ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Μεγάλες φουρτούνες…

Κακός, ψυχρός και... ανάποδος ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Ερυθρό Αστέρα με κάτω τα χέρια (63-74 ) μέσα στο σπίτι του και πλέον καλείται να κάνει υπερβάσεις, για να μπορέσει να ξαναμπεί δυνατά στο κυνήγι των θέσεων που οδηγούν στα play offs της Ευρωλίγκας.

Μεγάλες φουρτούνες...

Σαν… χιονοθύελλα πέρασε μέσα από το ΟΑΚΑ ο Ερυθρός Αστέρας, επικρατώντας άνετα του Παναθηναϊκού με 74-63 και πλέον η ομάδα του Τζόρτζεβιτς παίζει κάθε ματς με την πλάτη στον τοίχο.

Τραγικά ποσοστά από τα 6,75, έλλειψη πλάνου και διάθεσης, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στο πνεύμα του αγώνα και μοιραία ηττήθηκε από μια ομάδα που δεν έχει υψηλές βλέψεις, κάνοντας νωρίς-νωρίς μια ήττα μέσα στο ΟΑΚΑ, κάτι που ενδεχομένως να κοστίσει στη συνέχεια.

Το ματς

Για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησαν οι Φελντέιν, Καλάθης, Κούζμιτς, Πάβλοβιτς και Γκιστ, ενώ για τους φιλοξενούμενους οι Κίνσει, Ντάνγκουμπιτς, Γιόβιτς, Μίλερ και Ζίρμπες.

ÊÏÕÆÌÉÔÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Καλή αρχή… τα χάλασε στη συνέχεια

Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, με ένα γρήγορο 4-0, παίζοντας και εξαιρετική άμυνα, απαγορεύοντας στον Αστέρα να απειλήσει. Παρότι η ομάδα του «Σάλε» τα πήγαινε εξαιρετικά στην άμυνα, στην επίθεση δυσκολευόταν αρκετά, με αποτέλεσμα το σκορ να έχει… κολλήσει στο 4-2, στα μισά της περιόδου.

Το ματς ήταν κακό ποιοτικά στα πρώτα επτά λεπτά της 1ης περιόδου (8-8), οι «πράσινοι» δεν έβρισκαν εύκολο δρόμο προς το καλάθι, ο Ραντούλιτσα δεχόταν διπλά και τριπλά μαρκαρίσματα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απειλήσει, με τον Καλάθη να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων του Παναθηναϊκού.

ÆÉÑÌÐÅÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Χρειάστηκε Διαμαντίδη νωρίς…

Με τρίποντο του Διαμαντίδη, ο Παναθηναϊκός ανέκτησε το προβάδισμα που νωρίτερα είχε χάσει (12-11 από 9-11), ωστόσο ο Λάζιτς με καλάθι και φάουλ έδωσε ξανά αέρα 2 πόντων στην ομάδα του (12-14).

Ο Ερυθρός Αστέρας με τον Στίματς έκανε το 14-16, με τον Παναθηναϊκό στα 20΄΄ να έχει την τελευταία μπάλα και με μια φοβερή συνεργασία Διαμαντίδη-Παπαγιάννη με κάρφωμα του τελευταίου, η πρώτη περίοδος έληξε με σκορ 16-16.

Καυτό ξεκίνημα

Με τρίποντο του Γιάνκοβιτς και μια επιβλητική τάπα του Παπαγιάννη, άρχισε η Β΄ περίοδος, με την εξέδρα να μπαίνει δυνατά στην… εξίσωση και αυτή.

Οι άμυνες λειτουργούσαν υποδειγματικά και στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου, οι «πράσινοι» πίεζαν αρκετά και στην επίθεση, έχοντας φορτώσει με 4 φάουλ τους Σέρβους στα πρώτα τέσσερα λεπτά.

ÔÓÉÑÌÐÅÓ ÖÅËÍÔÅÉÍ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

«Έκατσε» ξανά…

Ο Παναθηναϊκός είχε ανακτήσει το προβάδισμα (17-16), ο Τζόρτζεβιτς ανακάτευε την… τράπουλα των ψηλών του (είχαν παίξει και οι τρεις), αλλά ο Λάζιτς με τρίποντο στα 7:10, έδωσε προβάδισμα στον Ερυθρό Αστέρα και πάλι (17-19), με τον τεχνικό του «τριφυλλιού» να καλεί τάιμ άουτ.

Ήταν ντέρμπι

Με τρίποντο του Σιμόνοβιτς ο Ερυθρός Αστέρας πήρε προβάδισμα τριών (19-22), ο Καλάθης μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον Φώτση έκανε το 21-22 με το ματς να είναι ένα… σκληρό ντέρμπι, με έναν Αστέρα, να είχε έρθει στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να δώσει το υπέρ πάντων αγώνα.

Στίματς και Κούζμιτς (καλάθι και φάουλ) έκαναν το 24-24, στα 4:32 για το ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό όμως να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι στο ματς, αφού είτε με τρίποντα είτε με παιχνίδι ένας με έναν, οι Σέρβοι έβρισκαν τον δρόμο για το καλάθι του Παναθηναϊκού, του οποίου η άμυνα δεν θύμιζε αυτή, στην αρχή του παιχνιδιού.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Προβάδισμα ξανά με Φελντέιν

Με drive του Φελντέιν ο Παναθηναϊκός πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ (26-25), αλλά και οι «πράσινοι» συμπλήρωσαν γρήγορα τα πέντε ομαδικά, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Αστέρα να σκοράρουν από τα τρία μέτρα.

Δυσεπίλυτο πρόβλημα ο Ζίρμπες…

Δύο βολές από Φελντέιν και Μίλερ διαμόρφωσαν το 28-28, 3:14 για το ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ ο Ζίρμπες με καλάθι έκανε το 28-30, ενώ στη συνέχεια έκοψε τον Φελντέιν και κέρδισε φάουλ στην επίθεση της ομάδας του για το 28-31, 2:19 για τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο -7 και άγχος…

Ο Ζίρμπες με νέο καλάθι (9π.) έκανε το 30-33, ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος, με τον Αστέρα να έχει πάρει τα… πάνω του και με καλάθι του Μίλερ πήρε προβάδισμα 5 πόντων για πρώτη φορά (30-37).

Απίστευτο καλάθι στα 4΄΄!

 ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Παπαγιάννης και Κίνσει διαμόρφωσαν το 32-38 στα 4΄΄, με τον Γκιστ να δέχεται baseball πάσα από τον Φελντέιν βάζοντας ένα εντυπωσιακό καλάθι, με το ημίχρονο εν τέλει να ολοκληρώνεται με σκορ 34-38, σε ένα πρώτο μέρος, όπου τις εντυπώσεις «έκλεψε» ο Ερυθρός Αστέρας και τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει στα αποδυτήρια προβληματισμένος.

Ζόρια για τον Παναθηναϊκό, στην αρχή του Β΄ μέρους

Βόμβες Γιόβιτς και -10

Με δύο τρίποντα του Γιόβιτς ο Αστέρας πήρε αέρα επτά πόντων (34-41) στην αρχή της 3ης περιόδου, η μπάλα έμεινε στα χέρια των «πράσινων» στην επόμενη επίθεση, το γήπεδο χειροκροτούσε, ωστόσο φαινόταν πως κάτι δεν πάει καλά στο «τριφύλλι» το οποίο αδυνατούσε να βρει ρυθμό.

Στα μισά της 3ης περιόδου, ο Παναθηναϊκός έχανε τα… άχαστα (δύο λέι απ ο Καλάθης χαρακτηριστικό παράδειγμα), ο Αστέρας διατηρούσε τη διαφορά των 10 (36-46) και το ΟΑΚΑ ήταν έτοιμο, για ένα ακόμα θρίλερ.

ÊÁËÁÈÇÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Ραντούλιτσα-Διαμαντίδης στο παρκέ

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς επιστράτευσε «Μίρο» και Διαμαντίδη, στην προσπάθειά του να γυρίσει το ματς, ο Σέρβος σέντερ βρήκε όμορφα τον Καλάθη, ο οποίος έκανε το 38-46, η άμυνα βγήκε, το γήπεδο κόχλαζε και όλα ήταν ιδανικά στημένα για το come back.

Ραντούλιτσα και Στίματς έκαναν το 40-48  (4:18), η μπάλα περνούσε συνεχώς από τα χέρια του «Μίρο», ο οποίος είχε μπει κεφάτος και είτε σκόραρε, είτε έφθειρε τους αντιπάλους του με φάουλ (42-48, με εντυπωσιακό κάρφωμα του).

Άμυνα από ατσάλι και κόλαση το κλειστό!

Ο Ραντούλιτσα «γκρέμιζε» σε άμυνα και επίθεση (44-48, με 8π.), ο Ράντονιτς κάλεσε τάιμ άουτ, ο Παναθηναϊκός με καλάθι του Φελντέιν βρισκόταν στο -4 (46-50), επιχειρώντας ένα ακόμα come back, το οποίο σίγησε για λίγο, μετά τα βήματα του Ραντούλιτσα.

Η αστοχία του Παναθηναϊκού από τα 6,75, δεν του επέτρεψε να γυρίσει το ματς, ο Ερυθρός με καλάθι του Λάζιτς, στο τέλος της 3ης περιόδου, έκανε το 48-54 και το τελευταίο δεκάλεπτο, έμελλε να είναι συναρπαστικό και με πολύ καρδιοχτύπι.

ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Τραγικό τρίποντο…

Με άστοχο τρίποντο του Φώτση (2/16 συνολικά) και καλάθι από τα 6,75 για τον Αστέρα (48-57) ξεκίνησε η 4η περίοδος με τον «Σάλε» να καλεί τάιμ άουτ, μετά το κάρφωμα του Ζίρμπες για το 48-59, με την ήττα να διαφαίνεται πλέον έντονα…

Ο Φελντέιν επιτέλους έβαλε ένα τρίποντο (51-59, 7:59), ωστόσο οι Σέρβοι έβρισκαν εύκολα τον δρόμο για το καλάθι του Παναθηναϊκού (51-61), οι «πράσινοι» συνέχιζαν το ρεσιτάλ αστοχίας, ο Ραντούλιτσα με κάρφωμα μείωσε (53-61), αλλά η μάχη των… αιθέρων είχε χαθεί, με αποτέλεσμα οι Σέρβοι να ανανεώνουν τις επιθέσεις τους.

Ο Ραντούλιτσα πάλευε μόνος του στο ζωγραφιστό, σε άμυνα και επίθεση, ο Παναθηναϊκός όταν πήγαινε την μπάλα μέσα έβρισκε πόντους, αλλά τον είχε προδώσει η αστοχία από μακριά.

Οι δύο ομάδες έφτασαν στο τελευταίο πεντάλεπτο με σκορ 53-61, οι Σέρβοι σπαταλούσαν βολές και επιθέσεις, αλλά και ο Παναθηναϊκός έκανε το ίδιο, με τον χρόνο να κυλάει υπέρ του Αστέρα (4:30 για τη λήξη). Ο Διαμαντίδης θα χάσει δύο βολές(!), ο Αστέρας θα συνεχίσει να ανανεώνει τις επιθέσεις του και με τον Λάζιτς θα πάρει προβάδισμα 11 πόντων (53-64) και το τριφύλλι να βρίσκεται πλέον με την πλάτη στον τοίχο.

Τα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης, κύλησαν… φυσιολογικά, με τον Παναθηναϊκό να κάνει απέλπιδες προσπάθειες να μπει στο ματς, κάτι το οποίο ήταν πρακτικά αδύνατο, με την ομάδα του Σάλε να έχει πλέον μεγάλα ζόρια, αφού νωρίς-νωρίς θα πρέπει να καλύψει το handicap της εντός έδρας ήττας, από μια ομάδα που δεν έχει βλέψεις για πρόκριση, αλλά όπως αποδεικνύεται θα λειτουργήσει ως ρυθμιστής του Ε΄ ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 16-16, 34-38, 48-54, 63-74.

Παναθηναϊκός (Σάσα Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς, Γιάνκοβιτς 3 (1), Φώτσης, Ραντούλιτσα 12, Φελντέιν 12 (1), Διαμαντίδης 5 (1), Γκιστ 15, Καλάθης 7, Παπαγιάννης 4, Κούζμιτς 5.

Ερυθρός Αστέρας (Ντέγιαν Ράντονιτς): Κίνσεϊ 9, Ντάνγκουμπιτς 6, Λάζιτς 11 (2), Μίσιτς 5 (1), Σιμόνοβιτς 5 (1), Γκούντουριτς 2, Γιόβιτς 9 (8 ασίστ), Μίλερ 4, Τσίρμπες 12, Στίματς 11.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ