ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η Εγκληματική Οργάνωση ζει και βασιλεύει

Όργια από Μάνταλο…

Ο Σταύρος Μάνταλος εξάντλησε όλη του την αυστηρότητα στον Παναθηναϊκό, «έκλεισε» τα μάτια στην αντίστοιχη φάση της Ξάνθης και έγινε ο αρνητικός… πρωταγωνιστής του αγώνα, με το «τριφύλλι» να γνωρίζει την ήττα με 1-0 από την Ξάνθη (Σολτάνι 67΄), πραγματοποιώντας μια κακή εμφάνιση.

Όργια από Μάνταλο...

Ο Σταύρος Μάνταλος αποφάσισε… και έπραξε αναλόγως και αντί να αποβάλλει τον Μπαξεβανίδη στο πρώτο ημίχρονο, άφησε τον Παναθηναϊκό με δέκα από το 52′, αποδεικνύοντας περίτρανα για μια ακόμη φορά, πως τίποτα δεν έχει αλλάξει στο έρμο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε ένα πολύ χλωμό πρόσωπο, ήταν άνευρος και χωρίς ιδέες, με αποτέλεσμα να επιτρέψει στην Ξάνθη να κάνει το παιχνίδι της και μοιραία να πάρει το ματς.

Στα ευχάριστα, η εμφάνιση του Μολέδο, ο οποίος έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει άμεσα, πραγματοποιώντας μερικές πολύ καλές και σημαντικές επεμβάσεις στη διάρκεια του αγώνα.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÎÁÍÈÇ PANATHINAIKOS - XANTHI (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Το ματς

Με τους Μολέδο και Βιγιαφάνιες, να πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους με την πράσινη φανέλα, παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Ξάνθη, στη γιορτινή Λεωφόρο, λόγω της παρουσίασης των νέων αποκτημάτων της ομάδας, στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Ο Αντρέα Στραματσόνι αποφάσισε να δώσει ανάσες στους Εσιέν-Πράνιτς, λόγω και του επερχόμενου επαναληπτικού αγώνα με τον Ατρόμητο για το κύπελλο, ενώ δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Εβαντζελίστα, Μπουμάλ, Τελάντερ, Μέστο (ίωση), Μπεργκ και Σάντσεθ, ενώ λόγω τιμωρίας απουσίασε και οι Αμπεντ-Κουτρουμπής.

Ο Πέτριτς-όπως και στο ματς με τον Πλατανιά-αγωνίστηκε πίσω από τον Κλωναρίδη και δίπλα στον Καλτσά. Ο Ζέκα ήταν αυτός που σαν αντί-Εσιέν, υποδεχόταν πρώτος την μπάλα, προσπαθώντας να «ανεβάσει» τον Παναθηναϊκό ψηλά.

Οι «πράσινοι» πίεζαν στο ύψος της σέντρας, η Ξάνθη γυρνούσε την μπάλα χωρίς δυσκολία, σε ένα άνευρο και δίχως ρυθμό, ματς στο πρώτο δεκάλεπτο.

ÆÅÊÁ ÌÁÍÔÁËÏÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÎÁÍÈÇ PANATHINAIKOS - XANTHI (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Απειλητική η Ξάνθη

Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που ήταν πιο ζωηροί στο ματς, ο Παναθηναϊκός έδινε χώρο στην ομάδα του Λουτσέσκου, δεν πίεζε ψηλά, με αποτέλεσμα οι ακρίτες να ελέγχουν ολοκληρωτικά το παιχνίδι στα πρώτα 16 λεπτά, εκμεταλλευόμενοι τη νωθρότητα του «τριφυλλιού».

Ένα στημένο του Νάνο στο 20΄, από καλή θέση, δεν αξιοποιήθηκε (κακή εκτέλεση του Ισπανού), στην πρώτη φάση που ο Παναθηναϊκός «γέμισε» την περιοχή του Ζαχαρόπουλου, ο οποίος ήταν «θεατής» στο ματς.

Άρχισε να γίνεται επικίνδυνος…

Μια πλαγιοκόπηση του Κλωναρίδη στο 26΄, «έφερε» μια καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό, αλλά Πέτριτς και Βιγιαφάνιες δεν πρόλαβαν τους αμυνόμενους της Ξάνθης, ωστόσο οι «πράσινοι» ανέβαζαν ρυθμό σιγά-σιγά.

1401794

Μεγάλος… Στιλ, μικρός Μάνταλος

Στο 29΄ο Νιέτο «βγήκε» απέναντι από τον Στιλ, με τον Άγγλο να πραγματοποιεί την επέμβαση του αγώνα, σώζοντας από ένα σίγουρο γκολ τον Παναθηναϊκό, ενώ στη συνέχεια της φάσης, ο Μπαξεβανίδης, ο οποίος είχε ήδη μία κίτρινη κάρτα, «γκρέμισε» με δύναμη τον Καλτσά, ο οποίος του «έσκασε» την ντρίμπλα, σε έναν ορισμό της κίτρινης κάρτας, που θα ισοδυναμούσε με αποβολή, ωστόσο ο Μάνταλος, «έκλεισε» τα μάτια και εκνεύρισε δικαιολογημένα τον κόσμο.

Πρώτη τελική στο 32’

Ο Παναθηναϊκός στο 32΄απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Ζαρόπουλου, όταν Πέτριτς και Νάνο, συνδυάστηκαν από αριστερά, ο Ισπανός έβγαλε ωραία σέντρα, αλλά η προβολή του Κλωναρίδη, προ του τερματοφύλακα των ακριτών, πέρασε άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν σκληρά, ο Μπέρτος φλέρταρε με τη δεύτερη κίτρινη και αυτός, σε ένα στημένο των «πράσινων», όπου ο Καλτσάς, απέτυχε να βρει στόχο στο 35΄, σε μια ακόμα καλή στιγμή του Παναθηναϊκού, ο οποίος πλέον είχε ανεβάσει την απόδοσή του.

1401799

Ο Σολτάνι με ένα συρτό σουτ στο 40΄, απείλησε εκ νέου τον Στιλ, ωστόσο δεν έβαλε δύναμη, με αποτέλεσμα ο Άγγλος να μπλοκάρει χωρίς πρόβλημα. Εν τέλει το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια στημένη φάση της Ξάνθης, με τον Λουσέρο να σουτάρει ψηλά, πάνω από τα δοκάρια του Στιλ.

Χωρίς αλλαγές στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου

Οι δύο ομάδες πάτησαν το χορτάρι της Λεωφόρου, για το Β’ μέρος, χωρίς αλλαγές στις ενδεκάδες τους, με τους «πράσινους» να είναι στη σέντρα αυτή τη φορά.

Παραλίγο σεφτέ ο Μολέδο…

Στο 48΄ο Παναθηναϊκός, μετά από μια επέλαση του Κλωναρίδη, έφτασε κοντά στο γκολ, ωστόσο ο Καρυπίδης με προβολή πρόλαβε τον Μολέδο, ο οποίος βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση.

ÆÅÊÁ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÎÁÍÈÇ ZECA PANATHINAIKOS - XANTHI (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Τινάχτηκε το ματς στον αέρα

Ο Σολτάνι ήταν προκλητικός καθόλη τη διάρκεια του ματς, με αποτέλεσμα να βάλει φωτιά στον αγώνα, όπως επιδίωκε εξ΄ αρχής, αφού ο Ζέκα, στο 52΄, κλώτσησε τον Σολτάνι, με τον Μάνταλο να του δείχνει απ΄ευθείας κόκκινη ορθά μεν, ωστόσο είχε «κλείσει» τα μάτια στη φάση του Μπαξεβανίδη στο πρώτο ημίχρονο, ενώ είχε χαριστεί και στον Σολτάνι, ο οποίος προκαλούσε συνεχώς.

Ο Στραματσόνι αναπροσάρμοσε τα πλάνα του, έβγαλε τον Καλτσά, πέρασε τον Εσιέν, για να «χτίσει» εκ νέου το κέντρο του, με το ματς να έχει γίνει ροντέο πλέον, με τον Μάνταλο να είναι ο αρνητικός πρωταγωνιστής.

«Ωραίος» ξανά ο Στιλ…

Στο 62΄ο Ορφανίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, εκτελώντας μέσα από την περιοχή του Στιλ, με τον Άγγλο να σώζει εκ νέου την ομάδα του, με το «τριφύλλι» να έχει πλέον αμυντικούς προσανατολισμούς στο παιχνίδι.

ÌÐÅÑÔÏÓ ÊÁËÔÓÁÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÎÁÍÈÇ BERTOS KALTSAS PANATHINAIKOS - XANTHI (SUPERLEAGUE 2015-2016)

«Παγωμάρα»

Στο 67΄ο Σολτάνι μετά από πολύ όμορφο πέρασμα του Νιέτο, έκανε από κοντά με πλασέ το 0-1, με την άμυνα του Παναθηναϊκού να πιάνεται στον ύπνο (κυρίως ευθύνη Νάνο), με την Ξάνθη να παίρνει προβάδισμα στο σκορ, πιστοποιώντας το γεγονός πως «πατούσε» καλύτερα στο γήπεδο.

Πέτριτς και Κλωναρίδης έχασαν σημαντικές ευκαιρίες να ισοφαρίσουν, επιχειρώντας δυνατά σουτ, μέσα από την περιοχή, ωστόσο ο Ζαρόπουλος αρνήθηκε δις, αποκρούοντας.

Η Ξάνθη είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, εκμεταλλευόταν το αριθμητικό πλεονέκτημα, ο Στραματσόνι άλλαξε τον Λαγό με τον Λουντ, προκειμένου να έχει έναν πιο δημιουργικό χαφ στην ενδεκάδα του, ωστόσο η εικόνα του ματς, έδειχνε πως δύσκολα θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο ο Παναθηναϊκός.

Στο 79΄Κλωναρίδης και Πέτριτς συνδυάστηκαν όμορφα, αλλά το σουτ του Κροάτη, πέρασε λίγο άουτ, από την εστία του Ζαρόπουλου, με τον Κροάτη να είναι ο μόνος που προσπαθούσε στην επίθεση, λόγω και της… λειψανδρίας, αφού ο Παναθηναϊκός έπαιζε με δέκα.

ÐÅÔÑÉÔÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÎÁÍÈÇ PETRIC PANATHINAIKOS - XANTHI (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Απίστευτη απόκρουση του Ζαρόπουλου

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε κόρνερ στο 82΄, η μπάλα μετά από κόντρες στρώθηκε στον Λουντ, εκείνος σούταρε εξαιρετικά, αλλά ο Ζαρόπουλος έδιωξε ψηλά στη γωνία του την μπάλα, σε ένα ομολογουμένως πανέμορφο σουτ του Φινλανδού.

Δοκάρι στο 85΄για την Ξάνθη

Ο Σκούρτης έπιασε κεφαλιά μέσα από την περιοχή του Στιλ, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του Άγγλου, χτύπησε στο σώμα του και ο Μολέδο έδιωξε μακριά, σε μια φάση, όπου οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά σε ένα δεύτερο γκολ.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Μαρινάκης, Μολέδο, Ταυλαρίδης, Νάνο, Λαγός (76΄Λουντ), Ζέκα, Καλτσάς (54΄Εσιέν), Κλωναρίδης, Βιγιαφάνιες (63΄Πράνιτς), Πέτριτς.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Εσιέν, Πράνιτς, Ευαγγέλου, Στάϊκος, Λουντ, Βλαχοδήμος.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζαρόπουλος,  Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Φλίσκας (70΄Παπαστεριανός), Νιέτο (80΄Βασιλακάκης), Ορφανίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Ντιμιτρόβ (58΄Σκούρτης).

Στον πάγκο: Τσέναμο, Τριάδης, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Σκούρτης, Γκόμεζ, Γούτας.

Διαιτητής: Μάνταλος, βοηθοί: Καραβασίλης-Λάζαρης. 4ος: Μιχαηλίδης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ