ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Εκτελεστής!

Με τρίποντη βόμβα του Φελντέιν στα 11,4΄΄ ο Παναθηναϊκός πήρε τεράστια νίκη επί της Μάλαγα με 68-66. Ο Διαμαντίδης έφτασε στην 7η θέση των σκόρερ στην ιστορία της Ευρωλίγκας, η Θ.13 γιόρτασε τα 50 της χρόνια στις εξέδρες του ΟΑΚΑ και η ομάδα του Τζόρτζεβιτς έκανε σεφτέ στο Top-16.

Εκτελεστής!

Το ματς

Η Μάλαγα ξεκίνησε με τους Νέλσον, Τόμας, Χέντριξ, Σμιθ και Ντίεζ, ενώ ο Παναθηναϊκός με τους Καλάθη, Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλο, Κούζμιτς και Γκιστ.

Ο Νικ Καλάθης με εξαιρετικό drive άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση, με τον πρώην «πράσινο» Νέλσον να κερδίζει φάουλ από τον Φελντέιν στην επόμενη φάση και να οδηγείται στις βολές (2-2).

Ο Καλάθης με τρίποντο έκανε το 5-2, (7:36), ωστόσο ο Καλάθης υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ, δίνοντας την κατοχή της μπάλας στους Ισπανούς, με τον Νέλσον να φτάνει τους 4 πόντους (5-4).

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÌÁËÁÃÁ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Χέρι-χέρι στην πρώτη περίοδο

Οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο πρώτο κομμάτι της πρώτης περιόδου (7-8) με καλάθι του Σμιθ και τον Φελντέιν να απαντάει για το 9-8 (4:38) και τον Κούζμιτς να σκοράρει μετά από συνεργασία με τον Καλάθη για το 11-8. Οι Ισπανοί δεν έβρισκαν σκορ από μακριά, ο Παναθηναϊκός «χτυπούσε» από… μέσα, ωστόσο δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, καθώς κάποια λάθη δεν του επέτρεπαν να βρει εύκολα καλάθια (11-10).

Πάβλοβιτς και Σμιθ διαμόρφωσαν το 13-13 (2:00), ο αρχηγός με λέι απ έκανε το 15-13, με τον Τζόρτζεβιτς να έχει χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες, πλην του Παπαγιάννη-Γιάνκοβιτς, στα πρώτα 9 λεπτά του αγώνα.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÌÁËÁÃÁ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Ξέφυγε στο τέλος με μπροστάρη τον αρχηγό

Ο Ραντούλιτσα ήταν… κρύος, ο Τζάκσον με τρίποντο ισοφάρισε σε 17-17, αλλά ο «Μίρο», ξύπνησε… και με καλάθι, έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του (19-17), ανακτώντας και την κατοχή στα 19,5΄΄, με τον Διαμαντίδη, να είναι καυτός και με τον 6ο του πόντο να δίνει προβάδισμα 4 πόντων στην ομάδα του, με τη λήξη της πρώτης περιόδου (21-17).

Χαμένες… ευκαιρίες και αφιονισμένος Τζάκσον

Η Μάλαγα έβρισκε τρόπο να μένει κοντά (23-21), ο «Σάλε» αποφάσισε να παίξει με τρεις κοντούς (Διαμαντίδη-Καλάθη-Παππά), οι «πράσινοι» πρέσαραν σε όλο το γήπεδο, αλλά ο Τζάκσον ήταν «δαιμονισμένος» με το σκορ να παραμένει ισόπαλο (24-24), στο πρώτο τρίλεπτο της δεύτερης περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός είχε υπεροπλία στο «ζωγραφιστό», ωστόσο απόντος του Ραντούλιτσα από την πεντάδα, ο Κούζμιτς δεν τελείωνε τις φάσεις, με αποτέλεσμα το «τριφύλλι» να μη βρίσκει σκορ.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÌÁËÁÃÁ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Ακάθεκτος ο αρχηγός

Ο Διαμαντίδης συνέχιζε να τα… μπουμπουνάει (27-24), δημιουργούσε, κέρδιζε φάουλ και όπως ήταν φυσικό, έπαιρνε και το πιο ζεστό χειροκρότημα από την εξέδρα.

Ενέργεια από την άμυνα

Ο Καλάθης πήρε τη… μπαγκέτα από τον captain, οι άμυνες έβγαιναν πλέον στο «τριφύλλι», ο Παναθηναϊκός πήρε αέρα 5 πόντων (29-24, 5:23), με τον Τζόρτζεβιτς να περνάει στο παρκέ τους Γιάνκοβιτς-Παπαγιάννη, έχοντας πλέον χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες του.

Ο Παναθηναϊκός τα έσπαγε από μακριά, ωστόσο ο Γκιστ έδωσε ενέργεια στην άμυνα και με καλάθι και φάουλ του Φελντέιν (31-24), πήρε προβάδισμα 7 πόντων για πρώτη φορά στην αναμέτρηση.

Δεν τον άφηνε ο Τζάκσον

Ο Τζάκσον πάλευε μόνος του από πλευράς Μάλαγα (31-27), ο Γκιστ παρότι έδινε τρομερή ενέργεια στην άμυνα, στην επίθεση δεν ήταν καλός, με αποτέλεσμα το 31-29, 2:36 για το ημίχρονο.

χαραλαμπόπουλος

Η φάση του αγώνα!

Ο Διαμαντίδης ύψωσε, ο Παπαγιάννης γκρέμισε τη μπασκέτα, στη φάση του αγώνα και ενδεχομένως της αγωνιστικής, για το 33-29, ωστόσο ο Χέντριξ με δύο βολές, μείωσε εκ νέου στους 2 (33-31).

Η Μάλαγα ισοφάρισε προσωρινά, ο Διαμαντίδης πήγε στις βολές, ξαναδίνοντας προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (35-33), αλλά οι Ανδαλουσιανοί ξαναπήγαν στα τρία μέτρα με το Χέντριξ, ο οποίος αστόχησε και στις δύο βολές, ο Καλάθης με λόμπα έκανε το 37-33, ο αρχηγός πήρε το αμυντικό ριμπάουντ, προσπάθησε να κάνει μια baseball πάσα στον Γκιστ, ωστόσο ήταν πολύ δυνατή και ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να διευρύνει τη διαφορά.

ΟΙ Ισπανοί προσπάθησαν στα εναπομείναντα 6΄΄ να σκοράρουν, αλλά ο Κούζμιτς με τάπα πάνω στον Σμιθ, αποσόβησε το καλάθι, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 37-33, υπέρ του Παναθηναϊκού.

Με Ραντούλιτσα για το +6

Με καλάθι του Ραντούλιτσα ο Παναθηναϊκός έκανε το 39-33, στις αρχές του Β΄ μέρους, οι Ισπανοί μείωσαν άμεσα (39-35), Γκιστ με καλάθι και Καλάθης με κλέψιμο, έδωσαν… αέρα στο «τριφύλλι» (41-35).

«Βόμβες» από Γκιστ-Πάβλοβιτς

Ο Παναθηναϊκός απώλεσε τη διαφορά των έξι πόντων πολύ γρήγορα, παίζοντας βιαστικά στην επίθεση, ο κακός επιθετικά Γκιστ όμως αξιοποίησε την ασίστ του Διαμαντίδη και με τρίποντο έκανε το 44-39, 6:34 για τη λήξη της 3ης περιόδου, με τον Πάβλοβιτς να τον ακολουθεί για το 47-39!

Η άμυνα του Παναθηναϊκού ατσαλώθηκε, ο Διαμαντίδης όργωνε… το παρκέ του ΟΑΚΑ, ο Γκιστ με μια βολή αύξησε κι’ άλλο τη διαφορά (48-39), με την Μάλαγα να απαντάει με τρίποντο (48-42).

Ροντέο…

Ο Παναθηναϊκός με συνεχόμενα τρίποντα διατηρούσε μια διαφορά (56-53), ωστόσο η Μάλαγα αποδείχθηκε πολύ σκληρό καρύδι και με τον Σμιθ μπροστάρη (14 π.), έβαζε δύσκολα στην ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Ο Διαμαντίδης πήρε έξυπνα το φάουλ από τον Βάσκεθ, πήγε στις βολές για το 58-53, 18,9΄΄ για την ολοκλήρωση της 3ης περιόδου, με το ματς να είναι ωστόσο ντέρμπι, αφού ο Σμιθ με καλάθι στο τέλος του χρόνου, μείωσε στους 3 (58-55).

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÌÁËÁÃÁ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Δεκάλεπτο τελικός…

Με το σκορ στο 58-57, η 4η περίοδος ήταν ένας πραγματικός τελικός, με τον Παναθηναϊκό, με τον Κούζμιτς να πετυχαίνει καλάθι και φάουλ για το 61-57, 8:14 για το τέλος του αγώνα.

Ζόρια…

Ο Νέντοβιτς με ένα πολύ δύσκολο καλάθι, μείωσε ξανά στους δύο (61-59), οι πράσινοι έκαναν λάθος, ο Κούζμιτς έκοψε τον Χέντριξ, ωστόσο η κατοχή παρέμεινε σε χέρια Ισπανών, με τον Σουάρεζ να δίνει για πρώτη φορά προβάδισμα στη Μάλαγα με τρίποντο (61-62).

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε εκνευρισμένος, βιαστικός και χωρίς συγκέντρωση, με αποτέλεσμα να πηγαίνει σε κακές επιλογές στην επίθεση, παρότι αμυντικά στεκόταν αρκετά καλά. Ο Τζόρτζεβιτς είχε πάρει ελάχιστα από τους ψηλούς του, η Μάλαγα πήγε στο +3 με τον Σμιθ (61-64, 5:14).

Ο Ραντούλιτσα αστόχησε σε δύο συνεχείς βολές (!), δείγμα της νευρικότητας που επικρατούσε, ο Χέντριξ έκανε βήματα, με τον Σάλε να καλεί τάιμ άουτ στην προσπάθειά του να αφυπνίσει τους παίκτες του, οι οποίοι στο σύνολό τους (πλην του αρχηγού), ήταν εκτός… αγώνα.

Τα λάθη συνεχίζονταν (πληγή για τον Παναθηναϊκό), οι παίκτες του Πλάθα έδειχναν απελευθερωμένοι, ο Νέλσον αστόχησε σε jump shoot, ο Πάβλοβιτς πέτυχε ένα καλάθι αλά ΝΒΑ… (63-64, 3:25), η πράσινη άμυνα δυσκόλευε τη Μάλαγα, με τον Σμιθ να κάνει βήματα και το ΟΑΚΑ στις… φλόγες, στο τελευταίο τρίλεπτο του ματς.

Ο Πάβλοβιτς αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο, η άμυνα βγήκε και πάλι… ωστόσο το ζητούμενο ήταν η επίθεση, αφού πλην αρχηγού, σκορ δεν έδινε κανείς (64-64 με μία βολή του αρχηγού στα 2:30).

Ο Τόμας με κάρφωμα μετά από pick’n; roll έκανε το 64-66, ο Καλάθης έκανε airball σε τρίποντο, ο Παναθηναϊκός είχε να δώσει φάουλ και το έπραττε… ο Γκιστ έβγαλε μια παλικαρίσια άμυνα πάνω στον Χέντριξ και κέρδισε την κατοχή, σε μια πολύ κρίσιμη επίθεση για τους γηπεδούχους.

Ο Καλάθης αστόχησε ξανά σε τρίποντο, στη συνέχεια έκανε φάουλ στον Νέλσον οδηγώντας τον στις βολές (49,7΄΄), αστόχησε και στις δύο, αλλά χάθηκε το αμυντικό ριμπάουντ με αποτέλεσμα η κατοχή να μείνει σε ισπανικά χέρια.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÌÁËÁÃÁ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Γκίσταρος…

Ο Σμιθ ανέλαβε την επίθεση, ο Γκιστ τον τάπωσε θεαματικά και ο Τζόρτζεβιτς πήρε τάιμ άουτ στα 34,4΄΄, με το σκορ στο 64-66, υπέρ των Ανδαλουσιανών.

Η πιο κρίσιμη επίθεση

Ο Διαμαντίδης πάσαρε στον Φελντέιν, εκείνος σούταρε από τα 6,75, αστόχησε, ο Γκιστ σαν από μηχανής Θεός, πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, κερδίζοντας το φάουλ, ευστόχησε στη μία βολή (65-66), αλλά στη διεκδίκηση του ριμπάουντ, η κατοχή πήγε σε πράσινα χέρια, ο Διαμαντίδης έδωσε ξανά στον Δομινικανό, εκείνος δε λάθεψε αυτή τη φορά από τα 6,75 και έκανε το 68-66, 11,4” για τη λήξη.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μια τεράστια νίκη απέναντι στη μαχητική Μάλαγα, η οποία αντιστάθηκε σθεναρά, ωστόσο η ομάδα του Σάλε πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο Top-16, σε ένα ματς θρίλερ.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 37-33, 58-55, 68-66.

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 10 (2), Χαραλαμπόπουλος 2, Γιάνκοβιτς, Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 6, Παππάς, Φελντέιν 7 (1), Διαμαντίδης 17 (2), Γκιστ 7 (1), Καλάθης 9 (1), Παπαγιάννης 2, Κούζμιτς 6.

Μάλαγα (Χοάν Πλάθα): Τζάκσον 8 (2), Ντίαθ 4 (1), Χέντριξ 4, Τόμας 7, Ντίεθ 8, Σουάρεθ 3 (1), Σμιθ 22 (3), Νέντοβιτς 2, Βάσκεθ 4, Νέλσον 4.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ