ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Μήπως να μην παίξουμε στο κύπελλο;

Θα είναι βαρύ το... 3/3, με τον Παναθηναϊκό (κατά τ΄ άλλα) στα χειρότερά του και τους άλλους να κάνουν «παρέλαση»! Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Μήπως να μην παίξουμε στο κύπελλο;

Ότι θα ζούσαμε να δούμε τον Παναθηναϊκό να μην σκοράρει σε τέσσερα συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια δεν το περιμέναμε. Αντιθέτως καμιά έκπληξη δεν μας προξένησε η αποβολή του Ζέκα. Ίσως η αυλαία ΚΑΙ του φετινού «κυνηγητού» πέσει στο Περιστέρι.

Δεν είμαστε τώρα για κανένα συναπάντημα με τους διαστημικούς, ανεπανάληπτους υπερπαίκτες του Σίλβα αφού για τρίτη συνεχόμενη σεζόν ελλοχεύει κινδύνος απομυθοποίησής τους. Θα είναι πολύ βαρύ αν γίνει το… 3/3, με τον Παναθηναϊκό (κατά τ΄ άλλα) στα χειρότερά του και τους άλλους να κάνουν «παρέλαση» παντού!

Με νέα πρόσωπα σε θέσεις κλειδιά, κάποιους ν’ ανασύρονται απ’ τη ναφθαλίνη πραγματοποιώντας άθλια εμφάνιση (Μαρινάκης-Νάνο) και μια τρύπα θεόρατη ανάμεσα στους στόπερ και τον (υποτιθέμενο φορ) Κλωναρίδη (κέντρο ΔΕΝ υπήρχε), ο καπάτσος Λουτσέσκου έκανε ξανά το κομμάτι του απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Η φιλοξενούμενη είχε τις πιο κλασικές ευκαιρίες, δεν απειλήθηκε ποτέ και πως να συμβεί αυτό όταν το τριφύλλι τέλειωσε το παιχνίδι με μπόλικους «αγνοοούμενους»! Για τον Μλάντεν Πέτριτς το είχαμε δει το το όνειρο στα Χανιά όταν ο κόουτς δήλωνε ότι του άρεσε ο Κροάτης σε ρόλο «δεκαριού». Απόψε μέχρι να φύγει ο Βιγιαφάνιες από το αριστερό άκρο και να συγκλίνει προς το κέντρο ο 35χρονος δεν είχε ακουμπήσει μπάλα, ενώ κάθε φορά που έβγαινε εκτός κουτιού μέχρι να πάρει το τόπι, να κοντρολάρει και να γυρίσει το σώμα του τον είχαν κυκλώσει τρεις! Σε τέτοια φάση βρίσκονται κι οι Εσιέν, Πράνιτς που παίζουν πια ΜΟΝΟ με το μυαλό, με τον «Στράμα» λογικά να τους κρατάει στον πάγκο αφού στο Περιστέρι μεσοβδόμαδα διακυβεύονται πολλά.

Η Ξάνθη με τρεξίματα κι αλληλοκαλύψεις, έχοντας διαιτησία που κάθε φιλοξενούμενος ΠΑΡΑΚΑΛΑ να του τύχει πήρε το «διπλό» ξεκούραστα. Ο γηπεδούχος είχε μόνο ένα καλό τέταρτο (30-45΄) όταν πήρε μέτρα ο Νάνο ως μπακ-χαφ, ο «Βίγια» μπαστακώθηκε πίσω από Κλωναρίδη-Πέτριτς κι η ομάδα έχτισε πιο ορθολογικές επιθέσεις χάρης την ικανότητα του λατινοαμερικάνου να βλέπει γήπεδο. Ωραία ξεμαρκαρίσματα και κοντρόλ, έκανε κι ένα τακουνάκι που ξεσήκωσε την εξέδρα, γενικά είναι ένα παιδί που φαίνεται ότι θα κερδίσει γρήγορα την εκτίμηση του κοινού. Ατυχής η αλλαγή του.

Ξέπνοος και χωρίς ρυθμό ο Παναθηναϊκός, με τον Ζέκα μπροστά από τους μπακ και τον Λαγό (που πήρε τη θέση του Εσιέν) αναγκασμένο να κάνει παιχνίδι δεν είχε σίγουρη πάσα. Οι πλάγιοι μπακ όποτε προωθούνταν τα έκαναν μαντάρα, ο Καλτσάς είναι παίκτης πιο επικίνδυνος μέσα στο «κουτί», ο Πέτριτς βολόδερνε στον άξονα και μοιραία πόνεσαν τα μάτια μας βλέποντας ένα άχαρο, βαρετό, παράλληλο ποδόσφαιρο με το τόπι να γυρνά αμέτρητες φορές στην άμυνα και να φεύγει μπροστά με ψηλές, βαθιές μπαλιές που ήταν εύκολο να ελέγξουν οι αντίπαλοι. Μετά την αποβολή του πιο κομβικού σου παίκτη φαινόταν ότι άμα δεχόσουν το γκολ μόνο με κανένα τσαφ θα κατάφερνες να γυρίσεις την μοίρα σου…

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ