ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΓΙΑ ΧΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Πέταξε με άνεση…

Με τέσσερις παίκτες του να σημειώνουν διψήφιο αριθμό πόντων, ο Παναθηναϊκός πέρασε ένα άνετο απόγευμα στην έδρα των Τρικάλων, επικρατώντας (98-81) και πλέον στρέφει την προσοχή του στο ματς της Πέμπτης για την Ευρωλίγκα κόντρα στην Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Πέταξε με άνεση...

Χωρίς τους Έλιοτ Ουίλιαμς και Δημήτρη Διαμαντίδη, παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση κόντρα στα Τρίκαλα, ενώ το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα με την «πράσινη» φανέλα έκανε ο Βινς Χάντερ που μετά από απόφαση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, αντικατέστησε τον Όγκνιεν Κούζμιτς στις εν Ελλάδι αγωνιστικές υποχρεώσεις των «πρασίνων».

Οι «πράσινοι» πήραν τη νίκη απέναντι στην ομάδα των Τρικάλων και τώρα η προσοχή πάει στο παιχνίδι με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν την ερχόμενη Πέμπτη, σε ένα από τα πλέον κρίσιμα παιχνίδι της φετινής σεζόν.

ÔÑÉÊÁËÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ TRIKALA - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Το ματς

Με τους Φελντέιν, Καλάθη, Γιάνκοβιτς, Γκιστ και Παπαγιάννη επέλεξε να ξεκίνησε το ματς ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, ενώ τα Τρίκαλα του Κώστα Φλεβαράκη με τους Σοκό, Τσιάρα, Ουίλιαμσον, Καλλέ και Τζόουνς.

Το τζάμπολ της αναμέτρησης  βρήκε τη μπάλα να πηγαίνει στους γηπεδούχους, οι οποίοι ωστόσο έκαναν άστοχη προσπάθεια. Άστοχος όμως ήταν και ο Καλάθης για τον Παναθηναϊκό, με τα Τρίκαλα να δημιουργούν σκορ με τον Σοκό (2-0).

Ακριβώς δύο λεπτά από την έναρξη της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι με σκόρερ τον Τζόουνς έκανα το (4-0), ενώ οι «πράσινοι» παρέμειναν χωρίς σκορ.

Τα ριμπάουντ όπως που έπαιρναν οι «πράσινοι» έδωσαν στον Παπαγιάννη το δικαίωμα να καρφώσει εντυπωσιακά για το πρώτο καλάθι της ομάδας του, ενώ στιγμές μετά παρά το (6-2) από τον Τσιάρα, το δρόμο προς το καλάθι τον βρήκε και ο Φελντέιν (6-4) στο 3’.

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς βλέποντας το νωθρό ξεκίνημα των παικτών του τους έβαλε τις φωνές και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να τους ξυπνήσει. Έτσι ο Γιάνκοβιτς αφού έκλεψε τη μπαλα, έφυγε στον αιφνιδιασμό, πήρε το φάουλ αλλά δεν έβαλε το καλάθι, με τις βολές που εκτέλεσε να είναι εύστοχες (6-6). Οι «πράσινοι» έσφιξαν στη συνέχεια την άμυνα τους, οδηγώντας τους παίκτες των Τρικάλων σε βεβιασμένες προσπάθειες. Το γκολ-φάουλ του Παπαγιάννη που ήταν κυρίαρχος κάτω από τη ρακέτα δημιούργησε και το +3 (6-9) αλλά ο Τζόουνς μείωσε (8-9) στο 5’.

Οι «πράσινοι» αύξησαν και το προβάδισμα τους +4 με τον Καλάθη να ευστοχεί από την περιφέρεια (8-12). Ένα ακόμα τρίποντο από τον Γιάνκοβιτς έφερε και το +7 του «τριφυλλιού» (8-15), με τον Καλλέ να μειώνει στους πέντε (10-15). Από το καλάθι των γηπεδούχων, ακολούθησε ένα μικρό σερί για το «τριφύλλι» 4-0 με τις βολές του Γιάνκοβιτς και το καλάθι του Γκιστ (10-19) στο 8’. Με το καλάθι και φάουλ του Καλλέ το σκορ έγινε (13-19), αλλά ο Ραντούλιτσα στην επόμενη φάση σημείωσε το +8 (13-21).

ÔÑÉÊÁËÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ TRIKALA - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Τα δύο γρήγορα φάουλ του Ραντούλιτσα είχαν αποτέλεσμα για τα Τρίκαλα, αφού μείωσαν με τον Σόκο (15-21), αλλά το τρίποντο του Χέινς έφερε το +9 (15-24) για τον Παναθηναϊκό. Ένα καλάθι από τις δύο ομάδες με Τζόουνς για τους γηπεδούχους και τον Χαραλαμπόπουλο για τον Παναθηναϊκό έφερε το (17-27) με τον Κάτουγκαν να μειώνει ξανά από κοντά (19-27) στο 9’.

Ένα γρήγορο 4-0 του Παναθηναϊκού με Φελντέιν και Φώτση έφερε το (19-31) και το +12, αλλά οι δύο βολές του Τζόουνς επανέφεραν τη διαφορά στους 10 πόντους (21-31) με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο, ξεκίνησε με λάθος του Χέινς, με τους γηπεδούχους να μειώνουν (23-31) με καλάθι του Μπράουν, αλλά η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε από την περιφέρεια δια χειρός Χαραλαμπόπουλου (23-33). Το φάουλ του Χάντερ έστειλε τον Μπράουν στις βολές (25-33), με τον Παναθηναϊκό να πηγαίνει και εκείνος με τη σειρά του στις βολές με τον Καλάθη να είναι άστοχος, αλλά το φόλοου κάρφωμα του Χάντερ επανέφερε το +10 (25-35) στο 12’.

ÔÑÉÊÁËÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ TRIKALA - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Τα Τρίκαλα με δράστη τον Μπράουν έβρισκαν το δρόμο για το καλάθι του «τριφυλλιού» (27-35) με τον Φελντέιν να σημειώνει με μια βολή το (27-36). Στην επαναφορά οι «πράσινοι» έκλεψαν τη μπάλα και την έβαλαν στο καλάθι των γηπεδούχων με τον Γιάνκοβιτς (27-38). Με τον Κώστα Φλεβαράκη έξαλλο να καλεί σε τάιμ άουτ, αφού είδε την αδράνεια των παικτών του στο 13’. Το τρίποντο του Φώτση (29-41) ήταν η απάντηση στο εντυπωσιακό κάρφωμα του Τζόουνς.

Με τον Γιάνκοβιτς πατώντας τη γραμμή των 6,75 να σημειώνει το (29-43). Οι δύο βολές του Μπράουν έφερε το ματς στο (31-43), για έρθει το εντυπωσιακό κάρφωμα του Παπαγιάννη μετά την ασίστ του Καλάθη (31-45), αλλά η μόνιμη πηγή κινδύνου από την πλευρά των Τρικάλων ο Μπράουν από τα 6,75, μείωσε σε (34-45).

Ένα τρίποντο από τον Χέινς έφερε το ματς στο (36-48), μετά το εντυπωσιακό κάρφωμα του Σοκό, με τους «πράσινους να «τρέχουν και σερί 5-0, αφού ξανά ο Χέινς έφερε τη διαφορά στο +14 (36-50), με τρία λεπτά ν’ απομένουν για το ημίχρονο. Τα Τρίκαλα με δικό τους 5-0 σερί μείωσαν τη διαφορά στους 9 πόντους (41-50) με καλάθια των Τζόουνς και Βαρυτιμιάδη (τρίποντο). Το τρίτο εύστοχο τρίποντο του Χέινς έφερε το (41-53), αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν με δύο βολές του Σοκό (43-53), με τον Γκιστ να σημειώνει στη λήξη το (43-55) στη λήξη του ημιχρόνου.

ÔÑÉÊÁËÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ TRIKALA - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Στο β’ μέρος και στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, οι δύο ομάδες ήταν νευρικές στις πρώτες τους επιθέσεις, αλλά σημείωσαν από ένα καλάθι (45-57), με τις δύο βολές του Τζόουνς για τους γηπεδούχους και το λει απ του Καλάθη. Έξι συνεχόμενοι πόντοι του Γκιστ έφεραν το +16 (47-63) για τους φιλοξενούμενους, με τους Σοκό και Κάτουγκαν να μειώνουν (51-63). Με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να καλεί σε τάιμ άουτ, αφού δεν ήταν ευχαριστημένος από την αμυντική λειτουργία των παικτών του.

Τρία λεπτά πριν το φινάλε του δεκαλέπτου, οι δύο ομάδες πήγαν στις βολές αφού είχαν συμπληρώσει τα ομαδικά φάουλ, με τον Χάντερ να ευστοχεί (51-65). Το τρίποντο του Καλάθη και το λει απ του Χάντερ από την ασίστ του Έλληνα γκαρντ έφεραν το +16 για τους «πράσινους» (54-70). Το εντυπωσιακό λει απ του Χέινς σημείωσε (57-72), αλλά ο Κάτουγκαν απάντησε με τον ίδιο τρόπο (57-72). Ένα 5-0 σερί των «πρασίνων με καλάθια των Χαραλαμπόπουλου και Φώτση, έφεραν τη διαφορά στους 20 πόντους (57-77). Με το δεκάλεπτο να λήγει (60-79), με τον Χέινς να ευστοχεί σε δύο βολές.

ÔÑÉÊÁËÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ TRIKALA - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Στο 4Ο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι με ένα 9-0 σερί, κατάφεραν μέσα σε δυόμιση λεπτά να μειώσουν τη διαφορά στους δέκα πόντους (69-79), με τον Σέρβο τεχνικό των «πρασίνων» να είναι εκνευρισμένος και να καλεί σε τάιμ άουτ, ώστε να τα ψάλλει στους παίκτες του.

Το τάιμ άουτ φαίνεται πως έκανε καλό στο «τριφύλλι» αφού με την επανέναρξη του ματς, ο Ραντούλιτσα με εντυπωσιακό κάρφωμα έκανε το (69-81), αλλά στις επιθέσεις τους οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν χαλαροί και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι και με σερί 4-0 (73-81) να ρίξουν μετά από πολλή ώρα τη διαφορά του ματς σε μονοψήφιο αριθμό πόντων.

Το τρίποντο του Γιάνκοβιτς επανέφερε την ηρεμία στους «πράσινους» (73-84) ενώ το κάρφωμα του Χάντερ από ακόμα μια ασίστ του Καλάθη, έφερε και το +13 (73-86), με το γρήγορο 5-0 των «πρασίνων».

ÔÑÉÊÁËÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ TRIKALA - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Μια ασίστ του Καλάθη και το κάρφωμα του Χάντερ, έφεραν το (73-88), με τον Σοκό να απαντά για δύο (75-88), αλλά το τρίποντο του Γιάνκοβιτς (73-91) ήταν η χαριστική βολή του Παναθηναϊκού. Το (77-91) σημειώθηκε ξανά από το Σοκό, αλλά ο Καλάθης από τη βολή σκόραρε μια για το (77-92). Ένα 4-0 των γηπεδούχων τρία λεπτά πριν το φινάλε, έφερε το σκορ στο (81-92), με τον Γκιστ να σημειώνει το (81-94). Το τελικό (81-98) ήρθε με πόντους του Τζέιμς Φελντέιν, με τον Παναθηναϊκό να καθαρίζει εύκολα την υπόθεση νίκη και να περνάει άνετα από την έδρα των Τρικάλων που έβαλαν δύσκολα μόνο για τρία λεπτά στον Παναθηναϊκό στο 3ο δεκάλεπτο.

Έτσι οι «πράσινοι» στρέφουν τώρα την προσοχή τους στο κομβικό ματς της Πέμπτης για την Ευρωλίγκα κόντρα στη Λοκομοτίβ Κουμπάν στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων.

Τα δεκάλεπτα: 21-31, 43-55, 60-79, 81-98.

Untitled
Untitled

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ