ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΤΙΚΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΓΙΑ ΧΑΝΤΕΡ

Όλα για όλα με τη Λοκομοτίβ…

Μια τραγική 3η περίοδος ήταν αρκετή για να κοστίσει στον Παναθηναϊκό, ο οποίος ηττήθηκε στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα με 69-67 και πλέον στοχεύει το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν στο ΟΑΚΑ (θέλει νίκη με +10), προκειμένου να διεκδικήσει τις πιθανότητές του για τη 2η θέση του ομίλου.

Όλα για όλα με τη Λοκομοτίβ...

Τα πολλά επιπόλαια λάθη του ειδικά προς το τέλος του αγώνα, πλήρωσε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος ηττήθηκε στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα και πλέον, για να έχει ελπίδες για τη 2η θέση, θα πρέπει να κερδίσει τη Λοκομοτίβ Κούμπαν στο ΟΑΚΑ, την ερχόμενη εβδομάδα, με 10 πόντους τουλάχιστον.

Άφαντος ο Καλάθης, στο ενδεχομένως χειρότερό του ματς φέτος, λίγα πράγματα από τον Χέινς και τον Διαμαντίδη, με τον Ουίλιαμς να πραγματοποιεί άλλη μία εκπληκτική εμφάνιση, ωστόσο δεν ήταν αυτό αρκετό, για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του.

Χαμένες βολές και αβίαστα λάθη, παρουσιάστηκαν και απόψε στο… ρεπερτόριο του τριφυλλιού, το οποίο ωστόσο πάλεψε, γύρισε από το -11 και διεκδίκησε τη νίκη μέχρι τέλους. Θετικός ο Χάντερ στο ντεμπούτο του, θέλει δουλειά ακόμα για να βρει ρυθμό, ωστόσο είναι ο παίκτης με τα χαρακτηριστικά, που έλειπαν από το ρόστερ του Παναθηναϊκού.

ÃÊÉÓÔ ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Το ματς

Με Καλάθη, Γκιστ, Κούζμιτς, Πάβλοβιτς και Ουίλιαμς, άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός, ενώ ο Αστέρας με τους Κίνσεϊ, Ντάνγκουμπιτς, Γιόβιτς, Μίλερ και Τσίρμπες, σε μια πραγματικά, εχθρική ατμόσφαιρα, στην «Kombank Arena».

Με τον Κούζμιτς να κερδίζει το τζάμπολ, άρχισε η αναμέτρηση, ωστόσο ο Ουίλιαμς υπέπεσε σε λάθος, ο Ερυθρός Αστέρας αστόχησε, με τον Νικ Καλάθη να αστοχεί και αυτός με τη σειρά του σε δύο συνεχή τρίποντα, σε ένα νευρικό παιχνίδι στην αρχή.

Παρότι οι «πράσινοι» σε σκόραραν, τα πήγαιναν καλά στην άμυνα, με το ηλεκτρονικό ταμπλό να γράφει 0-0, μετά από 2:12.

Σκορ μετά από τρία λεπτά…

Ο Κίνσεϊ με δύο βολές, άνοιξε το σκορ (2-0, 7:27), ο Γιάνκοβιτς έκανε λάθος, με τον Γκιστ να κάνει ένα σκληρό φάουλ στον Ντάνγκουμπιτς, ο οποίος έκανε το 4-0, με τον Παναθηναϊκό να έχει σοβαρό επιθετικό πρόβλημα, γι΄ αυτό και ο «Σάλε» έριξε στο παρκέ τον Ραντούλιτσα, νωρίς-νωρίς.

Πολλά λάθη…

Οι «πράσινοι» ενθυμούμενοι τον παλιό κακό τους εαυτό (5 λάθη σε 4μισι λεπτά), δεν μπορούσαν να βρουν σκορ, ωστόσο ο Καλάθης με εντυπωσιακή πάσα (πίσω από το κέντρο), βρήκε τον Γκιστ, ο οποίος με alley hoop κάρφωσε, για το πρώτο καλάθι του Παναθηναϊκού (4-2, 5:57).

Ο Ουίλιαμς δεν πατούσε καλά στην αρχή, οι «πράσινοι» προσπαθούσαν να περάσουν τη μπάλα στον «Μίρο», αλλά ο Πάβλοβιτς ήταν αυτός που από κοντά σκόραρε για το 6-4, με τον Σέρβο σέντερ να αμύνεται σωστά στη συνέχεια και τον Ουίλιαμς να κερδίζει φάουλ από τον Γιόβιτς.

ÃÏÕÉËÉÁÌÓ ÊÉÍÓÅÉ ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Προσπέρασμα και θέαμα…

Ραντούλιτσα (εκπληκτικό ξεκίνημα) και Καλάθης έδωσαν προβάδισμα στο «τριφύλλι» (8-6), με τον Σέρβο γίγαντα να κάνει πάρτι στις δύο ρακέτες με κλεψίματα, καλάθια και κερδισμένα φάουλ, αναγκάζοντας τον Ράντονιτς να καλέσει τάιμ άουτ.

Με δύο βολές του Ραντούλιτσα, και ένα ακόμα κάρφωμα του Γκιστ, έκανε το 6-12, ο Μίλερ με τρίποντο μείωσε σε 9-12, ωστόσο η άμυνα του Παναθηναϊκού και ο Διαμαντίδης, έκαναν τη διαφορά (δύο alley hoop με Γκιστ ο αρχηγός) και οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς πήραν διαφορά 7 πόντων (9-16, 1:40).

«Τρακαρισμένος» Χέινς

Ο Χέινς υπέπεσε σε δύο αβίαστα λάθη μαζεμένα, με τον Τζόρτζεβιτς να τον βγάζει άμεσα έξω (7 λάθη ο ΠΑΟ, 8 ο Αστέρας), με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει το παιχνίδι. Ο Κούζμιτς με ένα πολύ δύσκολο καλάαθι, κέρδισε κατά κράτος τον Στίματς (10-18), η άμυνα βγήκε και η περίοδος ολοκληρώθηκε, με πολύ καλούς οιωνούς για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος προσπέρασε το αρχικό τρακ, κάνοντας το παιχνίδι του.

ÑÁÍÔÏÕËÉÔÓÁ ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Ξανά άστοχος ο Νικ

Με τον Καλάθη να φτάνει τα 0/3 τρίποντα, ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος, ωστόσο ο αρχηγός στη σωστή θέση, κέρδισε την κατοχή, αλλά ο Κούζμιτς αστόχησε στη συνέχεια, ο Στίματς πήγε στις βολές (καθαρό κόψιμο του Καλάθη), διαμορφώνοντας το 11-18 (09:12).

Ο Ραντούλιτσα έπαιζε χωρίς αντίπαλο, φόρτωνε συνεχώς με φάουλ τους αντιπάλους του, ωστόσο το 2ο του φάουλ, νωρίς στη 2η περίοδο, σήμανε το πρώτο σήμα κινδύνου, ωστόσο ο Σέρβος «όργωνε» (11-20, 08:03), με τον «Σάλε» να τον κρατάει στο παρκέ.

Οι γηπεδούχοι σε κάθε περίπτωση που μπορούσαν έτρεχαν, καθώς διέγνωσαν πως σε επιθέσεις 5 vs 5, δεν είχαν καλές προϋποθέσεις για να βρουν το δρόμο προς το καλάθι, ωστόσο οι «πράσινοι» έκαναν φάουλ σε καλό timing, σταματώντας τους όποιους αιφνιδιασμούς, ορέγονταν οι Σέρβοι.

×ÁÍÔÅÑ ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Φρένο από τα 6,75…

Με τραγικό ποσοστό από τα 6,75 (0/8), ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ανοίξει τη διαφορά, με αποτέλεσμα οι Σέρβοι να μένουν κοντά στο σκορ (15-20), ενώ ο Σέρβος, χρεώθηκε με 3ο φάουλ, στο σοβαρότερο πρόβλημα των «πράσινων» στον αγώνα, μέχρι στιγμής.

Η επιθετική δυστοκία του πρώτου τετραλέπτου της 1ης περιόδου, εμφανίστηκε ξανά, με τον Παναθηναϊκό να μην σκοράρει συχνά, αλλά ο Φελντέιν, με έξυπνο τρόπο έκανε το λέι απ για το 14-22, αλλά ο Στίματς απάντησε με κάρφωμα (16-22, 05:33).

Ένα και να καίει!

Με τον Παναθηναϊκό να σουτάρει τραγικά από μακριά, ο Γκιστ δεν πτοήθηκε και ευστόχησε τρίποντο κερδίζοντας και φάουλ! (αστόχησε στη βολή) για το 16-25, ο Χάντερ, που πήρε το βάπτισμα του πυρός, κέρδισε το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση.

Ο Παναθηναϊκό διατηρούσε τη διαφορά, κυρίως από την άμυνά του, καθώς τα ποσοστά του στην επίθεση ήταν κάκιστα, με τον Ερυθρό Αστέρα να κλείνει τους διαδρόμους, αφήνοντας αρκετά ελεύθερα σουτ, τα οποία όμως δεν εκμεταλλευόταν το «τριφύλλι».

Το πρώτο του Χάντερ!

Ο Βινς Χάντερ πέτυχε το πρώτο του καλάθι, με φόλοου, μετά από άστοχο λέι απ του Ουίλιαμς, δίνοντας μια πολύτιμη ανάσα, ο Αστέρας απάντησε (22-27), αλλά ο κακός μέχρι εκείνο το σημείο, Έλιοτ Ουίλιαμς, με δύο βολές έκανε το 22-29, 2:29 για το ημίχρονο.

ÖÅËÍÔÅÉÍ ÊÉÍÓÅÉ ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Διαμαντίδης, Χάντερ, κάρφωμα!

Ο Βινς Χάντερ έδινε πολύτιμες βοήθειες στον Παναθηναϊκό, με εντυπωσιακό κάρφωμα έκανε το 24-31, μετά από πάσα του αρχηγού, οι Σέρβοι υπέπεσαν σε βήματα, δίνοντας άλλη μια κατοχή στην ομάδα του Τζόρτζεβιτς, η οποία ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, έχοντας αφοπλίσει όλα τα βαριά… χαρτιά των γηπεδούχων, παρότι δεν τα πήγαινε τόσο καλά στον επιθετικό τομέα (ειδικά από τα 6,75).

Αδράνησε…

Στα 20΄΄ ο Κούζμιτς έχασε πέναλτι… στη συνέχεια έκανε φάουλ στον Τσίρμπες (28-31, 5΄΄), με αποτέλεσμα να «κλείσει» το ημίχρονο με το φτωχό +3, με τον Γκιστ να κάνει βήματα στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους.

Νευρικότητα και λάθη

Με βήματα του Κούζμιτς (11ο λάθος) άρχισε τη 3η περίοδο ο Παναθηναϊκός, με τον Γιόβιτς να μειώνει στον πόντο (30-31), ο Καλάθης αστόχησε και πάλι (1/7), ο Ντάνγκουμπιτς έκανε φάουλ, ο προπονητής των γηπεδούχων δέχτηκε τεχνική ποινή, λόγω έντονων διαμαρτυριών, με τον Παναθηναϊκό να βάζει έναν εύκολο πόντο και να κερδίζει και μία έξτρα κατοχή.

Κατάπιε θάλασσα…

Ο Κίνσεϊ με μια δύσκολη προσπάθεια ισοφάρισε (32-32, 7:56), με τον Γιόβιτς να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του (34-32) και τον Μίλερ να καρφώνει εντυπωσιακά για το 36-32, με τον Ερυθρό Αστέρα, για πρώτη φορά στο ματς, να έχει το μομέντουμ.

1425304

Ανάσα από Κούζμιτς

Μετά από μια ωραία συνεργασία Διαμαντίδη-Ουίλιαμς, ο Κούζμιτς θα σκοράρει και θα κερδίσει και φάουλ (36-35, 6:45), αλλά οι Σέρβοι βρήκαν ρυθμό και με τρίποντο του Ντάνγκουμπιτς πήραν διαφορά 4 πόντων (39-35), με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να ορθοποδήσει.

Η αμυντική συνοχή είχε χαθεί, οι επιστροφές δεν ήταν γρήγορες, με αποτέλεσμα, οι γηπεδούχοι να πάρουν ψυχολογία και ρυθμό, βρίσκοντας εύκολα καλάθια και όσο οι «πράσινοι» δεν βελτιώνονταν στα σουτ από μέση και μακρινή απόσταση, θα είχαν πρόβλημα.

Με την πλάτη στον τοίχο…

Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε το 43-35, το γήπεδο είχε μετατραπεί σε πραγματικό κολαστήριο, ο Γκιστ έφτασε τα 4 φάουλ και ο Παναθηναϊκός, με βάσει την εικόνα του στο παρκέ (15 λάθη), βρισκόταν με την πλάτη στον τοίχο.

Ο Τζόρτζεβιτς έβαλε Χέινς-Ραντούλιτσα, φως δεν είδε, αρχικά τουλάχιστον, με τους γηπεδούχους πλέον να ελέγχουν το ματς και τον Παναθηναϊκό να δυσκολεύεται ακόμα και να κατεβάσει την μπάλα.

ÑÁÍÔÏÕËÉÔÓÁ ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Βρήκε σφυγμό με Χέινς

Με τον Χέινς να βάζει μόλις το 2ο τρίποντο του Παναθηναϊκού στο ματς (2/12), οι «πράσινοι» πήραν ανάσα (43-38), αλλά όπως και στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του «Σάλε» είχε κάνει τα πέντε φάουλ, δίνοντας βολές στους Σέρβους.

Ο Κίνσεϊ είχε πάρει φωτιά, ήταν ασταμάτητος (47-38), ο Φελντέιν απάντησε άμεσα (47-40), αλλά ακόμα ο Παναθηναϊκός ψαχνόταν, με τον Τζόρτζεβιτς να ανακατεύει την τράπουλα, στην προσπάθειά του να βρει το κατάλληλο σχήμα.

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε-λανθασμένα-μόνο τρίποντα, οι επιθέσεις του γίνονταν χωρίς υπομονή και μυαλό (53-42, 29΄΄), με το «τριφύλλι» να έχει να αλλάξει πολλά στην τελευταία περίοδο.

Γολγοθάς…

Ο Ράντονιτς εκμεταλλευόταν το γεγονός πως ο Ραντούλιτσα είχε 3 φάουλ, έστελνε τους παίκτες του στο… ζωγραφιστό, οι οποίοι σκόραραν εύκολους πόντους (55-44, 9:19).

ÃÏÕÉËÉÁÌÓ ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Αφύπνιση Ουίλιαμς-Καλάθη

Με 4 συνεχόμενους πόντους του Ουίλιαμς ο Παναθηναϊκός έριξε τη διαφορά στους 9 (55-46), με τον Καλάθη να κλέβει και να τελειώνει τη φάση για το 55-48, αναγκάζοντας τον Ράντονιτς να καλέσει τάιμ άουτ, στην ύστατη προσπάθεια του, για να πάρει τη νίκη.

Ο Αμερικανός άσος του Παναθηναϊκού με δύο βολές έκανε το 55-50, βάζοντας για τα καλά στο ματς τον Παναθηναϊκό, ο οποίος με αλλεπάλληλα κλεψίματα κέρδιζε κατοχές, έδινε μάχες, ψαλιδίζοντας τη διαφορά, με παιχνίδι να έχει πολύ δρόμο ακόμα (7:32).

Ο Έλιοτ Ουίλιαμς ξύπνησε για τα καλά… (55-52), ξανά ο ίδιος έκανε το drive (αφού κέρδισε το αμυντικό ριμπάουντ) και με μία βολή (αστόχησε στη μία) μείωσε ακόμα περισσότερο (55-53, 6:47), με το ματς να είναι και πάλι ντέρμπι.

Ο Βινς Χάντερ υπέπεσε σε αντιαθλητικό φάουλ, έστειλε τον Ντάνγκουμπιτς στις βολές, τις οποίες έχασε αμφότερες, ευτυχώς για τον Παναθηναϊκό, ο Κίνσεϊ αστόχησε, ο Ουίλιαμς το πήρε πάνω του…. έφτασε τους 14 και ισοφάρισε σε 55-55, σε ένα απίστευτο παιχνίδι!

ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Τα έχασαν οι Σέρβοι… τάσεις αυτοχειρίας ο ΠΑΟ

Ο Ερυθρός Αστέρας βραχυκύκλωσε, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να τελειώσει με τον Χάντερ, μια φαινομενικά εύκολη φάση, ο Μίλερ έκανε το 57-55, οι πράσινοι σε επίθεση 2,7΄΄ κατάφεραν να κερδίσουν φάουλ με τον Γκιστ, ο οποίος αστόχησε και στις δύο, σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού.

Ο Κίνσεϊ με δύο βολές έκανε το 59-55, δίνοντας αέρα 4 πόντων στην ομάδα του, οι γηπεδούχοι και πάλι πήραν τα πάνω τους… ο Ραντούιτσα με φόλλοου κάρφωμα, μείωσε στο καλάθι (59-57), ο Ντάνγκουμπιτς αστόχησε από τα 6,75, ομοίως και ο Γκιστ, με το ματς να είναι στην κόψη του ξυραφιού.

Ο Μίλερ με δύο βολές έκανε το 61-57 (2:25), ο Ουίλιαμς αστόχησε σε τρίποντο, ο Γιόβιτς έκανε μεταφορά μπάλας, αλλά ο Παναθηναϊκός έπρεπε να βρει καλάθι οπωσδήποτε στην επόμενη φάση, καθώς η κλεψύδρα του χρόνου άδειαζε επικίνδυνα για τον Σάσα Τζόρτζεβιτς και τους παίκτες του.

×ÅÉÍÓ ÅÑÕÈÑÏÓ ÁÓÔÅÑÁÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Ο Γκιστ έκανε airball, ο Κίνσεϊ ευστόχησε για το 63-57 και πλέον τα πράγματα είχαν δυσκολέψει αρκετά για το τριφύλλι. Ο Ραντούλιτσα με καλάθι και φάουλ μείωσε σε 64-60 (42΄΄), ο Ουίλιαμς έκλεψε και ευστόχησε σε τρίποντο! και πήγε το ματς στον πόντο! 64-63, στα 26΄΄.

Ο Ντάνγκουμπιτς πήγε στις βολές (66-63), οι γηπεδούχοι έκαναν φάουλ, προκειμένου να μην πάει σε τρίποντο ο Παναθηναϊκός, ο Καλάθης πήγε στις βολές, αλλά πιστοποιώντας την κακή του μέρα, ευστόχησε στη μία (66-64, 21΄΄),  ο Μίλερ κέρδισε καλάθι και φάουλ, σε μια κακή αμυντική λειτουργία του Παναθηναϊκού, ο Ερυθρός Αστέρα; πήγε στο +5 (69-64), με το ματς να έχει επί της ουσίας τελειώσει.

Τα δεκάλεπτα:10-18, 28-31, 53-42, 69-67.

12790149_10154013646990536_1496311094_o
11998087_10154013653765536_1117911700_n

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ