή της Super League επέβαλλε στον Παναθηναϊκό βαρύ χρηματικό πρόστιμο, -3 βαθμούς στο πρωτάθλημα, ήττα στα “χαρτιά” από τον Ολυμπιακό στην συγκεκριμένη αναμέτρηση αλλά και 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

1350001

Αλλαγή στόχων για τους “πράσινους”

Μετά την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της Super League ο Παναθηναϊκός πλέον απείχε πολλούς βαθμούς από τον Ολυμπιακό με αποτέλεσμα οι στόχοι της ομάδας να αλλάξουν αναγκαστικά. Το “τριφύλλι” πλέον θα έχει ως στόχο την δεύτερη θέση και φυσικά το Κύπελλο Ελλάδος. Ο Αντρέα Στραματσόνι έκανε τις εισηγήσεις στην διοίκηση και πολλά αναμένεται να αλλάξουν, παίκτες αναμένεται να φύγουν και μεταγραφές θα γίνουν την χειμερινή αυτή περίοδο. Οι “πράσινοι” στα τέλη του 2015 πραγματοποίησαν την πρώτη τους μεταγραφή καθώς στην ομάδα εντάχθηκε ο Ολιβιέ Μπουμάλ.

ÕÐÏÃÑÁÖÇ ÔÏÕ ÏËÉÂÉÅ ÌÐÏÕÌÁË ÌÅ ÔÇÍ ÏÌÁÄÁ ÔÏÕ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÕ *** ÐÁÅ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ ***

Ελπίδα όλων είναι τη νέα χρονιά όλοι να δούμε τον Παναθηναϊκό που ονειρευόμαστε, τον Παναθηναϊκό εκεί που αξίζει να είναι και μόνο στόχο να έχει την ΚΟΡΥΦΗ!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.