ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Έχασε στον «διαγωνισμό» τριπόντων

Η Λοκομοτίβ έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι και απ' το 58-58 πήγε στο 76-67 μόνο με τρίποντα (6/6). Πάλεψε ο Παναθηναϊκός, αλλά βλέπει πλέον να δυσκολεύει ακόμα και η πρόκριση στα προημιτελικά της Euroleague.

Έχασε στον «διαγωνισμό» τριπόντων

Ο Παναθηναϊκός πήγε στην Ρωσία για να κάνει την έκπληξη και να φύγει με το διπλό, όμως στο τέλος μένει μόνο η προσπάθεια των παικτών του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Ο «βομβαρδισμός» τριπόντων από Ντρέιπερ και Ντιλέινι έκανε τη ζημιά στο τέλος και έφερε την ήττα για το «τριφύλλι». Με τρεις ήττες σε τέσσερις αγώνες, είναι βέβαιο πως θα πρέπει να αλλάξει η εικόνα της ομάδας, ώστε να έρθει η πρόκριση στα προημιτελικά της Euroleague.

Το ματς

Η Λοκομοτίβ ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και με ένα σερί 5-0 πήρε εξ’ αρχής το προβάδισμα. Σκόρερ οι Κλαβέρ και Μπρόκχοφ, ενώ από πλευράς «πρασίνων», οι Φελντέιν και Διαμαντίδης ξεκίνησαν με άστοχα τρίποντα.

Ήταν φανερό από την αρχή πως οι Ρώσοι είχαν τον έλεγχο του ματς και αυτό φάνηκε ακόμα καλύτερα, όταν έγινε το 10-0 με τρίποντο του Ράντολφ και ενώ ο Γκιστ είχε ακόμα ένα άστοχο σουτ τριών πόντων, αναγκάζοντας τον έξαλλο Σάσα Τζόρτζεβιτς, σε τάιμ άουτ.

Η είσοδος των Γιάνκοβιτς και Ραντούλιτσα δεν άλλαξε την κατάσταση, ένα νέο λάθος ήρθε και το 12-0 έγινε και πάλι από τον Μπρόκχοφ.

ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ ËÏÊÏÌÏÔÉÂ ÊÏÕÌÐÁÍ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Ο Καλάθης άρχισε την αντεπίθεση

Η είσοδος του Νικ Καλάθη, έδωσε το σύνθημα για την αντεπίθεση του «τριφυλλιού». Τρία σερί κλεψίματα της μπάλας, από πλευράς Παναθηναϊκού, έφεραν τη μείωση του σκορ (12-6 στο 4’55”).

Ο Ράντολφ μπορεί να σκόραρε, οι «πράσινοι» όμως είχαν βρει τον ρυθμό τους. Ένα καλάθι του Γκιστ και δύο τρίποντα του «καυτού» Γιάνκοβιτς, έφεραν για πρώτη φορά στην ισοπαλία στο ματς, με το «τριφύλλι» μετά το αρχικό 12-0 της Κουμπάν, να τρέχει ένα σερί 14-2, ενώ στο ίδιο διάστημα, τα πέντε κλεψίματα και η καλή άμυνα ήταν το «κλειδί».

Ο Ραντούλιτσα μάλιστα, μετά από λίγη ώρα έδωσε και το προβάδισμα (14-16), ολοκληρώνοντας μία απίστευτη επιστροφή του Παναθηναϊκού, στο δεύτερο μισό της πρώτης περιόδου. Μέχρι το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι στο σκορ, με το ταμπλό μετά από 10 λεπτά αγώνα, να γράφει 22-22.

Αδίκησε τον εαυτό του

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, ο Παναθηναϊκός «ανάγκασε« τον Γιώργο Μπαρτζώκα να βγει από τα ρούχα του, καθώς ξεκίνησε με ένα γρήγορο 5-0, για το 22-27 με «όπλο» και πάλι την καλή άμυνα.

Ο Ράντολφ μείωσε προσωρινά, όμως οι δύο βολές του Κούζμιτς έφεραν και πάλι τη διαφορά στους πέντε, ενώ το 24-30 έγινε από τον Αντώνη Φώτση με 1/2 βολές.

ÊÏÕÆÌÉÔÓ ËÏÊÏÌÏÔÉÂ ÊÏÕÌÐÁÍ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

«Καυτός» Βλάντο

Ο Γιάνκοβιτς, που έφτασε τους 12 πόντους νωρίς νωρίς, με δίποντο έκανε το 24-32 6:54 πριν το ημίχρονο, ενώ Φώτσης και Καλάθης δεν μπόρεσαν να ανεβάσουν και άλλο τη διαφορά, αστοχώντας σε σουτ τριών πόντων.

Η ομάδα της Λοκομοτίβ, αντιμετώπιζε επίσης θέμα έξω από τα 6,75μ. και μετά το τρίτο άστοχο του Ντιλέινι, ο Γκιστ έστειλε τη διαφορά στο +10, για πρώτη φορά στο παιχνίδι.

Πλησίασε η Κουμπάν

Ο Φελντέιν με 3:39 για το ημίχρονο έκανε το 24-36, ενώ μετά από αρκετή ώρα η Κουμπάν βρήκε σκορ με τον Ζούμπκοφ. Οι «πράσινοι» από τα τέλη του πρώτου δεκαλέπτου μέχρι και τρία λεπτά πριν το ημίχρονο, ήταν εξαιρετική, αλλά σε εκείνο το σημείο η έλλειψη καθαρού μυαλού, έδωσε την ευκαιρία στους Ρώσους να πλησιάσουν στο σκορ, μετά από αρκετή ώρα.

Το πρώτο λάθος ήρθε από τον Ραντούλιτσα και ο Ντιλέινι έγραψε το 28-36, με τον Τζόρτζεβιτς να παίρνει τάιμ άουτ, για τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου. Με την επιστροφή στο παρκέ, ο Σίνγκλετον έκανε το κλέψιμο από τον απρόσεκτο Φελντέιν και ο Ντρέιπερ τιμώρησε με σουτ τριών πόντων, για το 31-36.

ÊÁËÁÈÇÓËÏÊÏÌÏÔÉÂ ÊÏÕÌÐÁÍ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Ακόμα ένα λάθος του Σέρβου, έφερε το 33-36 από τον Σίνγκλετον, ενώ ακολούθησαν διαδοχικά τρίποντα από Φελντέιν και  Ζούμπκοφ για το 36-39, 42” πριν το ημίχρονο. Οι Ρώσοι πέτυχαν το τελευταίο καλάθι του πρώτου ημιχρόνου, για να διαμορφώσει το 38-39, μετά από 20 λεπτά αγώνα.

Μπροστά και πάλι οι Ρώσοι

Η Λοκομοτίβ συνέχισε το σερί της από τα τέλη του πρώτου ημιχρόνου και με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ, με δίποντο του  Ζούμπκοφ, μετά από λάθος του Νικ Καλάθη.

Το τρίποντο του Φελντέιν έφερε και πάλι τους «πράσινους» μπροστά με 42-40, ενώ ακολούθησε ένα χαμένο από τον Καλάθη, που είχε την ευκαιρία να ανεβάσει και άλλο τη διαφορά.

Ο Νικ δεν σκόραρε, ο Φελντέιν έκανε νέο λάθος και η Λοκομοτίβ βρήκε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και πάλι (42-42). Ο Κλαβέρ με δύο βολές, έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ, αλλά ο Ραντούλιτσα απάντησε με τον ίδιο τρόπο.

Η άμυνα ήταν το «κλειδί»

Το προβάδισμα άλλαζε χέρια, οι Ρώσοι πήραν νέο προβάδισμα (46-44), αλλά τα κακά μαντάτα ήρθαν από το αντιαθλητικό φάουλ του Ραντούλιτσα, τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της 3ης περιόδου. Ευτυχώς το λάθος του Σέρβου δε κόστισε, καθώς ο Βορόνοφ ήταν εύστοχος από τις βολές (48-45), αλλά ο Κλαβέρ στην επαναφορά πάτησε την τελική γραμμή.

Ένα κακό σφύριγμα των διαιτητών για επιθετικό του Φώτση στον Ντιλέινι, έφερε προβάδισμα πέντε πόντων στην Κουμπάν, μετά τις δύο εύστοχες βολές, ενώ την ίδια στιγμή ο Πάβλοβιτς έβρισκε δύο φορές στεφάνι από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας».

ÑÁÍÔÏÕËÉÔÓÁ ËÏÊÏÌÏÔÉÂ ÊÏÕÌÐÁÍ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Χέρι-χέρι στο σκορ

Ο Πάβλοβιτς μπορεί να μην έφερε σκορ, αλλά πραγματοποίησε το κλέψιμο στην επόμενη φάση, ενώ μοίρασε και την ασίστ για το τρίποντο από τη γωνία, του Τζέιμς Φελντέιν (50-48, 1’39”). Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο Ραντούλιτσα έχασε σπουδαία ευκαιρία για την ισοφάριση, καθώς υπέπεσε σε βήματα και ο Ντιλέινι το τιμώρησε με καλάθι τριών πόντων.

Ο Σέρβος στη συνέχεια με 1/2 βολές μείωσε σε 53-49, ενώ ακολούθησε μία τρομερή άμυνα από πλευράς Παναθηναϊκού, που έφερε το καλάθι του Διαμαντίδη στον αιφνιδιασμό (53-51, 21″). Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το «τριφύλλι» να είναι κοντά στο σκορ και να δείχνει μεγάλη θέληση για το διπλό στην Ρωσία.

Τέταρτο δεκάλεπτο

Ο Ραντούλιτσα έπαιξε με πλάτη και με ένα δύσκολο σουτ έκανε το 53-53, με την έναρξη της τέταρτης και τελευταίας περιόδου. Ο «ζεστός» Ντιλέινι για ακόμα μία φορά βρήκε εύστοχο σουτ από τα 6,75 μ. (56-53).

Με 7’33” πριν το φινάλε, ο Ζούρκοφ με 1/2 βολές έκανε το 57-53, αλλά ο Ραντούλιτσα με ψυχραιμία και με τον ίδιο τρόπο, μείωσε για το 57-55, ενώ λίγο μετά η μπάλα δεν έκανε το χατήρι στον Αντώνη Φώτση σε σουτ τριών πόντων. Η κυκλοφορία μπάλας στην επόμενη φάση του «τριφυλλιού», έφερε και πάλι αμαρκάριστο τον υπαρχηγό, που δεν αστόχησε για δεύτερη φορά και έδωσε προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, για το 57-58, 5.5 λεπτά πριν το τέλος.

ÖÙÔÓÇÓ ËÏÊÏÌÏÔÉÂ ÊÏÕÌÐÁÍ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Ρεσιτάλ Φώτση…

Ένα σφύριγμα των διαιτητών για αμυντικό φάουλ του Φώτση, έφερε τις διαμαρτυρίες του έμπειρου άσου και την τεχνική ποινή του, με αποτέλεσμα να γίνει το 61-58, με μία βολή και ένα τρίποντο του Ντρέιπερ. Το «κρύο» αίμα του Αντώνη Φώτση όμως φάνηκε και πάλι, με το τρίποντο του που έκανε το 61-61.

Τα τρίποντα «άρχισαν» να πέφτουν βροχή, καθώς Ζούμπκοφ, Φώτσης (3/3) και Ντρέιπερ, σημείωσαν διαδοχικά τρίποντα για το 67-64 (2′ 40” πριν το τέλος).

…Που ωστόσο δεν βοήθησε

Ο Παναθηναϊκός, σε μία από τις τελευταίες επιθέσεις του αγώνα έψαξαν χωρίς επιτυχία, με τους Διαμαντίδη και Καλάθη το τρίποντο, αλλά αυτό δεν ήρθε, ενώ ο Ντρέιπερ «πλήγωσε» τον Παναθηναϊκό με τρίποντο από τα 8 μέτρα, για το 70-64.

Ο Γκιστ με 50 δευτερόλεπτά για το τέλος, έβαλε 1/2 βολές (70-65) και η Λοκομοτίβ «κλείδωσε» τη νίκη λίγο αργότερα, με το τρίποντο-μαχαιριά του Ντρέιπερ. Ο Παναθηναϊκός μείωσε με το γρήγορο μπάσιμο του Καλάθη και το τρίποντο του Ντρέιπερ και πάλι, διαμόρφωσε το τελικό 76-67.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 38-39, 53-51, 76-67

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 14 (3), Σίνγκλετον 4, Ράντολφ 11 (1), Ντρέιπερ 20 (6), Κλαβέρ 4, Κολιούσκιν, Βορόνοφ 6, Ζούμπκοφ 9 (2), Μπρόεκοφ 8 (1).

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 1, Γιάνκοβιτς 12 (2), Φώτσης 12 (3), Ραντούλιτσα 11, Φελντέιν 13 (3), Διαμαντίδης 7 (1), Γκιστ 5, Καλάθης 4 (8 ασ.), Κούζμιτς 2.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ