ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Παπαγιάννης: «H άμυνα μας έδωσε τη νίκη»

Για ακόμη μια φορά ο Γιώργος Παπαγιάννης ξεχώρισε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού στη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ 67-64 και με την είσοδό του στο παρκέ έκανε τη διαφορά για την ομάδα του.

Παπαγιάννης: «H άμυνα μας έδωσε τη νίκη»

Ο 18χρονος σέντερ του τριφυλλιού μίλησε μετά το τέλος του παιχνιδιού για το δύσκολο ματς με την ΑΕΚ, την ήττα από την Φενέρμπαχτσε και πόσο τους πείσμωσε αλλά και για το επερχόμενο ματς με την Μάλαγα στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Ακόμη ένα παιχνίδι που με την είσοδό σου στο παρκέ έκανες την διαφορά για τον Παναθηναϊκό:

«Πάντα δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου στο παρκέ από την αρχή. Πάντα κοιτάω να είμαι καλός στην άμυνα όπως και η υπόλοιπη ομάδα. Οι νεαροί σε ηλικία παίκτες κάνουμε κάθε μέρα ατομικές προπονήσεις με όλους τους προπονητές και όταν μου ζητήσει ο κόουτς να παίξω θα δώσω το 100% μου πρώτα για τον εαυτό μου και έπειτα για τους συμπαίκτες μου και τον προπονητή μου ότι είμαι έτοιμος να παίξω». 

Δύσκολη νίκη απόψε ωστόσο τα καταφέρατε, που πιστεύεις ότι κρίθηκε το παιχνίδι;

«Το καλό είναι ότι μπήκαμε στη νέα χρονιά με νίκη και απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ. Το ματς κρίθηκε στην άμυνα όταν ξεκινήσαμε να παίζουμε καλή άμυνα μας βοήθησε και στην επίθεση βάλαμε κάποια σουτ αλλά παίξαμε με πάρα πολύ πάθος και έτσι πήραμε τη νίκη». 

Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός!
Στον αέρα το Μακάμπι- Παναθηναϊκός! 43.176 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

 Με αυτή τη δύσκολη νίκη ο Παναθηναϊκός πέτυχε σε 12 ματς ισάριθμες νίκες αυτό σας δίνει κίνητρο για τη συνέχεια του πρωταθλήματος;

«Σίγουρα το να αγωνίζεσαι σε ένα ΟΑΚΑ με 10.000 φιλάθλους της ΑΕΚ σε ένα γήπεδο που έχεις συνηθίσει να αγωνίζεσαι με τους δικούς σου φιλάθλους είναι πολύ διαφορετικό. Ωστόσο δεν μας ένοιαξε αυτό, είμαστε Παναθηναϊκός θέλαμε τη νίκη και το καταφέραμε. Έχετε ένα δύσκολο μήνα μπροστά σας με 8 παιχνίδια 3 εκ αυτών της Ευρωλίγκας και με τον Ολυμπιακό».

Η νίκη κόντρα στην ΑΕΚ, ενισχύει την ψυχολογία της ομάδας;

«Σίγουρα γιατί μπήκε καλά η χρονιά. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα όμως τώρα το ματς που μας ενδιαφέρει είναι αυτό με την Μάλαγα είχαμε μια ήττα από την Φενέρμπαχτσε ωστόσο κοιτάμε μόνο το ματς με την Μάλαγα πλέον όπου στόχος είναι η νίκη. Σας έχει πεισμώσει ο τρόπος που χάσατε από την Φενέρ; Ναι, γιατί υπήρχε πιθανότητα να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι. Δεν μας βγήκαν κάποια σουτ όμως και τώρα πάμε να πάρουμε τη νίκη στον αγώνα με την Μάλαγα».

Μετά από ένα ακόμη καλό σου παιχνίδι σε τι κατάσταση είναι η αυτοπεποίθησή σου;

«Αυτοπεποίθηση μου δίνει ο εαυτός μου, οι συμπαίκτες μου και ο κόσμος και ο προπονητής μου σίγουρα γιατί μου δείχνουν εμπιστοσύνη και αυτό μου βγαίνει στο γήπεδο. Πόσο αισθητή είναι για σένα η διαφορά να έχεις τον Διαμαντίδη στο παρκέ ή όχι; Ο Διαμαντίδης είναι ένα είδωλο όπως ξέρουμε όλοι. Εμείς σαν μικροί τον σεβόμαστε και τον ακούμε σε ότι μας συμβουλέψει αλλά η παρουσία του στο παρκέ είναι κάτι διαφορετικό. Μπορεί να μην σκοράρει όμως ξέρει ότι θα σου βγάλει μια πάσα, θα βοηθήσει στην άμυνα και η εμπειρία του είναι πολύ σημαντική».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.