ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΥΟ ΓΚΟΛ Ο ΜΑΡΚΟΥΣ, ΔΥΟ ΑΣΙΣΤ Ο «ΚΛΩΝΑ»

Τον ομόρφυναν…

Μπεργκ και Βλαχοδήμος μπήκαν στην ενδεκάδα και υπέγραψαν το 3-0 του Παναθηναϊκού απέναντι σε Γιάννενα και Δελφάκη, που απέβαλλε τον Ζέκα και δεν έδωσε καθαρό πέναλτι σε χέρι του Φερφελή.

Τον ομόρφυναν...

Ο Παναθηναϊκός λίγε μόλις ημέρες μετά το σοκ του αποκλεισμού από τον Ατρόμητο, έδειξε σημάδια ανάκαμψης και επέστρεψε στα επιτυχημένα αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι «πράσινοι» αφού έμειναν με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω της αποβολής του Ζέκα (δύο κίτρινες σε διάστημα πέντε λεπτών), έβγαλαν ψυχή και τσαμπουκά και με τον Μπεργκ να χτυπάει δύο φορές στο τέλος, πέρασαν από τους Ζωσιμάδες και βλέπουν μπροστά τους τώρα, το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» την ερχόμενη εβδομάδα.

ποδόσφαιρο-panathinaikos24

Το ματς

Με αρκετές αλλαγές παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Αντρέα Στραματσόνι σε σχέση με το μεσοβδόμαδο ματς κυπέλλου στο Περιστέρι κόντρα στον Ατρόμητο.

Ο Ιταλός τεχνικός άφησε στον πάγκο τον Μάικλ Εσιέν, ενώ επανέφερε στο βασικό σχήμα του Ζέκα-Κουτρουμπή εξέτισαν τις ποινές τους. Έτσι στο ματς ξεκίνησαν οι Στιλ, Μέστο, Πράνιτς, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Λουντ, Αμπέντ, Ζέκα, Καλτσάς, Βλαχοδήμος και Μπεργκ.

1407673

Ζωηρός ο Βλαχοδήμος

Οι «πράσινοι» μπήκαν εξ αρχής δυνατά στην αναμέτρηση και στο 7ο λεπτό έχασαν και την πρώτη του καλή στιγμή, αλλά το σουτ του Παναγιώτη Βλαχοδήμου πέρασε άουτ. Ο Έλληνας εξτρέμ ήταν αυτός που είχε και την επόμενη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους, αλλά δεν πάσαρε στο σωστό χρόνο στον Μέστο που ήταν ολομόναχος, με αποτέλεσμα να κλειστεί και η σέντρα-σουτ που δοκίμασε στο 11ο λεπτό πέρασε ψηλά άουτ.

Κατοχή μπάλας για το «τριφύλλι»

Η κατοχή της μπάλας παρέμεινε σε «πράσινα» πόδια και στο 18ο λεπτό, ο Μπεργκ σκόραρε με τακουνάκι, αλλά υποδείχθηκε ορθά σε θέση οφσάιντ, καθώς ήταν ακάλυπτος, μετά το σουτ σε πρώτο χρόνο που δοκίμασε ο Λουντ.

Οι γηπεδούχοι είχαν παθητικό ρόλο στο ματς και το «τριφύλλι» με τη συμπλήρωση 25 λεπτών, έχασε διπλή ευκαιρία για ν’ ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα ο Βλαχοδήμος εστρώσε την μπάλα στον Καλτσά, το σουτ από το ύψος του πέναλτι το απέκρουσε ο Περιστερίδης και στο «ριμπάουντ» ο Βλαχοδήμος ξανά, σούταρε δυνατά, αλλά και πάλι ο Περιστερίδης απέκρουσε θεαματικά.

1407743

Προβάδισμα με Βλαχοδήμο

Το γκολ που ήθελε ο Παναθηναϊκός για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του στο ματς, τελικά το πέτυχε τρία λεπτά αργότερα (27’), μετά από ολέθριο λάθος της άμυνας των γηπεδούχων, αφού μετά το γέμισμα του Καλτσά, ο Στρούνα δεν άφησε τη μπάλα στον Περιστερίδη που είχε βγει από τα γκολπόστ του, με τον Βλαχοδήμο να το εκμεταλλεύεται και αφού «τσίμπησε» τη μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα σε κενό τέρμα για το 0-1.

Αναθάρρησε ο ΠΑΣ… σε ετοιμότητα ο Στιλ και η άμυνα

Δύο λεπτά αργότερα (29’), οι γηπεδούχοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στην αναμέτρηση με τον Ίλιτς, αλλά η ατομική του προσπάθεια και το σουτ, δεν δυσκόλεψαν τον Λουκ Στιλ, που μπλόκαρε στη γωνία του. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο ΠΑΣ έχασε ακόμα μια καλή ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια ξανά με τον Ίλιτς, αλλά πρώτα ο Λουντ και στη συνέχεια ο Κουτρουμπής, αποσόβησαν το διπλό κίνδυνο από την εστία του Στιλ. Στο 33ο λεπτό, ήταν η ώρα του Κοζορώνη να δοκιμάσει τα ρεφλέξ του Στιλ, με τον Άγγλο γκολκίπερ, να διώχνει μακριά την απευθείας εκτέλεση φάουλ.

berggoal

Με δέκα ο Παναθηναϊκός, ξανά κόκκινη ο Ζέκα

Στο 40ο λεπτό, ήρθε και το αριθμητικό πλεονέκτημα για τους γηπεδούχους, αφού ο Κάρλος Ζέκα μέσα σε πέντε λεπτά αντίκρισε δύο κίτρινες, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να τον αποβάλλει και τον Παναθηναϊκό πλέον να καλείται να βγάλει ένα ολόκληρο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο. Παρά το μειονέκτημα, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που απείλησε στη συνέχεια, αφού 42ο λεπτό, η κεφαλιά του Μπεργκ μετά από σέντρα του Κουτρουμπή.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο α’ μέρος, με τον Παναθηναϊκό να έχει τον απόλυτο έλεγχο στο ματς και να βάζει τέλος στην ανομβρία των πρώτων ημιχρόνων μετά από δύο αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Σκληρό ματς, πολλές οι κάρτες

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ μπήκε καλύτερα και θέλησε να αιφνιδιάσει τους «πράσινους» αλλά το σουτ που έπιασε ο Ακόστα στο 49’, πέρασε άουτ. Από κει και μετά, η αναμέτρηση έβγαλε μια σκληράδα με τα φάουλ να είναι πολλά και τον διαιτητή να βγάζει τρεις φορές την κάρτα από το τσεπάκι του.

Στο 55ο λεπτό, ο Στιλ χρειάστηκε ξανά να επέμβει και να κρατήσει ακέραιη την εστία του, αφού μετά από σέντρα του Ναδάλες, ο Μανιάς έπιασε την κεφαλιά, με τον Στιλ να ίπταται και να διώχνει στο γ’ της εστίας του.

Δύο αλλαγές ο «Στράμα»

Με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο πρώτα λεπτά του β’ μέρους, ο Αντρέα Στραματσόνι έκανε και διπλή αλλαγή με τους Λαγό και Κλωναρίδη να παίρνουν τις θέσεις των Βλαχοδήμου και Καλτσά. Στο 62’ ο νεοεισελθόντας Κλωναρίδης θα μπορούσε να κάνει δύο τα γκολ του «τριφυλλιού», αλλά μετά την κούρσα που έκανε, μπήκε στην περιοχή, όμως το πλασέ του ήταν εντελώς άστοχο.

ÌÐÅÑÃÊ ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ BERG PAS GIANINA - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Αρνήθηκε πέναλτι ο Δελφάκης σε χέρι του Φερφελή

Τρία λεπτά αργότερα (65’), ήταν η σειρά του Μεχντί Αμπεντ να χάσει μια καλή ευκαιρία, αλλά το σουτ που έπιασε μετά το κόρνερ του Νάνο, προσέκρουσε στο χέρι του Φερφελή με τον διαιτητή της αναμέτρησης να δίνει συνέχεια στο ματς, παρά τις διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών του «τριφυλλιού».

Δυνατή βροχή, ανήμπορος ο ΠΑΣ

Με τη βροχή να συνεχίζεται σε δυνατό ρυθμό, οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων έγιναν δύσκολες, αφού το τερέν είχε αρχίσει να γίνεται βαρύ. Μπαίνοντας στο τελευταίο εικοσάλεπτο στο ματς, ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε με τους γηπεδούχους ωστόσο να μην μπορούν να απειλήσουν τα καρέ του Στιλ, ώστε να πετύχουν κάποιο τέρμα για την ισοφάριση. Στο 75ο λεπτό, ο Φερφελής δεν μπόρεσε να πλασάρει εύστοχα από πλεονεκτική θέση, αφού μετά από σέντρα του Ίλιτς η μπάλα έφυγε άουτ.

ÊËÙÍÁÑÉÄÇÓ ÌÐÅÑÃÊ ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ KLONARIDIS BERG PAS GIANINA - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Γκολ ο Μπεργκ, ασίστ ο «Κλώνα»

Με το ματς να μπαίνει στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός βγήκε μπροστά με σκοπό να ροκανίσει το χρόνο και αν μπορούσε να βρει και δεύτερο τέρμα. Και τα δύο τα πέτυχε δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Μάρκους Μπεργκ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Κλωναρίδη πέτυχε το 0-2, ανακουφίζοντας τον Αντρέα Στραματσόνι.

Ξανά ο Μάρκους και φινάλε στη βροχή…

Οι «πράσινοι» στη συνέχεια έκαναν απλά διαχείριση του σκορ, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να δημιουργήσουν κάτι αλλά να μένει κάθε τους προσπάθεια στη μέση. Με τον ΠΑΣ ανήμπορο, ο Παναθηναϊκός πέτυχε και τρίτο γκολ (δεύτερο προσωπικό ο Μπεργκ), μετά από τη δεύτερη ασίστ του Κλωναρίδη στο 90+1, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ στην αναμέτρηση και τον Παναθηναϊκό να επανέρχεται στις θετικές εμφανίσεις και στις νίκες αφήνοντας πίσω του την ήττα-σοκ και τον αποκλεισμό από τον Ατρόμητο.

ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ PAS GIANINA - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2015-2016)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Ναδάλες, Μανιάς, Γαρουφαλιάς (64’ Φερφέλης), Καρανίκας, Τζημόπουλος, Ακόστα, Μιχαήλ, Κοζορώνης, Ίλιτς και Στρούνα (69’ Ηλιάδης).

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Μέστο, Κουτρουμπής, Τελάντερ, Πράνιτς (64’ Νανο), Λουντ, Αμπεντ, Ζέκα, Καλτσάς (58’ Κλωναρίδης), Π. Βλαχοδήμος (59’ Λαγός), Μπεργκ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ