ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ

Τόσο κοντά, μα τόσο μακριά…

Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό παιχνίδι, ωστόσο σε ένα ακόμα κρίσιμο ντέρμπι, έχασε στις λεπτομέρειες από τον Ολυμπιακό (3-2 σετ), παρότι βρέθηκε να κερδίζει με 2-1, μένοντας εκτός τελικού.

Τόσο κοντά, μα τόσο μακριά...

Το ματς

Με τις Κουτουξίδου, Γκούζου, Τσίμα, Καββαδία, Μερτέκη και Μόλναρ (λίμπερο η Ρόγκα) άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Ολυμπιακός από την άλλη, με τις Λαζάρεβιτς, Λαμπρούση, Μαλασάι, Χριστοδούλου, Γιώτα και Τσβεντάνοβα (λίμπερο Κονόμη).

Δεν αντιστάθηκε στο πρώτο σετ

Με την Λαζάρεβιτς να κάνει άσο, το ματς ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να ανοίγει… το σκορ, στο πρώτο σετ. Η Μαλασάι έκανε το 2-0, με τις «ερυθρόλευκες» να μπαίνουν πιο δυνατά, αλλά μετά από μια παράβαση των αθλητριών του Ολυμπιακού, ο Παναθηναϊκός πήρε τον πρώτο του πόντο.

Η Λαμπρούση-ξανά με άσο-και η Χριστοδούλου με μπλοκ στη Μόλναρ έκανε το 1-5, με τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται τις κακές υποδοχές του Παναθηναϊκού, ο οποίος επί της ουσίας είχε «χαρίσει» και τους πέντε πόντους στον αντίπαλό του.

1421526

Ο Παναθηναϊκός συνεχώς έκανε λάθη, ο Ρούσης πήρε τάιμ άουτ, ωστόσο οι «πράσινες» δεν μπορούσαν να σηκώσουν κεφάλι (3-8), ο Ολυμπιακός πίεζε πολύ στο σέρβις, με αποτέλεσμα να κερδίζει εύκολους πόντους, από τις κακές αντιδράσεις των παικτριών του Γιώργου Ρούση.

Δε σήκωσε κεφάλι…

Με χτύπημα της Τσίμα από την πίσω ζώνη, ο Παναθηναϊκός πήρε πόντο (4-8), η αρχηγός του «τριφυλλιού» με δεύτερο συνεχόμενο πόντο, μείωσε κι’ άλλο (5-8), με τα «φίνα κορίτσια» να μοιάζουν αφυπνισμένα, ωστόσο ο Ολυμπιακός με δύο δικούς του αναπάντητους πόντους, ξαναέφερε το σκορ στο +5 (5-10).

Οι «πράσινες» ζορίζονταν πολύ σε μπλοκ και υποδοχή, ο Ολυμπιακός εύκολα προηγούταν στο σετ (6-12), με τους πόντους του Παναθηναϊκού, να προέρχονται κυρίως από λάθη του αντιπάλου και όχι από σχεδιασμένες και στοχευμένες επιθέσεις.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ(ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ ÊÕÐÅËËÏÕ ÃÕÍÁÉÊÙÍ 2015-2016)

Ο Ολυμπιακός έφτασε και στο 2ο τεχνικό τάιμ άουτ με μεγάλη διαφορά (9-16), ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να βρει ρυθμό, είχε κάκιστες υποδοχές, με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν οι κατάλληλες πάσες, λάθη τα οποία εκμεταλλευόταν με αποτελεσματικότητα ο Ολυμπιακός.

Η διαφορά ολοένα και μεγάλωνε…

Το σέρβις του Ολυμπιακού πλήγωνε την άμυνα του Παναθηναϊκού, η Μόλναρ αρχικά και η Κουτουξίδου στη συνέχεια, έδωσαν δύο πόντους στο «τριφύλλι» (11-17), ωστόσο τα πράγματα όσον αφορά το πρώτο σετ, είχαν πάρει το δρόμο τους.

Ο Παναθηναϊκός με ένα μικρό σερί, μείωσε στους 4 (15-19), με τον προπονητή του Ολυμπιακού να καλεί τάιμ άουτ, αλλά η Παπαδοπούλου δεν μπόρεσε να… συνεχίσει την άμυνα της Ρόγκα (15-20), η Τσίμα κερδίζοντας ένα μπλοκ άουτ στην κόντρα μπάλα (πάλι όμως μετά από κακή υποδοχή του Παναθηναϊκού στην πρώτη φάση) έκανε το 16-20, αλλά ο Ολυμπιακός διατηρούσε τη διαφορά σε ένα σετ, μονόλογο για την Πειραιώτικη ομάδα.

Η Μαλασάι έδωσε το πρώτο set ball στον Ολυμπιακό (17-24), η Κονόμη δεν έβγαλε άμυνα στην επίθεση της Τσίμα (18-24), αλλά η Λαμπρούση θα κάνει το 18-25, με την ομάδα του Κοβάσεβιτς να κατακτά εύκολα το πρώτο σετ.

«Πράσινος» μονόλογος στο 2ο σετ

Με δύο αναπάντητους πόντους, ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε ένα δυναμικό ξεκίνημα στο δεύτερο σετ (2-0), με τη Μαλασάι να μειώνει άμεσα σε 2-1.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ(ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ ÊÕÐÅËËÏÕ ÃÕÍÁÉÊÙÍ 2015-2016)

Οι «πράσινες» με το πρώτο τους μπλοκ στο ματς… προηγήθηκαν με 3-1, η Τσβετάνοβα όμως έκανε το 3-2, σε ένα δεύτερο σετ, που κυλούσε καλύτερα για τον Παναθηναϊκό, στα πρώτα λεπτά.

Το 4-2 του Παναθηναϊκού έγινε γρήγορα 4-6 για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έβρισκε λύσεις σε όσα προβλήματα του έθετε το «τριφύλλι», με την ομάδα του Ρούση να κυνηγάει πάλι στο σκορ τον αντίπαλό του, γεγονός που βόλευε τις «ερυθρόλευκες».

Εμφανίστηκε ο… Παναθηναϊκός

Η Μόλναρ με χτύπημα από τα τρία μέτρα, έσπασε το μπλοκ του Ολυμπιακού για το 8-7, με τις παίκτριες του Ρούση να σοβαρεύουν, να βγάζουν άμυνες, να παίζουν με πάθος, να πιέζουν πολύ στο σέρβις, χαλώντας την υποδοχή του Ολυμπιακού, για πρώτη φορά στο ματς (12-7), με τα «φίνα κορίτσια» να παρουσιάζουν τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε αυτό το 2ο σετ.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ(ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ ÊÕÐÅËËÏÕ ÃÕÍÁÉÊÙÍ 2015-2016)

«Πράσινη» υπεροχή

Η Τσίμα με διαγώνιο χτύπημα, έκανε το 15-9, με την αρχηγό του Παναθηναϊκού, συνεπικουρούμενη και από την Καββαδία, μπλόκαραν την Λαμπρούση για το 16-9, στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ.

Η Γκούζου με πρώτο χρόνο θα κάνει το 17-10, η Γκούζου στη συνέχεια θα κάνει παράβαση στο φιλέ, χαρίζοντας έναν εύκολο πόντο στον Ολυμπιακό, ενώ στη συνέχεια, η Γιώτα θα σταματήσει τη Μόλναρ για το 17-12.

Ρόγκα-Κουτουξίδου-Μερτέκη θα συνεργαστούν άψογα στην επίθεση του Παναθηναϊκού (18-12), με τον Ρούση να δίνει εντολή για πίεση στο σέρβις, αφού έβλεπε πως είχε χαλάσει την υποδοχή του Ολυμπιακού.

Η Μόλναρ προσπάθησε τρεις φορές να σπάσει το μπλοκ του Ολυμπιακού χωρίς ειτυχία, ωστόσο το λάθος της Χριστοδούλου θα δώσει τον πόντο στον Παναθηναϊκό (20-14), η Λαμπρούση θα απαντήσει σε πρώτο χρόνο για το 20-15, αλλά οι «πράσινες» έβρισκαν λύσεις και έκαναν ό,τι δεν μπορούσαν να κάνουν στο εφιαλτικό πρώτο σετ.

Η Κουτουξίδου με ένα έξυπνο πλασέ, σε πρώτο χρόνο, μπέρδεψε τις Μαλασάι-Λαμπρούση για το 22-16, με τον Παναθηναϊκό να απέχει μόλις δύο πόντους από το set ball. Η Μερτέκη έκανε το 23-17, η Τσίμα απέτυχε να κάνει το 24-17 με λάθος χτύπημα στο φιλέ (23-18), αλλά μια παράβαση της Γιώτα στο φιλέ, έδωσε το πρώτο set ball στον Παναθηναϊκό στο ματς.

Η Γκούζου θα σερβίρει… άουτ (24-19), η Μαλασάι θα κάνει άσο (24-20), αλλά η Μερτέκη με  επίθεση από τη διαγώνιοθα κάνει το 25-20, σε ένα σετ που κυριάρχησε πλήρως ο Παναθηναϊκός, φέρνοντας τον αγώνα στα ίσα.

Ντέρμπι σε… πράσινο φόντο

Το ματς ήταν ντέρμπι και στο 3ο σετ, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά (2-2, 3-4, 4-5), με τον Ολυμπιακό να οδηγεί το σκορ, τον Παναθηναϊκό όμως να μην το αφήνει να ξεφύγει, ενώ με λάθος της Μαλασάι και πόντο της Καββαδία, οι «πράσινες» προηγήθηκαν κιόλας με 8-6, δείχνοντας πως είχαν βρει πλέον ρυθμό και ήταν ανταγωνιστικές αφήνοντας το κακό πρόσωπο που έδειξαν στο πρώτο σετ.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ(ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ ÊÕÐÅËËÏÕ ÃÕÍÁÉÊÙÍ 2015-2016)

Ανέβασαν τη διαφορά οι «πράσινες»

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε τη διαφορά στους 5 (11-6), έπαιζε με μεγάλο κίνητρο και πάθος, έβρισκαν επιθέσεις, «σπάζοντας» την υποδοχή του Ολυμπιακού διατηρώντας τη διαφορά (12-8), με την ομάδα του Ρούση να παρουσιάζει σημάδια… κάμψης και τον Ολυμπιακό να μειώνει στους 2 (12-10).

Η Τσίμα θα κάνει το 13-10, απέναντι στην Λαμπρούση, η Μόλναρ δεν θα μπορέσει να πάρει τον πόντο και στη συνέχεια θ-α μπερδευτεί με την Μερτέκη για το 13-11.

Ένα σετ μακριά από την πρόκριση!

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του σετ, ωστόσο κάποια λάθη προς το τέλος του τρίτου σετ, έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να ισοφαρίσει (23-23), αλλά οι «πράσινες» με όπλα τις Τσίμα-Μερτέκη και Μόλναρ, πήραν το σετ, το οποίο άξιζαν βάσει της εμφάνισής τους.

Πλέον τα «φίνα κορίτσια» χρειάζονταν ένα σετ ακόμα για να πανηγυρίσουν την μεγάλη πρόκριση στον τελικό κυπέλλου.

Μπροστά ο Ολυμπιακός

Με τον Ολυμπιακό να μπαίνει πιο δυνατά ξεκίνησε το 4ο σετ (1-4), γνωρίζοντας πως ήταν η τελευταία του ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν θα παραδιδόταν τόσο εύκολα.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ(ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ ÊÕÐÅËËÏÕ ÃÕÍÁÉÊÙÍ 2015-2016)

Οι «πράσινες» στην αρχή του σετ, έδειχναν σημάδια… από το πρώτο σετ, με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω στο σκορ από νωρίς (2-7), κάτι που δεν βόλευε την ομάδα του Ρούση, καθώς η υποδοχή της ομάδας είχε «χαλάσει».

Το 4ο σετ ήταν μια κόπια του πρώτου, ο Ολυμπιακός κέρδισε ακούραστα τον Παναθηναϊκό και έστειλε το παιχνίδι σε τάι μπρέικ με το «τριφύλλι» να κάνει μεγάλη προσπάθεια προς το τέλος του σετ, μειώνοντας σε 19-24, αλλά ένα άουτ σέρβις της Τσίμα, έδωσε τέλος στις όποιες ελπίδες είχαν οι «πράσινες» να γυρίσουν το 4ο σετ.

Ο Ολυμπιακός πήρε άνετα το τάι μπρέικ, με τον Παναθηναϊκό να μένει από δυνάμεις και να μην αντιστέκεται, στον ποιοτικότερο και με περισσότερες λύσεις Ολυμπιακό, σε ένα εξαιρετικό ματς με πολλές συγκινήσεις.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÏËÕÌÐÉÁÊÏÓ(ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ ÊÕÐÅËËÏÕ ÃÕÍÁÉÊÙÍ 2015-2016)

Τα σετ: 18-25,25-20,25-23,19-25, 7-15.

Παναθηναϊκός (Ρούσης): Γκούζου 9 (5/11 επ., 4 μπλοκ), Μερτέκη 15 (14/47 επ., 1 μπλοκ), Κουτουξίδου 2 (1/4 επ., 1 άσο), Καββαδία 7 (4/8 επ., 3 μπλοκ), Μόλναρ 15 (13/45 επ., 2 άσοι, 29% υπ. – 29% άριστες), Τσίμα 16 (14/40 επ., 2 μπλοκ, 33% υπ. – 24% άριστες), Ρόγκα -λ (55% υπ. – 45% άριστες) / Αγγελοπούλου, Παπαδοπούλου, Κωνσταντινίδου. Ολυμπιακός (Κοβάτσεβιτς): Γιώτα 13 (4/9 επ., 1 άσο, 8 μπλοκ), Μαλασάι 20 (16/31 επ., 2 άσοι, 2 μπλοκ, 64% υπ. – 44% άριστες), Λαζάρεβιτς 17 (15/39 επ., 2 άσοι, 61% υπ. – 45% άριστες), Λαμπρούση 13 (8/22 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ), Χριστοδούλου 3 (3/3 επ.), Τσβετάνοβα 21 (19/41 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Κοκκινάκη -λ (71% υπ. – 50% άριστες) / Κωνσταντίνου 1 (1/6 επ.), Τέζα, Εμμανουηλίδου.

Διαιτητές: Ονόπας, Αβραμίδης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ