ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ (84-79)

Όσο έχω εσένα…!

Με τον αρχηγό του καθοριστικό στα τελευταία λεπτά, ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε τα δεδομένα της ήττας και με τον κόσμο να είναι στο πλευρό της ομάδας, επικράτησε (84-79) της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Χάθηκε τεράστια ευκαιρία στο φινάλε για να καλυφθεί το -9 του πρώτου γύρου και να δώσει στο «τριφύλλι» το πλεονέκτημα για τη δεύτερη θέση.

Όσο έχω εσένα...!

Ο Παναθηναϊκός με εκπληκτική εμφάνιση, ειδικά στα τελευταία λεπτά του αγώνα, κατάφερε να πάρει τη νίκη με 84-79 επί της Λοκομοτίβ Κουμπάν! Καταπληκτική εμφάνιση από τον Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά και από τους Γκιστ και Ουίλιαμς!

Το ματς

Με τον Έλιοτ Ουίλιαμς να βρίσκεται τελικά στη δωδεκάδα, παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον κακό του δαίμονα τη φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα, Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Με τους Χέινς, Καλάθης, Γκιστ, Κούζμιτς, Ουίλιαμς επέλεξε να ξεκινήσει την αναμέτρηση ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τους Ντιλέινι, Ράντολφ, Μπρόκχοφ, Κλαβέρ, Βορόνοφ.

ÔÆÏÑÔÆÅÂÉÔÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ËÏÊÏÌÏÔÉÂ ÊÏÕÌÐÁÍ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Το ματς

Το τζάμπολ της αναμέτρησης πήγε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ωστόσο ήταν άστοχοι στην επίθεσή τους, κάτι που ακολούθησε και ο Παναθηναϊκός με τον Γκιστ. Δευτερόλεπτα μετά, μετά από εξαιρετική πάσα του Καλάθη, ο Τζέιμς Γκιστ κάρφωσε εντυπωσιακά ανοίγοντας το σκορ στην αναμέτρηση (2-0).

Οι Ρώσοι τα έβρισκαν σκούρα στις πρώτες τους προσπάθειες, καθώς το «τριφύλλι» δάγκωνε στην άμυνα του και ανάγκαζε τους παίκτες του Μπαρτζώκα σε βεβιασμένες κινήσεις. Μια ακόμη όμορφη συνεργασία για το «τριφύλλι» έφερε και το (4-0) με λέι απ του Ουίλιαμς, με την Λοκομοτίβ ν’ απαντά άμεσα(4-4) στο 4’, με καλάθια των Κλαβέρ και Βορόνοφ.

Τα δύο γρήγορα φάουλ του Κούζμιτς, έφεραν στο παρκέ τον Ραντούλιτσα, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα κατάφερε να σημειώσει καλάθι και φάουλ (6-6) ακριβώς στα μισά του δεκαλέπτου. Το ματς στο πρώτο δεκάλεπτο πήγαινε σε χαμηλό τέμπο, με τον Γκιστ να σημειώνει τέσσερις πόντους, αλλά τους Κλαβέρ και Ράντολφ ν’ απαντούν για τους φιλοξενούμενους με το σκορ στο (10-11) 3’20’’ για τη λήξη.

1429327

Το μόνο αρνητικό σημείο για το «τριφύλλι» ήταν τα πέντε ομαδικά φάουλ που συμπλήρωσαν νωρίς και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να στέλνει τους Ρώσους στις βολές  (10-12), με τον Ραντούλιτσα να βάζει το καλάθι για την ισοπαλία (12-12). Από την πλευρά της η «Λόκο» είχε σαν μόνιμη απειλή τον Ράντολφ (12-14) αφού οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να ελέγξουν το ριμπάουντ. Το καλάθι και φάουλ που πήρε ο Πάβλοβιτς (15-16) ήρθε σε απάντηση στο +4 των Ρώσων με τον Βορόνοφ.

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε καλή περιφερειακή άμυνα και αυτό έδωσε το δικαίωμα στον Τζάνινγκ να σκοράρει (15-19) από τα 6,75 και το +4, αλλά οι βολές του Πάβλοβιτς έφερε το ματς στο καλάθι (17-19) 15’’ πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Εν τέλει το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με προσπάθεια του Ουίλιαμς (19-19) στη λήξη του.

Στο ξεκίνημα του 2ου δεκαλέπτου, η «Λόκο», με εύστοχο ζευγάρι βολών του Κλαβέρ προηγήθηκε (19-21), αλλά ο Ουίλιαμς απάντησε με τον ίδιο τρόπο (21-21). Ένα τρίποντο του Τζάνινγκ έφερε το +3 (21-24), αλλά οι «πράσινοι» με Χάντερ και Ουίλιαμς  παρέμειναν κοντά στο σκορ (26-27). Στην επιθετική δεινότητα των Αμερικανών του «τριφυλλιού» υπήρξε και η απάντηση από τους φιλοξενούμενους με τον Κλαβέρ (26-29) και το +3 (7’30’’) για το ημίχρονο.

ÃÏÕÉËÉÁÌÓ ÍÔÉËÅÉÍÉ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ËÏÊÏÌÏÔÉÂ ÊÏÕÌÐÁÍ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Στο λέι απ του Γκιστ (28-29), η Λοκομοτίβ απάντησε με τρίποντο του Ζούμπκοφ (28-32), με τον Παναθηναϊκό να πιάνεται στο ύπνο για τρίτη διαδοχική επίθεση. Μια εξαιρετική συνεργασία των Γκιστ και Ραντούλιτσα, έφερε το καλάθι για το Σέρβο σέντερ (30-32), αλλά ο Ζούμπκοφ σκόραρε άμεσα για το +4 (30-34) 4’38’’ να απομένουν για το φινάλε του ημιχρόνου.

Οι «πράσινοι» είχαν χάσει την επιθετική του προσήλωση, κάτι που διέκρινε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς καλώντας άμεσα σε τάιμ άουτ, αφού είδε τους παίκτες του να κάνουν λάθος μεταβιβάσεις σε τρεις περιπτώσεις με τα λάθη της ομάδας είναι επτά μέχρι εκείνο το διάστημα.

Με το σκορ στο (31-36) από τη μία εύστοχη βολή του Καλάθη, οι «πράσινοι» έπρεπε άμεσα να μειώσουν ακόμα περισσότερο το σκορ, αφού οι φιλοξενούμενοι στις επιθέσεις τους, φάνηκε να είναι αγχωμένοι, κάνοντας με τη σειρά τους διαδοχικά λάθη.

Μία βολή από τον Καλάθη και το λέι απ του Τζάνινγκ, έφεραν το σκορ (32-38), με τον Γκιστ να σημειώνει το (34-38), αλλά ο Τζάνινγκ με το τρίτο του τρίποντο έφερε το ματς στο +7 (34-41), πριν μειώσει ο Ουίλιαμς με δύο εύστοχες βολές (36-41) 1 λεπτό πριν το φινάλε του ημιχρόνου. Με το σκορ πάρα τις προσπάθειες των Ντρέιπερ και Καλάθη να παραμένει ως έχει μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

ÃÏÕÉËÉÁÌÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ËÏÊÏÌÏÔÉÂ ÊÏÕÌÐÁÍ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Στην επανάληψη, πρώτοι το δρόμο προς το καλάθι, βρήκαν οι φιλοξενούμενοι με τον Βορόνον (36-43), με τους «πράσινους» να έχουν άστοχες επιλογές. Οι δύο βολές του Ουίλιαμς μείωσαν το σκορ (38-43) σε μια φάση που θα έπρεπε να έχει σφυριχτεί το αντιαθλητικό φάουλ στον Ντιλέινι.

Με τον Βορόνοφ όμως οι Ρώσοι πήραν ξανά κεφάλι +7 (38-45), πριν έρθει ο Καλάθης και με πέντε πόντους βάλει φωτιά στο γήπεδο (43-45) 7’13’’ για τη λήξη του δεκαλέπτου. Η διαφορά ωστόσο παρέμενε στους 5 πόντους (43-48) με τον Βορόνοφ να παραμένει η επιθετική αιχμή της Λοκομοτίβ.

Η αδυναμία των «πρασίνων» στα ριμπάουντ, έδινε εξτρά επιθέσεις στη Λοκομοτίβ, αλλά με την ασίστ του Καλάθη και το κάρφωμα του Γκιστ, ο Παναθηναϊκός μείωσε στο τρίποντο (45-48).

Ένα γρήγορο 4-0 της «Λόκο» με Κλαβέρ και Ράντολφ έφερε το +7 (45-52), με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να έχει διακρίνει την αδυναμία των παικτών του και να καλεί εκνευρισμένος σε τάιμ άουτ, με σκοπό και να τους επαναφέρει στο ματς, αλλά και να κόψει τον επιθετικό οίστρο των φιλοξενουμένων.

ÄÉÁÌÁÍÔÉÄÇÓ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ËÏÊÏÌÏÔÉÂ ÊÏÕÌÐÁÍ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Πέντε σερί πόντοι από τον Δημήτρη Διαμαντίδη, έβαλαν εκ νέου φωτιά σε παρκέ και εξέδρα με το σκορ στο (50-52), αλλά ο Ντιλέινι αξιοποίησε δύο από τις τρεις βολές που κέρδισε (50-54).

Φελντέιν και Φώτσης κράτησαν το «τριφύλλι» στο -2 (54-56), αλλά η τεχνική ποινή που δέχθηκε ο Τζόρτζεβιτς για διαμαρτυρία, έδωσε την ευκαιρία στη «Λόκο» να πάει στις βολές και να σκοράρει (54-57). Οι Ρώσοι συνέχισαν να είναι εκνευριστικά εύστοχοι από την περιφέρεια και με τρίποντα των Ντιλέινι και Κλαβέρ, ξέφυγαν για το +9 (57-63) πριν έρθει ο Διαμαντίδης να σκοράρει με καλάθι και φάουλ (60-63) στη λήξη του δεκαλέπτου.

Μπαίνοντας στο τέταρτο και ο Παναθηναϊκός ήθελε με τη βοήθεια και του κόσμου του να ρίξει τη «Λόκο» στα σκοινιά και με τον Χάντερ να σημειώνει τέσσερις πόντους πέρασε και μπροστά στο σκορ (64-63). Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο, είχαν ξανά την απάντηση από την περιφέρεια και με τον Ντρέιπερ μπήκαν εκ νέου μπροστά (64-66) 9 λεπτά πριν το φινάλε.

Ο ίδιος παίκτης όπως και στο Κράσνονταρ στον πρώτο γύρο, πυροβόλησε από μακριά για το +5 (64-69) με τον Παναθηναϊκό να είναι άστοχος στα δικά του περιφερειακά σουτ. Σαν να μην έφτανε αυτό, το φάουλ του Φελντέιν στον Ντιλέινι, έστειλε τον Αμερικανό στις βολές, ευστοχώντας ξανά σε 2/3 για το +7 (64-71), γράφοντας ένα 8-0 σερί σε λιγότερο από δύο λεπτά.

×ÁÍÔÅÑ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ËÏÊÏÌÏÔÉ ÊÏÕÌÐÁÍ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Μία βολή του Χάντερ και μια από τον Κλαβέρ για την Λοκομοτίβ, έφερε σκορ (65-72), πριν έρθει ο Γκιστ να πάρει το γκολ-φάουλ (67-72) αλλά να μην ευστοχεί στη συμπληρωματική βολή. Ένα ζευγάρι εύστοχων βολών από τον Ντρέιπερ έφερε ξανά τους φιλοξενούμενους στο +7 (67-74) 5’ 35’’ για το φινάλε.

Με τον αρχηγό όμως παρόντα, ο Παναθηναϊκός δεν κατέθετε τα όπλα και μείωσε (69-74). Η ασίστ του Διαμαντίδη στον Ραντούλιτσα, έφερε το σκορ στο -3 (71-74) για να έρθει ο Καλάθης με τρίποντο να ισοφαρίσει (74-74). Από το τρίποντο όμως, πόνεσε και η Λοκομοτίβ το «τριφύλλι», αφού ο Ντρέιπερ ευστοχήσε για το +3 (74-77), πριν έρθει ο Γκιστ με κάρφωμα να μειώσει στον πόντο (76-77). Οι δύο βολές του Ουιλιαμς έφεραν το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό (78-77) με την Λοκομοτίβ να είναι σοκαρισμένη με την απίστευτη ατμόσφαιρα του γηπέδου.

Με τον κόσμο να «πνίγει» τις προσπάθειες των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα, ο Παναθηναϊκός έτρεξε σερί 6-0 και έφτασε το σκορ (84-77) με τους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς να ψάχνουν αλλά να μην βρίσκουν το τρίποντο που θα έδινε και τη διαφορά +10, η Λοκομοτίβ απλά μείωσε για το τελικό (84-78).

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 36-41, 60-63, 84-79.

ταρζαν
ταρζαν

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ