ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Με τη σφραγίδα του «Batman»

Με τον Αντώνη Φώτση (12 π) να ξεμπλοκάρει την ομάδα του όταν χρειάστηκε, ο Παναθηναϊκός παρά τα προβλήματα που του έβαλε η Κηφισιά επικράτησε (73-67) και συνέχισε αήττητος στη Basket League. Πρώτος σκόρερ για τον Παναθηναϊκό ο Τζέιμς Φελντέιν με 21 πόντους. Με μυικό τραυματισμό αποχώρησε στο τέλος του α’ ημιχρόνου ο Νίκος Παππάς. Δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Σάσα Πάβλοβιτς.

Με τη σφραγίδα του «Batman»

Οι «πράσινοι» μετά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν για να επικρατήσουν επί της Μάλαγα, ήθελαν ένα ξεκούραστο απόγευμα κόντρα στην Κηφισιά η οποία όμως τήρησε τις παραδόσεις και έβαλε δύσκολα στο «τριφύλλι» για παραπάνω από ένα ημίχρονο, όμως στα κρίσιμα σημεία μίλησε η εμπειρία του Αντώνη Φώτση και η εκτελεστική δεινότητα του Τζέιμς Φελντέιν για να έρθει το τελικό (73-67) και το «τριφύλλι» να ολοκληρώνει αήττητο τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Basket League.

Πονοκέφαλος για το Σάσα Τζόρτζεβιτς ενόψει Ερυθρού Αστέρα, ο μυικός τραυματισμός του Νίκου Παππά, ο οποίος δεν αγωνίστηκε στο β’ ημίχρονο και προφυλάχθηκε μετά από απόφαση τεχνικού και ιατρικού τιμ. Δεν αγωνίστηκε για λόγους τακτικής ο Σάσα Πάβλοβιτς, αφού ο Τζόρτζεβιτς προτίμησε να τον ξεκουράσει για την αναμέτρηση της Πέμπτης.

ÊÁËÁÈÇÓ ÐÁÐÐÁÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÊÇÖÉÓÉÁ CALATHES PAPAS  PANATHINAIKOS - KIFISIA (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Το ματς

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση με τους Παππά, Χαραλαμπόπουλο, Καλάθη, Γκιστ και Παπαγιάννη. Ο Παναθηναϊκός πήρε την πρώτη κατοχή της αναμέτρησης, αλλά το σκορ μετά από δύο άστοχες προσπάθειες του «τριφυλλιού» το άνοιξαν οι φιλοξενούμενοι με τον Στίγκερ (0-2).

Η απάντηση των «πρασίνων» ήρθε από την περιφέρεια και τον Νίκο Παππά που ευστόχησε στη λήξη της επίθεσης για το 3-2. Ο Ελ Αμίν έβαλε ξανά μπροστά την Κηφισιά, αλλά οι δύο βολές του Χαραλαμπόπουλου έδωσαν ξανά το ισχνό προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (5-4) μετά από τρία λεπτά στην αναμέτρηση.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς  με τον Παπαγιάννη στο παρκέ, ήθελε τη μπάλα να πηγαίνει συνέχεια μέσα στο «ζωγραφιστό» και τα σχέδιά του, υλοποίησε με τον καλύτερο τρόπο ο Παππάς που «σέρβιρε» στο νεαρό σέντερ για το κάρφωμα και το (7-4). Με μίνι σερί 6-0 οι φιλοξενούμενοι μπήκαν μπροστά στο σκορ (7-10) με τέσσερις πόντους του Ελ Αμιν και δύο του Στίγκερ.

Η εικόνα του «τριφυλλιού» στο τελευταίο δίλεπτο, ήταν κάκιστη, αφού και κακές επιλογές είχε στην επίθεση, αλλά ήταν και αδρανής στην άμυνά του, με την Κηφισιά να το εκμεταλλεύεται και παρά τη μείωση του σκορ από τον Καλάθη (9-10), οι φιλοξενούμενοι βρήκαν πάλι τον τρόπο για το «πράσινο» καλάθι και το (9-12) από τον Σμιθ.

Με τον Ραντούλιτσα στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός κέρδισε και σε δημιουργία αλλά και σε δύναμη, αφού ο Σέρβος σέντερ πάσαρε εξαιρετικά για τον Χαραλαμπόπουλο για το (11-12) πριν έρθει ο Χογκ για να στείλει το ματς στο +3 για τους φιλοξενούμενους (11-14) στο 7’. Το τρίποντο του Κασελάκη μάλιστα έδωσε και «αέρα» 6 πόντων στην Κηφισιά (11-17) με τον Γκιστ να βάζει τέλος στο σερί με μια βολή για το (12-17), οι φιλοξενούμενοι ωστόσο δεν το έβαλαν κάτω και αύξησαν ξανά τη διαφορά με το δίποντο του Κασελάκη (12-19).

Με την παρουσία του Διαμαντίδη στο παρκέ, ο Παναθηναϊκός έσφιξε στην άμυνά του και με τον Φελντέιν να σκοράρει έκανε το (14-19), το δεκάλεπτο εν τέλει ολοκληρώθηκε με την Κηφισιά να σκοράρει από την περιφέρεια στη λήξη της επίθεσης με τον Χρυσικόπουλο για το (14-22).

panahinaikos24.gr-Φελντέιν

Οι «πράσινοι» με την έναρξη του β’ δεκαλέπτου, ήταν άστοχοι στις προσπάθειες τους για να μειώσουν, με την Κηφισιά να σκοράρει από τη γραμμή για το (14-23). Το τρίποντο του Φελντέιν μείωσε για το (17-23) στο 12’, αλλά το θετικό για τους «πράσινους» ήταν οι άμυνες που έβγαζαν αφήνοντας την Κηφισιά χωρίς πόντο για περισσότερα από τρία λεπτά.

Εν τέλει οι φιλοξενούμενοι βρήκαν σκορ με τους Γλυνιαδάκη και Ελ Αμίν, αφού είχε ενδιάμεσα σκοράρει και ο Καλάθης για το Παναθηναϊκό με το σκορ να είναι (19-27), ακριβώς στα μισά του δεκαλέπτου. Με ένα μικρό 3-0 σερί ο Παναθηναϊκός πλησίασε ακόμα περισσότερο την Κηφισιά για το (22-27) με τον Παπαθεοδώρου να καλεί σε τάιμ άουτ, ώστε να ξυπνήσει τους παίκτες του, που ήταν χαλαροί σ’ εκείνο το διάστημα.

Το σερί για τους «πράσινους» μεγάλωσε, αφού ο κεφάτος Φώτσης σκόραρε από τα 6,75 για το (25-27), ανεβάζοντας παράλληλα στροφές,  με τον Τζόρτζεβιτς να δείχνει ικανοποιημένος. Οι δύο βολές του Ελ Αμίν έδωσαν σκορ στην Κηφισιά μετά από ώρα (25-29) ενώ ο Χαραλαμπόπουλος μείωσε για το (27-29).

Με τους Καλάθη και Κασελάκης σκόραραν στη συνέχεια οι δύο ομάδες για το (29-32), αλλά οι φιλοξενούμενοι με προσπάθεια του Στίγκερς παρέμεινε στους +5 (29-34), 1’24’’ για το ημίχρονο. Το τρίποντο του Φελντέιν στη λήξη του ημιχρόνου, έστειλε τον Παναθηναϊκό στ’ αποδυτήρια με το σκορ στο (32-34) και με τη λιγότερη δυνατή ζημιά, αφού οι φιλοξενούμενοι παρά το μπλοκάρισμα στα πρώτα λεπτά του 2ου δεκαλέπτου, συνέχισαν να βάζουν προβλήματα στον Παναθηναϊκό που παρά τις καλές του άμυνες δεν μπόρεσε να μπει στη θέση του οδηγού.

Μίροσλαβ_Ραντούλιτσα-panathinaikos24

Με τρίποντο του Αντώνη Φώτση και προβάδισμα για τον Παναθηναϊκό, ξεκίνησε το 3ο δεκάλεπτο (35-34). Με τον υπαρχηγό του ορεξάτο, ο Παναθηναϊκός διεύρυνε και το προβάδισμα του (37-34), για να έρθει μια βολή του Χογκ (37-35). Οι «πράσινοι» με ένα μικρό σερί 5-0, πήραν και σημαντική διαφορά (42-35) με τους Φελντέιν και Χαραλαμπόπουλο να βρίσκουν στόχο. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι έμοιαζαν μπλοκαρισμένοι και με κακές επιλογές στο ίδιο διάστημα, με τον Φώτση να κάνει καλή δουλειά και στις δύο μεριές του παρκέ.

Το καλάθι του Ραντούλιτσα έδωσε για πρώτη φορά διψήφιο αριθμό διαφοράς στο ματς +11 (46-35). Με το επιμέρους σκορ του 3ου δεκαλέπτου να είναι στο 16-1 υπέρ των «πρασίνων», ο Παναθηναϊκός είχε βάλει τις βάσεις για ένα ακόμα «ροζ» φύλλο αγώνα, καθώς με τις βολές του Ραντούλιτσα η διαφορά πήγε στο +13 (48-35).

To τρίποντο του Φελντέιν και η προσπάθεια του Σμιθ, δημιούργησαν σκορ για τις δυο ομάδες για το (51-40), αλλά ο Γκιστ ανέβασε ξανά στο +13 τη διαφορά (53-40). Οι «πράσινοι» χωρίς να δώσουν δικαίωμα στην Κηφισιά, ολοκλήρωσαν το 3ο δεκάλεπτο με το κάρφωμα του Φελντέιν για το (57-42).

James-gist-panathinaikos24

Το τρίποντο του Γκιστ έδωσε και το +15 για τον Παναθηναϊκό στις αρχές του 4ου δεκαλέπτου με τον Χογκ να απαντά με τον ίδιο τρόπο για το (60-48) στο 32’. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο δεν τα παράτησαν και μείωσαν άμεσα με σερί 6-0 για το (62-55) μετά από ωραία ενέργεια του Γλυνιαδάκη.

Η «πράσινη» απάντηση όμως ήταν άμεση και από την περιφέρεια, με τον Γιάνκοβιτς να βρίσκει στόχο για το (65-55), αλλά ο Στίγγερς είχε τη λύση στην επόμενη φάση για την ομάδα του (65-57) στο 35’. Οι βολές το Γιάνκοβιτς έφεραν ξανά το +10 για τους «πράσινους» (67-57). Όμως και πάλι η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου είχε απαντήσει και με δικό της σερί πόντων κατάφερε να μειώσει στους 7 (67-60).

Ταφόπλακα στα όποια όνειρα έκανε η Κηφισιά για να γυρίσει στο ματς, έβαλε ο Τζέιμς Φελντέιν από την περιφέρεια που ανέβασε ξανά τη διαφορά στους 10 (70-60) και επανέφερε την ηρεμία στους «πράσινους» δύο λεπτά πριν το φινάλε. Η Κηφισιά αντέδρασε, μείωσε αλλά και πάλι ο Φελντέιν είχε τις λύσεις για το «τριφύλλι» και έγραψε το τελικό 73-67 από την περιφέρεια.

Μίροσλαβ_Ραντούλιτσα-panathinaikos24

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 32-34, 57-42, 73-67.

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Χαραλαμπόπουλος 11 (1), Παππάς 3 (1), Γκιστ 8 (1), Καλάθης 4, Παπαγιάννης 2, Γιάνκοβιτς 5 (1), Φώτσης 12 (2), Ραντούλιτσα 5, Φελντέιν 21 (5), Διαμαντίδης 2, Κούζμιτς.

Κηφισιά (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Στίγγερς 4, Κασελάκης 11 (2), Χογκ 12 (2), Σμιθ 10, Ελ-Αμίν 13, Χατζηνικόλας 1, Γκίκας 4, Πόποβιτς, Χρυσικόπουλος 3 (1), Γλυνιαδάκης 9.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ