ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΡΕΚΟΡΝΤΜΑΝ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ Ο ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ ΜΕ ΔΕΚΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ

«Εθισμένος» στις κούπες!

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 17ο κύπελλο στην ιστορία του, έφτασε τους 58 τίτλους συνολικά και έπεται συνέχεια… Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς επικράτησε του Φάρου Κερατσινίου με 54-101 και γιόρτασε την πρώτη κούπα της σεζόν, μπροστά στον κόσμο του με σούπερ θέαμα! Ρεκόρ διαφοράς στην ιστορία των τελικών Κυπέλλου Ελλάδας, οι "47" του σημερινού.

«Εθισμένος» στις κούπες!

Ο Παναθηναϊκός γιόρτασε τον 17ο τίτλο του κυπελλούχου Ελλάδος στο «σπίτι» του, μπροστά στον κόσμο του, σε ένα σημαδιακό ματς, αφού το συγκεκριμένο παιχνίδι, είναι ιστορικής σημασίας, διότι ήταν το τελευταίο στου Δημήτρη Διαμαντίδη, στο θεσμό, ενώ παράλληλα οι πράσινοι έσπασαν το ρεκόρ διαφοράς σε τελικό κυπέλλου (110-70, Άρης-Πανελλήνιος, ’87), με τους 47 του σημερινού ματς.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού βραβεύτηκε από τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς-ομοίως και ο Μιχάλης Κακιούζης από τον Μανώλη Παπαμακάριο-αλλά και από τον πρόεδρο του Φάρου Κερατσινίου, κ. Βαγγέλης Τσάπας.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, επέδειξε τη δέουσα σοβαρότητα, αγωνίστηκε με πάθος και μπόλικη διάθεση, “καθάρισε” το ματς από νωρίς και προσέφερε πλούσιο θέαμα στον κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό.

Το ματς

Με τους Παπαγιάννη, Καλάθη, Γιάνκοβιτς, Γκιστ και Φελντέιν άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Φάρος με τους Μπατή, Κατούφα, Παπαμακάριο, Καράμπουλα και Πετροδημόπουλο.

ÑÁÍÔÏÕËÉÔÓÁ ÖÁÑÏÓ ÊÅÑÁÔÓÉÍÉÏÕ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÔÅËÉÊÏÓ ÊÕÐÅËËÏÕ 2015-2016)

Με Καλάθη και Παπαγιάννη (κάρφωμα), ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 7-2, στην αρχή του ματς, με την ομάδα του «Σάλε» να εστιάζει στην άμυνα, οδηγώντας σε κακές επιλογές τους παίκτες του Αδρέα Πολέμη.

Υψηλές ταχύτητες…

Με γρήγορο παιχνίδι και έμφαση στο να τελειώσει φάσεις στο ανοικτό γήπεδο, ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +7 πολύ γρήγορα (2-14, 6:05), με τον Τζέιμς Γκιστ να προσφέρει στο κοινό, δύο εντυπωσιακά καρφώματα.

ÃÉÁÍÊÏÂÉÔÓ ÖÁÑÏÓ ÊÅÑÁÔÓÉÍÉÏÕ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÔÅËÉÊÏÓ ÊÕÐÅËËÏÕ 2015-2016)

Οι «πράσινοι» από την αρχή οδηγούσαν την αναμέτρηση εκεί που ήθελαν (5-21), χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, προμηνύοντας μια άνετη επικράτηση, αφού ο Φάρος δυσκολευόταν να βρει το δρόμο για το καλάθι.

Απλά απίστευτος!

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, σκόραρε για το 26-9, ωστόσο προσέφερε μια εντυπωσιακή φάση, σαν εκείνες που μόνο αυτός ξέρει, όταν έριξε μια αυτοκρατορική τάπα στον Λιακόπουλο στην προσπάθειά του για τρίποντο και τελείωσε τη φάση, εν μέσω αποθέωσης.

Οι «πράσινοι» έπαιζαν με μεγάλη διάθεση, προσπαθούσαν σκληρά, με αποτέλεσμα από νωρίς να έχουν χτίσει μια διαφορά ασφαλείας (12-31 με καλάθι του Χέινς), έχοντας βάλει το νερό στο αυλάκι, με τον κόσμο να απολαμβάνει μια όμορφη μπασκετική παράσταση.

Στο ίδιο έργο θεατές!

Με τον Καλάθη να κάνει το 13-33, με προσωπική ενέργεια και τον Γιάνκοβιτς να βάζει ένα έμμεσο τρίποντο (16-36), ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος, με τον Παναθηναϊκό να μη δείχνει διάθεση να αφήσει το πόδι από το… γκάζι, με τον Παπαγιάννη να σκοράρει με hook, για το 18-38, στα 7:11 για το ημίχρονο και να φτάνει στην αμέσως επόμενη φάση τους 8 πόντους (πρώτος σκόρερ), με φόλοου, μετά από άστοχο τρίποντο του Καλάθη.

ÌÐÁÔÇÓ ÊÁËÁÈÇÓ ÖÁÑÏÓ ÊÅÑÁÔÓÉÍÉÏÕ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÔÅËÉÊÏÓ ÊÕÐÅËËÏÕ 2015-2016)

Δείγμα της σοβαρότητας με την οποία αντιμετώπιζε το ματς, το πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο με τη διαφορά να είναι στους 22 (20-42), στα μισά της 2ης περιόδου, με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να θέλει να δοκιμάσει και πράγματα, ενόψει Ερυθρού Αστέρα.

Οι παίκτες του Φάρου, εστίαζαν μέσα στη ρακέτα, θέλοντας να μην αφήσουν την μπάλα να περάσει στους Ραντούλιτσα-Παπαγιάννη, αφήνοντας όμως πολλές φορές ελεύθερα σουτ στους «πράσινους», οι οποίοι αν τα εκμεταλλεύονταν, θα είχαν ακόμα μεγαλύτερη διαφορά (24-45, 3:26).

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έκανε συνεχώς αλλαγές, διατηρούσε φρέσκους τους παίκτες του, κάνοντας ένα ευρύ rotation, δεδομένου, ότι οι «πράσινοι» είχαν χτίσει μια μεγάλη διαφορά, αφού μπήκαν στο ματς με μεγάλη ένταση και σοβαρότητα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 26-57 (!) υπέρ του Παναθηναϊκού, ο οποίος με την εμφάνισή του «σκόρπισε» τις όποιες ελπίδες είχε η ομάδα του Κερατσινίου στο ματς, προσφέροντας πολύ όμορφο θέαμα.

Κυνηγώντας τη διαφορά!

Με τον Φώτση να σκοράρει ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στο Β΄ μέρος (26-59), ο Παπαγιάννης με μια μεγαλοπρεπή τάπα, έδωσε στον Γιάνκοβιτς, ο οποίος κάρφωσε για το 28-63, με τη διαφορά να ανεβαίνει όλο και περισσότερο!

ÌÐÁÔÇÓ ÊÁËÁÈÇÓ ÖÁÑÏÓ ÊÅÑÁÔÓÉÍÉÏÕ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÔÅËÉÊÏÓ ÊÕÐÅËËÏÕ 2015-2016)

Ο Γιάνκοβιτς με τρίποντο εκτόξευσε τη διαφορά στους 38! (30-68), στα μισά της 3ης περιόδου, με τον Παναθηναϊκό να οδηγείται σε ρεκόρ διαφοράς στο θεσμό (‘Αρης-Πανελλήνιος 110-70 το ’87 η μεγαλύτερη διαφορά), με το ματς να έχει πολύ δρόμο ακόμα.

Με καλάθι του Σκορδίλη για τον Φάρο, η διαφορά στο τέλος της 3ης περιόδου, έκλεισε στους 38 (38-76), με το μόνο ενδιαφέρον πια όσον αφορά την έκβαση του αγώνα, ήταν η τελική διαφορά.

Δέκα λεπτά για την απονομή!

Ο κόσμος άρχισε το πάρτι στις εξέδρες, η ομάδα έπαιρνε ψυχολογία και παρά τη τεράστια διαφορά, έπαιζε τον αγώνα, σαν να ξεκινούσε εκείνη τη στιγμή, με τη διαφορά να έχει φτάσει στους 44! (40-84), οκτώ λεπτά πριν τη λήξη του τελικού.

ÑÁÍÔÏÕËÉÔÓÁ ÖÁÑÏÓ ÊÅÑÁÔÓÉÍÉÏÕ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÔÅËÉÊÏÓ ÊÕÐÅËËÏÕ 2015-2016)

Οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς έτρεχαν συνεχώς, έκοβαν, κάρφωναν, σκόραραν από τα 6,75, η διαφορά 3:49 πριν το τέλος του ματς είχε φτάσει τους 50! (44-94) και όλα έδειχναν πως ο σημερινός τελικός θα γραφόταν στην ιστορία, όπως και έγινε με τον Παναθηναϊκό να σπάει άλλο ένα ρεκόρ, σε μια ιστορική μέρα, άλλη μία, γραμμένη με χρυσές σελίδες του, στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Τα δεκάλεπτα: 12-31,26-57, 38-76,  54-101.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ