ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κέρδος η παρουσία του Χέινς

«Καθάρισε» εύκολα… Απόλλωνα και απουσίες

Παρά τις αρκετές απουσίες, ο Παναθηναϊκός κέρδισε άνετα και δίκαια τον Απόλλωνα Πάτρας (87-81) με τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα να είναι ο κορυφαίος της αναμέτρησης με 18 πόντους. Πειστική εμφάνιση και από τον Μαρκέζ Χέινς με 11 πόντους, από κοντά στο σκοράρισμα και ο Νικ Καλάθης (15 π, 9 ασίστ).

«Καθάρισε» εύκολα... Απόλλωνα και απουσίες

Οι «πράσινοι», πήραν μία σημαντική και δύσκολη νίκη, αν βάλει κανείς τις απουσίες και το μικρό ροτέισον του Τζόρτζεβιτς,  συνεχίζοντας τα θετικά αποτελέσματα.

Κέρδος για τον Παναθηναϊκό, η πολύ καλή παρουσία του Μαρκέζ Χέινς, πρόβλημα τα νεκρά διαστήματα, που επέτρεψαν στον Απόλλωνα να μειώσει στους έξι πόντους.

Το ματς

Με πολλά προβλήματα τραυματισμών, αλλά με τον Μαρκέζ Χέινς να ξεκινάει στη βασική πεντάδα του «τριφυλλιού» μαζί με τους Καλάθη, Γιάνκοβιτς, Φώτση και Παπαγιάννη, άρχισε η αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Πάτρας.

Παρά το αρχικό προβάδισμα των φιλοξενουμένων με τρίποντο του Σάντλερ, ο Παναθηναϊκός με τους Χέινς και Παπαγιάννη μπήκε μπροστά στο σκορ μετά από δύο λεπτά (4-3), αλλά ο Απόλλωνας με Άντερσον και Σάντλερ (5 πόντοι σε 3 λεπτά) βρέθηκε στο (4-7) στο 3’. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να είναι μπροστά στο σκορ και γρήγορα έφτασαν και στο (4-11) με πέντε πόντους από Άντερσον και Λαμπρόπουλο.

ÊÁËÁÈÇÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÐÏËËÙÍ ÐÁÔÑÙÍ CALATHES PANATHINAIKOS - APOLON PATRON (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Από την πλευρά του, το «τριφύλλι» με το γκολ-φάουλ από τον Καλάθη βρήκε σκορ μετά από δύο λεπτά περίπου (7-11) για να έρθει η απάντηση από τον Λαμπρόπουλο (7-13) ένα γρήγορο 8-0 από τους «πράσινους» με δράστες τους Φελντέιν, Παπαγιάννη, Ραντούλιτσα και Γιάνκοβιτς έφερε και μπροστά στο σκορ τον Παναθηναϊκό (15-13) μετά από 7 λεπτά στο δεκάλεπτο.

Ο μαχητικός στο πρώτο δεκάλεπτο Απόλλωνας, παρά το προβάδισμα των «πρασίνων» απάντησε με το τρίποντο του Σάντλερ (15-16) για να έρθει ο Ραντούλιτσα και με ζευγάρι βολών να βάζει ξανά την ομάδα του μπροστά (17-16). Το εντυπωσιακό κάρφωμα από τον Γουντς έφερε ξανά μπροστά τους φιλοξενούμενους (17-18), αλλά με τρίποντο ο Πάβλοβιτς έβαλε το τριφύλλι» μπροστά στο 8’ (20-18) με τον Σάντλερ ν’  απαντά άμεσα (20-20).

Εν τέλει το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε το «τριφύλλι» μπροστά στο σκορ, αφού με γρήγορο 4-0, με Πάβλοβιτς και Φελντέιν από την περιφέρεια, γράφτηκε το (24-20).

ÐÁÐÁÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÐÏËËÙÍ ÐÁÔÑÙÍ PAPAGIANIS PANATHINAIKOS - APOLON PATRON (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Οι «πράσινοι» με το ξεκίνημα του 2ο δεκαλέπτου, αύξησαν το σερί τους στο 7-0 και με πόντους από τον Χέινς έφτασαν γρήγορα στο (27-20) για να έρθει ο Γουντς και με λέι απ να βάλει τέλος στο «πράσινο» σερί (27-22). Με τον Λευτέρη Μποχωρίδη να βρίσκει σκορ από την περιφέρεια, ο Παναθηναϊκός έφτασε και στο +8 (30-22), αλλά ο Σάντλερ μείωσε γρήγορα (30-25).

Ο Παναθηναϊκός όμως με τον Χέινς από τα 6,75, βρήκε ξανά σκορ για το +8 (33-25). Οι φιλοξενούμενοι με τη σειρά τους έτρεξαν ένα 5-0 σερί στη συνέχεια και μείωσαν στο καλάθι (33-31) με τους Γουντς και Πάμπλαντ να βρίσκουν το δρόμο προς το «πράσινο» καλάθι στο 15’ της αναμέτρησης.

Με γρήγορο 11-0 σερι, ο Παναθηναϊκός έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό τη διαφορά +15 με Φώτση, Ραντούλιτσα και Γιάνκοβιτς (46-31), με τις άμυνες του «τριφυλλιού» στο ίδιο διάστημα να σφίγγουν και να μην αφήνουν ανοικτό το δρόμο για το καλάθι στους Αχαιούς.

×ÅÉÍÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÐÏËËÙÍ ÐÁÔÑÙÍ HAYNES PANATHINAIKOS - APOLON PATRON (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι σε όλους του τομείς της στατιστικής και με όπλο τα ριμπαόυντ, κατάφεραν να βάλουν τα θεμέλια νίκης αρκετά νωρίς. Με κεφάτο τον Ραντούλιτσα που πάσαρε εξαιρετικά στον Γιάνκοβιτς ήρθε και το +17 (48-31) με τους φιλοξενούμενους να μένουν χωρίς καλάθι για περισσότερα από 6 λεπτά.

Οι βολές του Σάντλερ, έβαλαν τέλος στο «πράσινο» σερί (48-33) 1’ 35’’ για το ημίχρονο, αλλά ο Γιάνκοβιτς από τη γραμμή των βολών με μια εύστοχη, «έγραψε» το (49-33) και με τον Ραντούλιτσα να αποφεύγει με εντυπωσιακό τρόπο τον αντίπαλο του, οι «πράσινοι έφτασαν στο +18 (51-33). Ο Πάβλοβιτς έφτασε τη διαφορά στους +20 (53-33), αλλά ο Άντερσον με απίθανο buzzer beater από το κέντρο του γηπέδου, έγραψε το (53-36) σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στ’ αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο το σερί του Απόλλωνα μεγάλωσε στο 9-0 και γρήγορα μείωσαν σε (53-42) με καλάθια των Άντερσον, Κουζέλογλου και Γουντς. Οι «πράσινοι» στις πρώτες του επιθέσεις στο γ’ δεκάλεπτο παρουσιάστηκαν άστοχοι, αλλά με προσπάθεια του Νικ Καλάθη και στις δύο πλευρές του παρκέ το «τριφύλλι» βρήκε σκορ για το (57-42) και το +15 ξανά.

ÖÙÔÓÇÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÐÏËËÙÍ ÐÁÔÑÙÍ FOTSIS PANATHINAIKOS - APOLON PATRON (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Η συνέχεια στο ματς, είχε από μία εντυπωσιακή φάση για τις δύο ομάδες, πρώτα για τον Απόλλωνα με τον Γουντς να ευστοχεί σε σουτ εκτός ισορροπίας πάνω σε διπλή άμυνα και μετά για τον Παναθηναϊκό με το εντυπωσιακό κάρφωμα του Παπαγιάννη (59-44).

Πέντε πόντοι από Καλάθη και Γιάνκοβιτς, διαμόρφωσαν το +18 (64-46) για τον Παναθηναϊκό, με τον Ραντούλιτσα να σκοράρει για το +20 (66-46), με τον Λαμπρόπουλο να μειώνει, αλλά και πάλι ο θηριώδης σέντερ των «πρασίνων» στρογγύλεψαν τη διαφορά +20 (68-48) 3 λεπτά πριν το φινάλε στο γ’ δεκάλεπτο.

Ένα 5-0 σερί για τους φιλοξενούμενους, έφερε τη διαφορά ξανά στους 15 πόντους (68-53) με προσωπικούς πόντους του Μέιερ (τρίποντο και βολές). Με τον Καλάθη να ευστοχεί στη συνέχεια από τις βολές (70-57) αφού είχε προηγηθεί ένα καλάθι από τον Λαμπρόπουλο. Σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του 3ου δεκαλέπτου, αφού οι παίκτες του Απόλλωνα αστόχησαν στην τελευταία επίθεση τους.

ÑÁÍÔÏÕËÉÔÓÁ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÁÐÏËËÙÍ ÐÁÔÑÙÍ RADULJICA PANATHINAIKOS - APOLON PATRON (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Το τελευταίο δεκάλεπτο στην αναμέτρηση, ήταν καθαρά θέμα διαδικαστικό, αφού η νίκη για το «τριφύλλι» είχε κριθεί. Με πέντε γρήγορους πόντους από Χέινς (τρίποντο) και Καλάθη, ο Παναθηναϊκός αύξησε εκ νέου τη διαφορά στους +18 (75-57). Πέντε πόντοι του Σάντλερ έφεραν σκορ για τον Απόλλωνα (75-62) στο 32’, αλλά με τον Ραντούλιτσα να παίρνει χαμηλά τη μπάλα στη ρακέτα και χωρίς αντίπαλο, ο Παναθηναϊκός έγραψε το (77-64).

Ένα καλάθι από τον Φώτση μετά από ασίστ του Καλάθη και το τρίποντο του Λαμπρόπουλου, έφεραν το (79-62) και τους φιλοξενούμενους στο -12, με πέντε λεπτά να απομένουν για το φινάλε. Ο Απόλλωνας κατάφερε να κατεβάσει τη διαφορά στους 9 με τον Σάντλερ (79-70), αλλά ο Ραντούλιτσα με βολές έφερε πάλι σε διψήφιο αριθμό τη διαφορά (81-70), με τον Λαμπρόπουλο να μειώνει και πάλι σε μονοψήφιο αριθμό (81-72). Οι βολές του Γιάνκοβιτς έφεραν το +11 (83-72) τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε για να έρθει ο Καλάθης με ωραία ενέργεια και λει απ, να σημειώσει το (85-72).

Οι «πράσινοι» στη συνέχεια χαλάρωσαν, είχαν άστοχες επιλογές στην επίθεση και το γεγονός αυτό, έδωσε το δικαίωμα στον Απόλλωνα να μείωσε ακόμα περισσότερο τη διαφορά (87-78). Με το τελικό σκορ να το «γράφει» ο Λαμπρόπουλος (87-81) και τον Παναθηναϊκό να κερδίζει δίκαια και άνετα την αναμέτρηση.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 53-36, 70-57, 87-81

Untitled
Untitled

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ