ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Στραματσόνι: «Εγώ φταίω»

Την ευθύνη για τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο ανέλαβε ο Αντρέα Στραματσόνι, που πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να χτιστεί μια ομάδα σε 90 μέρες .

Στραματσόνι: «Εγώ φταίω»

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ιταλός στη Nova

-Πως είναι η ψυχολογία στην ομάδα: “Φυσιολογικά δεν είμαστε καθόλου χαρούμενοι. Μετά το τέλος του αγώνα στο Περιστέρι κάθισα για πολύ ώρα μαζί με τους παίκτες μου στα αποδυτήρια και μπορούσα να διακρίνω ότι άπαντες ήταν σκυθρωποί και απογοητευμένοι γιατί στον Παναθηναϊκό δεν αξίζει να αποκλείεται με αυτόν τον τρόπο.

Στο πρώτο κομμάτι της ομιλίας μου μίλησα για το παιχνίδι και τους είπα κάποια πράγματα που θα μείνουν μεταξύ μας. Στο δεύτερο κομμάτι της ομιλίας μου, τους είπα ότι αυτή είναι η δουλειά μας, αυτό είναι το ποδόσφαιρο, υπάρχουν καλές και κακές στιγμές και τώρα υπάρχει η ευκαιρία να δούμε πόσο βαθύ είναι το επίπεδο της ομάδας και πόσο αντέχουμε σαν ομάδα. Και ο μόνος τρόπος που ξέρω στη ζωή μου είναι να δουλεύω σκληρότερα την επόμενη μέρα και να βουλώνω το στόμα μου. Μόνο τα αποτελέσματα μπορούν να κάνουν τους οπαδούς μας ξανά χαρούμενους”.

-Για το ποιος ευθύνεται για τον αποκλεισμό:

“Εγώ είμαι ο προπονητής, εγώ είμαι ο καπετάνιος του πλοίου, οπότε είμαι υποχρεωμένος να αναλάβω τις ευθύνες, να βάλω τον εαυτό μου μπροστά και να πάρω πάνω μου το μερίδιο που μου αναλογεί. Αυτή είναι άλλωστε και η νοοτροπία μου. Είμαι εδώ για να αναλάβω την ευθύνη, να βγάλω μπροστά τον εαυτό μου. Αυτή είναι η δουλειά μου. αυτή είναι η νοοτροπία μου. Αν κάτι πηγαίνει λάθος όλοι φταίμε, με εμένα πρώτο. Πρέπει να δουλέψουμε κάποια πράγματα καλύτερα. Είναι πολύ σημαντικό να πούμε πως είμαι εδώ τρεις μήνες. Δεν πρέπει να κριθούμε τώρα. Δεν πρέπει να καταστρέψουμε την δουλειά που κάνουμε. Χτίζουμε κάτι μέχρι σήμερα. Είμαστε δυσαρεστημένοι. Έχει γίνει μια δουλειά μέχρι τώρα. Δεν πρέπει να καταστραφεί ό,τι έγινε μέχρι σήμερα».

«Bόμβα» από Τουρκία: «O Παναθηναϊκός θέλει τον Μάουρο Ικάρντι»!
«Bόμβα» από Τουρκία: «O Παναθηναϊκός θέλει τον Μάουρο Ικάρντι»! 2.640 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για την κριτική που δέχθηκε ο ίδιος και η ομάδα:

«Πληρωνόμαστε και για να δεχόμαστε κριτική. Αυτή την στιγμή χρειαζόμαστε να μεγαλώσουμε. Να είμαστε πιο ”κακοί”, πιο σκληροί, για τους εαυτούς μας, για τον κόσμο μας, επειδή είμαστε ο Παναθηναϊκός. Έχουμε δύο δρόμους. Ο ένας να παραμείνουμε δυσαρεστημένοι και να μείνουμε πίσω στην δουλειά που κάνουμε και ο άλλος να αντιδράσουμε και να γίνουμε πιο δυνατοί. Εγώ έτσι το βλέπω, βλέπω τον δεύτερο δρόμο».

-Για την απογοήτευση των οπαδών:

«Θα σας πω ότι τους είπα στο Κορωπί. Τους καταλαβαίνω, τους σέβομαι, μας στηρίζουν αρκετά. Πρέπει να παλέψουμε για να τους δείξουμε πως δεν είμαστε η ομάδα του Περιστερίου. Να τους δείξουμε ότι είμαστε μαχητές και ότι μπορούμε να τα πάμε καλύτερα».

-Για τις αιτίες του επιθετικού προβλήματος:

«Η κεντρική ιδέα πάνω στην οποία δουλεύουμε, είναι ο τρόπος που φτάνουμε στα τελευταία 16 μέτρα με πολλές προοπτικές για γκολ αλλά δεν τελειώνουμε τις φάσεις».

-Για το αν έχει τελειώσει η χρονιά:

«Δεν έχει τελειώσει. Η δουλειά μου είναι ξεκάθαρη και πρέπει να παραμείνω ευθύς. Δεν είμαι χαζός, ξέρω ότι είναι δύσκολο να χτίσεις σε 90 μέρες. Έχουμε, όμως, ένα πρότζεκτ για το μέλλον. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο αλλά δεν μπορούμε να χαλάσουμε ότι φτιάξαμε μέχρι τώρα».

-Για το τι θεωρεί ως νέο στόχο στο τέλος της σεζόν:

«Όταν υπέγραψα, ο πρώτος στόχος ήταν η επιστροφή στην Ευρώπη. Είτε στο Τσάμπιονς είτε στο Γιουρόπα Λιγκ. Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε, να έχουμε κάτι ενόψει της νέας σεζόν και να είμαστε έτοιμοι για του χρόνου. Επίσης αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλεύουμε για να παρουσιάσουμε το πλάνο που πρέπει να έχουμε».

-Για το ματς της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα:

«Περιμένω να δω αντίδραση από τους παίκτες μου. Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν είναι εύκολος αντίπαλος. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να γυρίσουμε την σελίδα. Δεν έχουμε χρόνο να κοιτάξουμε πίσω. Το ματς αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς και τους οπαδούς μας».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.