ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Ο Τζόρνταν δεν ήταν ο καλύτερος. Έγινε ο καλύτερος

Ο ένας και μοναδικός, ο αξεπέραστος Μάικλ Τζόρνταν κλείνει σήμερα τα 53 του χρόνια. Ο Διονύσης Δεσύλλας γυρίζει τον χρόνο πίσω και υποκλίνεται στον κορυφαίο αθλητή όλων των εποχών.

Ο Τζόρνταν δεν ήταν ο καλύτερος. Έγινε ο καλύτερος

Πίσω στα τέλη ’80 και στη δεκαετία ’90. Τότε που όλα ήταν διαφορετικά. Τότε που φορούσαμε nike air max ή air Jordan 5, βερμούδα μπασκετική μέχρι κάτω από το γόνατο και περικάρπιο. Και με μια μπάλα στο χέρι αλωνίζαμε το απόγευμα τα σχολεία με ανοικτά γηπεδάκια και για κανα δίωρο γινόμασταν ο Μάικλ Τζόρνταν και η παρέα του.

Άλλος ήταν ο Σκότι Πίπεν, άλλος ο Σακίλ, άλλος ο Σον Κεμπ, άλλος ο Χακίμ, άλλος ο Ντομινίκ και άλλος ο Ρόμπινσον. Εξαρτάται τον ρόλο στον οποίο ντυνόταν ο κάθε πιτσιρικάς. Όλοι μας, όμως, θέλαμε να γίνουμε ένας «μικρός Τζόρνταν». Διότι ξέραμε ότι αυτός ήταν πάνω απ’ όλους και όλα. Ήταν ο MJ, μια γραμμή και μετά οι υπόλοιποι…

Στη «χρυσή εποχή» του μπάσκετ- και όχι μόνο- ο mr 23, που σήμερα κλείνει τα 53 του χρόνια, ήταν αυτός που όχι μόνο έγινε ο κορυφαίος των κορυφαίων, αλλά άλλαξε το άθλημα. Έφερε νέες τεχνικές, έγινε συνώνυμο του απόλυτου μπασκετμπολίστα, άλλαξε το παγκόσμιο μπάσκετ και έγινε αναμφίβολα ο καλύτερος αθλητής όλων των εποχών. Προσέξτε: Όχι απλά ο καλύτερος παίκτης μπάσκετ, μα ο καλύτερος αθλητής. Ο κορυφαίος!

Θα συνεχίσει Ελλάδα ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ;
Θα συνεχίσει Ελλάδα ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ; 9.087 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τι να πρωτοπείς, τι να πρωτογράψεις και να θυμηθείς γι” αυτόν. Δεν είχε το «πακέτο» που είχε για παράδειγμα ο Μάτζικ Τζόνσον. Δεν γεννήθηκε, δηλαδή, με αυτό το ταλέντο. Όχι ότι δεν είχε. Μα δεν διέθετε τόσο πλούσια προσόντα και χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του. Δούλεψε, όμως, σκληρά, ίσως όσο κανείς άλλος και έφτασε στην κορυφή και την απόλυτη καταξίωση. Όλο αυτό, ο Τζόρνταν δεν το «κληρονόμησε», μα το «έχτισε». Και έφτασε στο σημείο, πλην των τίτλων, να καταρρίψει ρεκόρ, που κανείς, όχι μόνο δεν είχε καταφέρει πιο πριν, αλλά δεν είχε καν φανταστεί.

Ποτέ μπασκετμπολίστας δεν είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ, MVP και καλύτερος αμυντικός σε μια χρονιά. Το έκανε ο Τζόρνταν το 1998.

Πότε κανείς δεν ήταν πρώτος σκόρερ για 10 σεζόν. Το έκανε ο Τζόρνταν.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο thinkover.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.