ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Στραματσόνι: «2-3 περιπτώσεις top παικτών για το καλοκαίρι»

Για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας και την επιστροφή του κόσμου στις κερκίδες της Λεωφόρου, μίλησε ο Αντρέα Στραματσόνι.

Στραματσόνι: «2-3 περιπτώσεις top παικτών για το καλοκαίρι»

Ο Ιταλός τεχνικός του Παναθηναϊκού, ρωτήθηκε για το κλείσιμο της Θύρας 13, αναφέρθηκε στο γεγονός πως η ομάδα για τρία σερί εντός έδρας παιχνίδια δεν έχει κερδίσει και σχολίασε τις πολλές μεταγραφές του Γενάρη, αλλά και αυτές που θα έρθουν το καλοκαίρι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αντρέα Στραματσόνι στην κάμερα της Nova:

Για την επιστροφή του κόσμου στη Λεωφόρο: «Ασφαλώς είμαστε χαρούμενοι. Ηταν φανταστικοί. Προσπαθήσαμε μέχρι το τέλος για να τους δώσουμε μία νίκη, δεν τα καταφέραμε δυστυχώς, αλλά το χειροκρότημα στο τέλος του αγώνα προσφέρει το ιδανικό κλίμα για να χτίσεις κάτι σημαντικό».

Για το “λουκέτο” στη Θύρα 13: «Οφείλουμε να σεβαστούμε την απόφαση της κυβέρνησης, αν και ήταν μία περίεργη απόφαση. Αισθανόμαστε λυπημένοι για αυτό και ελπίζω η Θύρα 13 να ανοίξει και πάλι όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Τους χρειαζόμαστε όπως και όλους όσοι αγαπάνε τον Παναθηναϊκό και θέλω να επαναλάβω ότι στο ματς με τον Ατρόμητο ήταν η πρέπουσα ατμόσφαιρα για την ομάδα και τη στήριξή της».

Δημάτος: «Σοβαρές πιθανότητες ο Κυπελλούχος να αρχίσει από τον δεύτερο προκριματικό του Europa»
Δημάτος: «Σοβαρές πιθανότητες ο Κυπελλούχος να αρχίσει από τον δεύτερο προκριματικό του Europa» 1.419 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το γεγονός ότι δεν έχει έρθει η νίκη σε τρία εντός έδρας ματς και το ότι χρειάζονται αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει: «Καμιά φορά το ποδόσφαιρο είναι πολύ περίεργο. Νικήσαμε τρία συνεχόμενα παιχνίδια μακριά από το γήπεδό μας, ενώ όταν ήρθα στην ομάδα αυτό ήταν το κυριότερο πρόβλημα. Εχουμε δυσκολίες να τελειώσουμε τις φάσεις στα τελευταία δέκα-δεκαπέντε μέτρα του γηπέδου και να ολοκληρώσουμε τη σκληρή δουλειά που κάνουμε στο γήπεδο, αλλά έχω εμπιστοσύνη.

Δουλεύουμε εδώ και σχεδόν τρεις μήνες και η ομάδα έχει αποκτήσει την ιδέα και τη σωστή ταυτότητα, οι αντίπαλοί μας μάς αντιμετωπίζουν με πολύ αμυντικό τρόπο και πρέπει να βελτιωθούμε στα τελευταία μέτρα, αλλά κατά τη γνώμη μου η ομάδα μεγαλώνει και παρότι υπάρχουν πράγματα να βελτιώσουμε, η βασική δουλειά γίνεται καλά».

Για τις πολλές μεταγραφές τον Γενάρη και το σχεδιασμό: «Θα ήθελα να ολοκληρωθούν πρώτα όλες οι περιπτώσεις για να έχω μία πιο ξεκάθαρη εικόνα. Αλλά σαν γενική ιδέα μπορώ να πω κάναμε σωστές κινήσεις, με ικανούς νέους παίκτες όπως ο Εβαντζελίστα, ο Μαμούτε, έμπειρους όπως ο Μέστο, αλλά και κάποιους από του καλύτερους του ελληνικού πρωταθλήματος όπως ο Μπουμάλ. Κατά τη γνώμη μου κινηθήκαμε έξυπνα. Συνήθως σκέφτεσαι ότι το καλοκαίρι είναι η εποχή για να κάνεις πολλές μεταγραφές, αλλά εάν μπορείς να το κάνεις νωρίτερα, να το κάνεις από τώρα και να το ολοκληρώσεις με 1-2 κινήσεις το καλοκαίρι, τότε γιατί να μην το κάνεις; Μπορείς το καλοκαίρι να αποκτήσεις 2-3 top περιπτώσεις παικτών που δεν είχες τη δυνατότητα να πάρεις τον Γενάρη και να ολοκληρώσεις τη δουλειά για το πλήρες χτίσιμο της ομάδας στο ξεκίνημα της νέας σεζόν».

Για τις πολλές αποχωρήσεις παικτών και το αν αυτό σημαίνει ότι το υλικό δεν ήταν τόσο καλό: «Οχι. Απλώς, κατ’ αρχάς αλλάξαμε το σύστημα της ομάδας.

Πλέον παίζουμε με τρεις στο κέντρο και με τρεις στην επίθεση, οι δυο από τους οποίους είναι ακραίοι. Το παλαιότερο σύστημα ήταν με δύο στράικερ, χωρίς ακραίους και άρχισα να προσπαθώ όπως γνωρίζετε να το ακολουθήσω αυτό το σύστημα. Αλλά δεν ήμουν ικανοποιημένος και έπρεπε να το αλλάξουμε. Οχι να αλλάξουμε τον ένα παίκτη με έναν άλλο. Χρειαζόμουν διαφορετικούς παίκτες για να παίξουν το παιχνίδι που θέλω και να υπηρετήσουν την ιδέα μου για το ποδόσφαιρο».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.