Μπάσκετ

Θα ήταν ψηλότερα στο INDEX, αν…

Κορυφαίος του Παναθηναϊκού σε αυτή την κατηγορία ο βασικός του σέντερ που θα ήταν πιο πάνω από την 14η θέση αν έπαιζε περισσότερο.

Ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα ταλαιπωρήθηκε (όπως και στον αγώνα της Πόλης) από τον Εκπε Ούντοχ όμως για μια ακόμα φορά «έβγαλε τα λεφτά του», σκοράροντας διψήφιο αριθμό πόντων, κάτι που κάνει κατά κόρον φέτος.

Ο ψηλός είναι «λίρα εκατό», αρκεί το προπονητικό τιμ να βρει τον τρόπο να τον κρύψει στην ομαδική άμυνα, αφού ούτε τρέχει γρήγορα, ούτε πηδά ψηλά για να κάνει τον αντίπαλο να φοβηθεί. Όταν όμως παίρνει τη μπάλα στην επίθεση (είτε με πρόσωπο, είτε με πλάτη κανένα πρόβλημα δεν έχει) ξέρει ανά πάσα στιγμή τι να την κάνει.

Από το ξεκίνημα της Ευρωλίγκας μετρά 13 πόντους (60% στα δίποντα,80% στις βολές), είναι πρώτος σκόρερ και δεύτερος ριμπάουντερ της ομάδας του (4.3 «σκουπίδια») αγωνιζόμενος κατά μ.ο μόνο 19.47΄΄! Είναι 14ος στη διοργάνωση στο INDEX αλλά θα καταλάμβανε πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με άλλους ψηλούς που τον ξεπερνάνε -και δεν έχουν ούτε κατά διάνοια την τεχνική του, π.χ ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Αγιόν της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ογκούστιν της Κίμκι, ο Ούντοχ της Φενέρ- αν ο Σάλε του έδινε περισσότερο χρόνο.

Τώρα πάντως με τόσους σουτέρ και διεισδυτικούς παίκτες γύρω του ο βασικός σέντερ του Εξάστερου σαφώς νιώθει καλύτερα αφού οι αντίπαλοι δεν θα ρισκάρουν πλέον να τον μαρκάρουν με δύο παίκτες, αφήνοντας ελεύθερα μέτρα στην περιφέρεια.

Exit mobile version