ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αποτελέσματα αγώνων 2015-2016

Καθάρισαν… κοντός και ψηλός

Με τον Νικ Καλάθη να κάνει double-double και τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα να…σκεπάζει τα καλάθια, ο Παναθηναϊκός ήταν το απόλυτο αφεντικό και πέρασε περίπατο από την Κροατία,με 60-78 επί της Τσεντεβίτα. Πάρτι από τους «πράσινους» πιστούς στην εξέδρα.

Καθάρισαν... κοντός και ψηλός

Με τους Καλάθη, Φελντέιν, Πάβλοβιτς, Γκιστ και Κούζμιτς, αποφάσισε να ξεκινήσει την αναμέτρηση με τους Κροάτες, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Οι «πράσινοι», όπως δείχνει άλλωστε και το τελικό σκορ, έφτασαν σε μία άνετη νίκη και με πολύ καλή εμφάνιση, ενώ μεγάλο ρόλο στην έκβαση του αγώνα, έπαιξε και η πολύ κακή εμφάνιση της Τσεντεβίτα.

Στην Κροατία, όπως σας είχαμε ενημερώσει και νωρίτερα, βρέθηκε και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που παρακολούθησε την αναμέτρηση από τις κερκίδες.

Το ματς

Οι «πράσινοι», μπήκαν πολύ καλά στην αναμέτρηση και από την αρχή φρόντισαν να αποκτήσουν τον έλεγχο του αγώνα. Αρχικά ο Κούζμιτς, ήταν αυτός που κέρδισε το goal-φάουλ για το 3-0 και παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι μείωσαν, ο Φελντέιν με τρίποντο έκανε το 2-6, ενώ ο ίδιος στον αιφνιδιασμό έδωσε αέρα πέντε πόντων στην ομάδα.

Η Τσεντεβίτα, με τέσσερις γρήγορους πόντους μείωσε σε 6-8, στα μισά του δεκαλέπτου, αλλά εκεί ήταν η σειρά του Γκιστ να σκοράρει στον αιφνιδιασμό 6-10. Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο, βρήκαν και πάλι σκορ, με Γιάνκοβιτς και Διαμαντίδη (γκολ-φάουλ),  με το δεκάλεπτο να τελειώνει με το 13-18.

ÔÓÅÍÔÅÂÉÔÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και μετά από ασίστ του αρχηγού, ο Κούζμιτς έκανε το 13-20. Ο Διαμαντίδης έχασε για ένα λεπτό την ψυχραιμία του, έκανε το αντιαθλητικό φάουλ και οι Κροάτες βρήκαν την ευκαιρία να μειώσουν σε 16-20.

Τα πρώτα προβλήματα ήρθαν για το «τριφύλλι», αφού μετά τα δύο φάουλ των Κούζμιτς, Ραντούλιτσα ήρθε και το τρίτο προσωπικό φάουλ του Διαμαντίδη. Παρόλα αυτά, ο Καλάθης βρήκε χώρο για το τρίποντο, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +7 (16-23), ενώ ο ίδιος λίγο αργότερα με μπάσιμο διαμόρφωσε το 16-27.

Η Τσεντεβίτα είχε πρόβλημα στο σκοράρισμα, ο Παναθηναϊκός έκανε τα βασικά και σκόραρε και το γκολ-φάουλ του Ραντούλιτσα, έφερε το 16-30. Με την ίδια εικόνα ως το τέλος του ημιχρόνου, οι «πράσινοι» πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 22-39 και δείχνοντας πως θα πάρουν το παιχνίδι, χωρίς δυσκολίες.

ÔÓÅÍÔÅÂÉÔÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Ήταν φανερό πως οι γηπεδούχοι δεν ήταν σε θέση να ακολουθήσουν τον ρυθμό του Παναθηναϊκού. Ο Γκιστ σκόραρε από τα 6,75μ. για το 22-42, οι Κροάτες μείωσαν προσωρινά με καλάθι δύο πόντων, αλλά ένα τρίποντο του Καλάθη και ένα δίποντο του Πάβλοβιτς, έφεραν το 24-47.

Μέχρι τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου, οι «πράσινοι» είχαν ξεφύγει πλέον με 25 πόντους (24-49), με τους Κροάτες να βρίσκουν με δυσκολία το καλάθι. Ο Ραντούλιτσα με νέο καλάθι ανέβασε τη διαφορά και άλλο, ενώ ο Φώτσης με ένα από τα γνωστά του τρίποντα, έκανε το 26-56.

Πέντε σερί πόντοι των γηπεδούχων, έκαναν τρία λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου το 31-56, με το δεύτερο τους τρίποντο σε ολόκληρο το ματς (2/14), την ίδια στιγμή που οι «πράσινοι» είχαν 6/12.

Το τρίτο δεκάλεπτο, ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 34-60, που ουσιαστικά έδωσε από νωρίς τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

ÔÓÅÍÔÅÂÉÔÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Το παιχνίδι όπως αναμενόταν, είχε διαδικαστικό χαρακτήρα στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τη διαφορά να μένει στα ίδια περίπου επίπεδα, αν και οι Κροάτες προσπάθησαν να μειώσουν, με εύστοχα σουτ στην αρχή της 4ης περιόδου.

Το τελικό 60-78, δίνει στον Παναθηναϊκό το πρώτο του διπλό στο Top-16 και του δίνει ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 22-39, 36-60, 60-78

ÔÓÅÍÔÅÂÉÔÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)
ÔÓÅÍÔÅÂÉÔÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ