ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Χρόνος δεν περισσεύει

Από το ρόστερ της σεζόν 2013-14 αληθινά βελτιωμένο δεν είδαμε κανένα, πλην του Καρέλη που πήρε μεταγραφή! Ίσως γιατί ανά εξάμηνο άπαντες πραγματοποιούν νέο ξεκίνημα. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Χρόνος δεν περισσεύει

Λίγες μέρες αφότου γράφτηκε ότι η θέση του Βίκτορα Κλωναρίδη είναι επισφαλής για το ρόστερ της επόμενης περιόδου ένας από τους πιο χαρισματικούς γηγενείς (δεν έμειναν και πολλοί) ποδοσφαιριστές βρέθηκε εκτός αποστολής για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο. Οι βιαστικές αγωνιστικές εκτιμήσεις αποτελούν χρόνια μια από τις γάγγραινες του τμήματος.

Το αποτελέσματα έδειξαν ότι κακώς εκδιώχθηκαν κάποτε Σουμ, Κυράστας, Μαρκαριάν, Τεν Κάτε, ότι δεν εκτιμήθηκε επαρκώς η δουλειά Βέλιτς, Νταμπίζα, Μουνιόθ, Φερέιρα. Ακόμα κι η αποπομπή Αναστασίου συντελεί στο γεγονός πως το ρόστερ είναι μεν γεμάτο, αλλά γεμάτο και με παίκτες που το τελευταίο διάστημα βελτιώθηκαν από ελάχιστα έως καθόλου! Βρείτε μας ΕΝΑΝ που στη διάρκεια της σεζόν παρουσιάστηκε καλύτερος συγκριτικά με πέρσι!

Την περίοδο 2013-14 το νεανικό σχήμα του τριφυλλιού βοηθούμενο από ισχυρές προσωπικότητες (Μπεργκ, Φιγκερόα, Μέντες, τους τρεις Κροάτες) απέκτησε μετά από λίγο καιρό ευδιάκριτα αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Ο Καρέλης, ο Μαρινάκης, ο Καπίνο, ο «30», ο Κλωναρίδης, ο Λαγός, ο Δώνης, ο Αμπέντ, ο Ατζαγκούν κατέστησαν εαυτούς χρήσιμους δίχως να τρομάξουν από το βάρος του εμβλήματος που έφεραν στο στήθος.

Στο τέλος της περιόδου με τον Παναθηναϊκό κυπελλούχο ξέραμε π.χ ότι ο Λαγός είναι ένας σκληροτράχηλος μέσος με τσαγανό, επιρρεπής στα φάουλ, χωρίς οργανωτικές ικανότητες που όμως «έδενε» το κέντρο. Ομοίως ο Ατζαγκούν, μπορεί να ήταν τσακωμένος με την τεχνική αλλά έπαιζε τέλεια χωρίς μπάλα κινούμενος πάντα στους χώρους που έπρεπε για να εκμεταλλεύεται τις «σπόντες» κοντά στο αντίπαλο τέρμα. Ότι ο Καπίνο «γεμίζει» τα τέρμα με τον όγκο του και τα ρεφλέξ του είναι πολύ ικανοποιητικά για ένα κορμί 196 εκατοστών.

Μάθαμε ότι ο Αμπέντ είναι ένας ακούραστος εργάτης, με κορμί «χριστό» που δεσπόζει στον άξονα, με σίγουρη κοντινή πάσα και δεξί πόδι «κανόνι». Ότι ο Καρέλης μπορεί να διέθετε ελάχιστη φαντασία στις κινήσεις του αλλά δεν κώλωνε σε καμιά έδρα και αντίπαλο, ότι… καραγκούνιζε κυνηγώντας παντού μπάλα και άνετα έπαιζε σ’ οποιαδήποτε θέση της επίθεσης. Ο Βίκτορας Κλωναρίδης ήταν αυτός που έλαμψε περισσότερο από τους μικρούς τη σεζόν του restart, με 9 γκολ κι ισάριθμες ασίστ και κυρίως τo look του εξτρέμ που τρέχει, ντριμπλάρει, εκτελεί με αρχοντικό στυλ-πάντα με το κεφάλι ψηλά! Μόνο που από εκείνους τους ποδοσφαιριστές αληθινά βελτιωμένο δεν είδαμε κανένα, πλην Καρέλη που πήρε μεταγραφή!

Ίσως γιατί ανά εξάμηνο πραγματοποιούν νέα αρχή. Ο «Κλώνα» π.χ έχει παίξει σ’ όλες τις θέσεις της επίθεσης κι ανά τακτά χρονικά διαστήματα βλέπει να αλλάζει όλη η σύνθεση δίπλα του. Πρόπερσι στο «6» ήταν ο Μέντες, δεξιά ο Ζέκα, αριστερά ο Πράνιτς, μπροστά ο Μπεργκ, στα «φτερά» ο Καρέλης. Πέρσι στο κέντρο έπαιξαν Κουτρουμπής, Νίνης, Μπούι, Λαγός, Ατζαγκούν, Πέτριτς, Δώνης. Το καλοκαίρι η ομάδα αγωνίστηκε με Μπεργκ, Πέτριτς, Νίνη, Ατζαγκούν, Καρέλη κι έξι μήνες αργότερα υπολογίζεται μόνο ο Σουηδός. Τον Γενάρη προέκυψαν οι Αργεντινοί, οι Βραζιλιάνοι, ο Μπουμάλ, ο Βλαχοδήμος, ο Μαμούτε, ενεργοποιήθηκε ο Καλτσάς κι η 11άδα άλλαξε ξανά!

Ο Βίκτoρας είναι από τους λίγους που παραμένει στον Παναθηναϊκό από τον Σεπτέμβρη του 2013, ανεπηρέαστος από τα πολλά «πήγαινε-έλα», όμως ανά τακτά χρονικά διαστήματα παίζει με διαφορετικούς συμπαίκτες. Αναρωτιόμαστε πως θα μπορούσε να βελτιωθεί. Αν το καλοκαίρι παραμείνει θα πραγματοποιήσει κι άλλο καινούργιο ξεκίνημα. Καλές οι ικανότητες αλλά ο χρόνος για υπομονή έχει πια χαθεί. Δυστυχώς…

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ