ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΕΝΤΕ ΣΕΡΙ ΝΙΚΕΣ ΣΤΟ TOP-16 ΓΙΑ ΤΟ «ΤΡΙΦΥΛΛΙ»

Ασταμάτητος!

Με τον Έλιοτ Ουίλιαμς να έχει βαλθεί να τους τρελάνει όλους, η ταχεία που λέγεται Παναθηναϊκός, πέρασε σαν... άνεμος από την Ανδαλουσία, κάνοντας πλάκα στη Μάλαγα (76-58). Ουδείς υστέρησε από την αρμάδα του Τζόρτζεβιτς, που πάει καρφί για... Βερολίνο.

Ασταμάτητος!

Ο… άλλος Παναθηναϊκός, του Β΄ γύρου του Top-16 της Ευρωλίγκας, περνάει από παντού, αφήνοντας συντρίμμια και δείχνοντας προς όλους πως είναι όλο και πιο κοντά στο… Βερολίνο. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς έκανε το 6-3 και παράλληλα έφτασε τις πέντε συνεχόμενες νίκες, βαδίζοντας ολοταχώς προς τη διεκδίκηση ακόμα και της δεύτερης θέσης του Ε΄ομίλου.

Ο Σέρβος τεχνικός πήρε τα… πάντα απ’ όσους παίκτες χρησιμοποίησε, ο Έλιοτ Ουίλιαμς, έδειξε για μια ακόμη φορά, πως αποδεικνύεται χρυσός, με τον Παναθηναϊκό να είναι το απόλυτο αφεντικό καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

ÌÁËÁÃÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Το ματς

Με τους Ουίλιαμς, Γκιστ, Καλάθη, Πάβλοβιτς και Κούζμιτς άρχισε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός, ενώ από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Ζοάν Πλάθα, με τους Τζάκσον, Ντίαθ, Τόμας, Ντιέθ και Βάσκεθ.

Με μια… σκοτωμένη προσπάθεια του Πάβλοβιτς από τα 6,75, άρχισε το ματς, με τον Τόμας να… απαντά, στο «στείρο» 0-0 του πρώτου λεπτού.

Εξαιρετικό ξεκίνημα

Ο Έλιοτ Ουίλιαμς με ένα όμορφο ανάποδο λέι απ, άνοιξε το σκορ, με τον Βάσκεθ να ισοφαρίζει άμεσα με κάρφωμα, μετά από πάσα του Ντίαζ. Ο Κούζμιτς με κάρφωμα μετά από επιθετικό ριμπάουντ, έκανε το 2-4 (7:30), Κούζμιτς και Γκιστ θα παίξουν εξαιρετική άμυνα και ο Καλάθης με λέι απ θα κάνει το 2-6 για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ξεκίνησε δυνατά και με πολύ inside παιχνίδι.

Καλάθης μοιράζει-Πάβλοβιτς τελειώνει

Καλάθης και Πάβλοβιτς έκαναν το 4-10, στα μισά της περιόδου, ο Βάσκεθ θα αστοχήσει, με τον Καλάθη να βγάζει άλλη μια ασίστ στον Πάβλοβιτς για το 4-12 και τον Πλάθα να ζητάει εσπευσμένα τάιμ άουτ.

Ο Παναθηναϊκός εκτός από καλά τελειώματα, έπαιζε και πολύ καλή άμυνα, πάνω στην μπάλα, ενώ παράλληλα ήλεγχε τον… αέρα, με τον Κούζμιτς να κάνει θραύση και το «τριφύλλι» να βαδίζει ονειρικά σε αυτή την πρώτη περίοδο (4-14, 4:26).

Ο «Σάλε» έβαλε τον Ραντούλιτσα στο παρκέ, έδωσε εντολή στους παίκτες του να μαρκάρουν στα 4/4, με τους «πράσινους» να γίνονται ακόμα πιο σκληροί, δυσκολεύοντας αρκετά τους Ισπανούς στη δημιουργία.

ÌÁËÁÃÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

On fire

Με καλάθι του «Μίρο», ο Παναθηναϊκός πήγε στο +12 (4-16), η «πράσινη» άμυνα τσάκιζε… κόκαλα, αλλά η Μάλαγα είχε πάθει σοκ από το παθιασμένο «τριφύλλι». Ο Πλάθα είχε αλλάξει όλη του την περιφέρεια, ωστόσο λύσεις δεν έβρισκε, με τον Κουζμίνσκας να είναι αυτός που θα δώσει μια ανάσα στους γηπεδούχους με τρίποντο (7-20, 1:39).

Ο Ζοάν Πλάθα γύρισε την άμυνά του σε ζώνη, ο Φώτσης την τιμώρησε (7-23) και την πρώτη περίοδο να έχει μετατραπεί σε πάρτι από τους παίκτες του Τζόρτζεβιτς. Ο Χέινς λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, με τρίποντο έκανε το 7-26, σε ένα ονειρικό δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό, που δεν το περίμενε ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός του.

ÌÁËÁÃÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Προσπάθεια αντεπίθεσης

Με τον Τζάκσον να σκοράρει από τα 6,75, η Μάλαγα μείωσε σε 10-26, στις αρχές της 2ης περιόδου, με φανερή πρόθεση να ποστάρει κοντά στο καλάθι και να παίξει πιο παθιασμένα στην άμυνα.

Ο Κουζμίνσκας με δύο βολές θα διευρύνει το σερί της Μάλαγα (5-0), ο Ραντούλιτσα όμως με όμορφο καλάθι σκόραρε για το 12-28. Ο Λιθουανός άρχισε να παίρνει μπροστά (14-28), ο Τζόρτζεβιτς κάλεσε τάιμ άουτ, καθώς έβλεπε πως οι γηπεδούχοι είχαν αυξήσει την απόδοσή τους, ενώ οι παίκτες του, είχαν αφήσει το πόδι από το γκάζι.

Μπορεί το «τριφύλλι» να μη σκόραρε με την ίδια συχνότητα όπως και στην πρώτη περίοδο (4 πόντοι σε 4 λεπτά), ωστόσο η άμυνά του ήταν αυτή που διατηρούσε τη διαφορά, παρότι οι Ανδαλουσιανοί κέρδιζαν τη μάχη των ριμπάουντ.

Ο Σάσα Πάβλοβιτς, μετά από μια ακόμα εξαιρετική ασίστ του Καλάθη, σκόραρε το καλάθι (18-32) την ίδια στιγμή που η Μάλαγα είχε ζεσταθεί για τα καλά και ήταν η πρώτη φορά, που έδειχνε να παίζει καλύτερα από τον Παναθηναϊκό.

Έσφιξε η άμυνα, έκλεισαν οι χώροι

Οι γηπεδούχοι, μη έχοντας και άλλη επιλογή, έκλεισαν τους διαδρόμους, έπαιξαν πιο σκληρά, μείωσαν στους 11 (21-32), με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει με δυσκολία το δρόμο προς το καλάθι, ωστόσο με ηρωικά… τελειώματα από Πάβλοβιτς και Ουίλιαμς, οι «πράσινοι» βρίσκονταν στο +13 (21-34), τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Μεγάλη βοήθεια από Ουίλιαμς

Ο Έλιοτ Ουίλιαμς, σε δαιμονιώδη κατάσταση με ένα πολύ δύσκολο καλάθι έκανε το 21-36, η Μάλαγα έχοντας συμπληρώσει από νωρίς τα πέντε φάουλ, σκόραρε από τα τρία μέτρα, ακούραστα, αλλά παρά την αντεπίθεση, η ομάδα του «Σάλε» κρατούσε με ευκολία τη διαφορά, σε διψήφια επίπεδα.

Όπως και στην αρχή της περιόδου, ο Τζάκσον με τρίποντο, μείωσε ξανά στους 11 (25-36), με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να καλεί εκ νέου τάιμ άουτ, στην προσπάθειά του να αφυπνίσει τους παίκτες του.

Με μια εξαιρετική συνεργασία των Διαμαντίδη-Καλάθη, ο Παναθηναϊκός βρήκε σκορ (25-38), Κουζμίνσκας φτάνοντας τους 12 πόντους, μείωσε με κάρφωμα (27-38), αλλά ο Γκιστ μετά από ένα άστοχο hook του Ραντούλιτσα, σκόραρε για το 27-40.

ÌÁËÁÃÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Αν έβαζε και τις βολές…

Ο Παναθηναϊκός είχε 2/7 βολές(!) μέχρι εκείνο το σημείο, ωστόσο είχε πολλούς πρωταγωνιστές (Χέινς ο τελευταίος) και κατάφερε να ανεβάσει ξανά τη διαφορά (27-42), οι «πράσινοι» είχαν την τελευταία επίθεση, αλλά την εφάρμοσαν με περίσσιο αλτρουισμό, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουν να νικήσουν το χρονόμετρο (εκπρόθεσμο τρίποντο του Διαμαντίδη), αλλά όλα κυλούσαν προς το σωστό δρόμο και αυτό που χρειαζόταν ήταν μόνο η συνέχεια της καλής δουλειάς στην άμυνα.

Οδοστρωτήρας!

Με εννιά από τους δέκα παίκτες που είχαν παίξει στο πρώτο ημίχρονο να σκοράρουν, ο Παναθηναϊκός μπήκε στο Β΄ μέρος, με σκοπό να συνεχίσει το έργο του… έχοντας πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, «χτυπώντας» όλες τις αδυναμίες της Μάλαγα και με όπλο την εξαιρετική άμυνα.

Με λόμπα του Καλάθη, οι «πράσινοι» έκαναν το 27-44, η άμυνα τους ήταν και πάλι εξαιρετική, με τον Γκιστ να μετατρέπει σε πόντους την 6η ασίστ του Καλάθη (27-46, 8:38).

Κλέφτης Καλάθης-εντυπωσιακός Ουίλιαμς

Ο Καλάθης θα κλέψει την μπάλα μέσα από τα χέρια του Νέλσον, θα πασάρει στον Ουίλιαμς, ο οποίος με εντυπωσιακό κάρφωμα θα κάνει το 28-48, ενώ ο Ραντούλιτσα με νέο κάρφωμα θα διαμορφώσει το 28-50, με έναν Παναθηναϊκό, οδοστρωτήρα!

Με δύο τρίποντα των Κουζμίνσκας και Νέλσον, η Μάλαγα μείωσε προσωρινά (33-50), αλλά ο Πάβλοβιτς απάντησε για το 33-53, με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στο +20 και να ελέγχει πλήρως την κατάσταση.

Η Μάλαγα δεν μπορούσε να κάνει ούτε επαναφορά (τρομερή άμυνα του ΠΑΟ), ο Διαμαντίδης έπαιζε το ρόλο του αντί-Καλάθη, μοιράζοντας εξαιρετικά την μπάλα, με τον Παναθηναϊκό στα μισά της 3ης περιόδου να προηγείται με 55-35 και σε κάθε κατοχή των γηπεδούχων, οι «πράσινοι» πίεζαν σε τέτοιο βαθμό, όπου μπορούσαν να κλέψουν την μπάλα ανά πάσα στιγμή.

ÌÁËÁÃÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Διασυρμός…

Ο Τζέιμς Γκιστ με εντυπωσιακό κάρφωμα-μετά από πάσα του αρχηγού-έκανε το 38-60 (3:27), δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην αναμέτρηση, με τον Παναθηναϊκό να είναι λίγα λεπτά μακριά, από την 5η συνεχόμενη νίκη στη διοργάνωση, παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ.

Με καλάθι του Τζάκσον μετά από λάθος πάσα του Γιάνκοβιτς, η Μάλαγα έριξε τη διαφορά κάτω από τους 20 (43-62) με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να καλεί τάιμ άουτ, εκνευρισμένος από τη χαλαρότητα που επέδειξαν οι παίκτες του στο τελευταίο δίλεπτο της 3ης περιόδου.

Ο Γιάνκοβιτς διόρθωσε το λάθος του, κλέβοντας την μπάλα από τον Τζάκσον, έτρεξε στον αιφνιδιασμό, με τον Ουίλιαμς να σκοράρει με δύο βολές, μετά από φάουλ που κέρδισε (46-64, 35΄΄). Εν τέλει η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 46-64, με το «τριφύλλι» να βρίσκεται 10 αγωνιστικά λεπτά, μακριά από μια εύκολη νίκη.

Ο Έλιοτ Ουίλιαμς προσέφερε αφειδώς… θέαμα στις αρχές της 4ης περιόδου, ο Παναθηναϊκός διατηρούσε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (49-68) και το νερό είχε μπει στο αυλάκι για την ομάδα του «Σάλε», η οποία εκτός από ουσιαστική απόψε, ήταν και εντυπωσιακή.

Ο Ουίλιαμς συνέχιζε να φορτώνει πόντους το αντίπαλο καλάθι (16π.), όντας ο πρώτος σκόρερ του αγώνα, οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να συμμαζέψουν τη διαφορά (56-72), με τον Παναθηναϊκό να κάνει και μια μικρή συντήρηση δυνάμεων, αφού είχε κριθεί και ουσιαστικά το παιχνίδι.

Ο Φώτσης με κάρφωμα, μετά από πάσα του Γκιστ, θα βάλει την τελευταία πινελιά στο ματς, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ, σε μια ευχάριστη βραδιά για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος συνεχίζει ακάθεκτος.

Τα δεκάλεπτα: 7-26, 27-40, 46-64, 58-76.

Untitled
Untitled1

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ