ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Κόσμος πάει κι έρχεται

Για τον ιδιαίτερα ευερέθιστο στα mind games, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ήταν θέμα χρόνου ν’ αντιδράσει ανακατεύοντας την τράπουλα στο μεταγραφικό παζάρι μετά το ΣΕΦ. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Κόσμος πάει κι έρχεται

Η απόκτηση των αθλητικών Χέινς, Ουίλιαμς, συν ενός ακόμα ψηλού δημιουργεί καινούργια δεδομένα, κάνει την ομάδα «άγνωστο Χ» για τους προσεχείς αντιπάλους αλλά συνάμα και για το ίδιο το προπονητικό τιμ της που καλείται να επανασχεδιάσει την στρατηγική της λίγο πριν κριθούν οι τίτλοι. Όχι κι ότι καλύτερο να είσαι αναγκασμένος ν΄ αναθεωρήσεις πλάνα αλλά τα προηγούμενα χρόνια η ζαριά βγήκε στον ηγέτη της ΚΑΕ που προχωρώντας σε προσθαφαιρέσεις σε ρόστερ/προπονητές απέτρεψε τους άλλους να εδραιώσουν κυριαρχία πάνω που είχαν αναθαρρήσει μετά τα ευρωπαϊκά και την λύση της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Ομπράντοβιτς.

Λαμβάνοντας υπόψη τον μη ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας του Νίκου Παππά και την ατυχία του Λευτέρη Μποχωρίδη οι γηγενείς υποχωρούν στο rotation με τους νιόφερτους Αμερικανούς να διεκδικούν με το καλημέρα σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Ο Ουίλιαμς ασφαλώς θα χρειαστεί εβδομάδες να μάθει πως παίζετε το μπάσκετ στην ήπειρό μας και θα καλύψει με τον Γιάνκοβιτς το «3» τώρα που ο Πάβλοβιτς είναι φευγάτος. Ο Χέινς θα κλείσει τρύπες σε «1»-«2», με αυτό που επείγει να είναι η καλή κατάσταση Διαμαντίδη-Καλάθη όταν η σεζόν μπει στην τελική ευθεία.

Οι καινούργιοι είναι παίκτες που τους αρέσει να τρέχουν, ο Τζόρτζεβιτς καλείται να τους εντάξει σε σύνολο που μέχρι πρότινος χαρακτηριζόταν για την βραδύτητά του. Στοίχημα για τον κόουτς να κάνει χρήσιμους τους αθλητές που τα καλύτερά τους παιχνίδια τα έχουν κάνει σε… αλέγκρο περιβάλλον, με το πόδι διαρκώς πατημένο στο γκάζι. Οι θέσεις των περιφερειακών είναι πολύ σημαντικές στην Ευρωλίγκα για όποιο σύλλογο τρέφει ελπίδες κατάκτησής της, θα δούμε αν το τριφύλλι τολμήσει να δώσει το κουμάντο σε καλαθοσφαιριστές που δοκιμάζονται πρώτη φορά σε τόσο απαιτητικό περιβάλλον.

Η πολυκοσμία στους κοντούς θα δοκιμάσει τ’ αντανακλαστικά του Σάλε στο να κρατήσει τους αθλητές στην τσίτα κι ευχαριστημένους, άλλωστε το λιγότερο που χρειάζεται η ομάδα είναι «μούτρα» απ’ όσους δεν αγωνίζονται, ήδη ξεκίνησαν τα σκωπτικά σχόλια για το αν πρέπει στα επόμενα παιχνίδια του Εξάστερου να μοιράζονται παραπάνω από μία μπάλες. Παππάς, Φελντέιν, Ουίλιαμς, Χέινς θέλουν την «σπυριάρα» στα χέρια τους για να εκτελέσουν. Ο Δομινικανός, πάντως, έχει κερδίσει το δικαίωμα να κάνει καμιά «ποικιλία» παραπάνω παρουσιάζοντας σταθερότητα στις θετικές εμφανίσεις απ’ τον Οκτώβρη.

Η διοίκηση πιστώνεται ότι έσπευσε να γεμίσει το ρόστερ του μόνιμου πρωταθλητή πάνω που οι ανακατατάξεις στα αποτελέσματα των ομίλων της Ευρωλίγκας δείχνουν ότι οι πράσινοι προλαβαίνουν μέχρι και να προκριθούν με πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση. Μην γελιόμαστε, ο Παναθηναϊκός πήρε τους καλύτερους παίκτες που μπορούσε να βρει κι ενδεχομένως όχι τους καταλληλότερους (δεν προτρέχουμε, ποτέ δεν ξέρεις πως μπορεί να βγει κάθε μεταγραφή) λαμβάνοντας υπόψη τι μήνα έχουμε.

Ενισχύθηκε με «μπόμπερ» που θα τον «τραβήξουν» επιθετικά (κάτι που δεν έκανε ο Πάβλοβιτς κι είναι αδύνατον να πράξει ο Καλάθης που κοιτά πρώτα πώς να πασάρει και να παίξει άμυνα), «απαντώντας» στη δυαρχία του Ολυμπιακού που ακουμπά σε Πρίντεζη-Σπανούλη στα ζόρια. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟ έχει δύο φοβερούς δημιουργούς (Καλάθη-Διαμαντίδη), τέσσερις scoring guards (Φελντέιν, Χέινς, Ουίλιαμς, Παππά), δύο υπό ανάπτυξη αθλητές (Μποχωρίδη, Λούντζη) γι αναπληρωματικούς και ψάχνει χημεία/ισορροπία.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ