ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ 88-76

Το πήρε πάνω του ο Φελντέιν

Με τον Τζέιμς Φελντέιν να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» τον μαχητικό Κόροιβο, σε ένα πεντάλεπτο και πλέον τα βλέμματα όλων στρέφονται στο ματς της Πέμπτης (24/3) με την Νταρουσάφακα, για την Ευρωλίγκα.

Το πήρε πάνω του ο Φελντέιν

Με τον Τζέιμς Φελντέιν να σταματάει στους 25 πόντους, πραγματοποιώντας μετά από αρκετές ημέρες, μια εξαιρετική εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Κόροιβου στο ΟΑΚΑ με 88-76, σε ένα ματς με όμορφες φάσεις, αλλά και αγωνιστικό ενδιαφέρον, σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το ματς με τους Γιάνκοβιτς, Φελντέιν, Παπαγιάννη, Γκιστ και Καλάθη, ενώ ο Κόροιβος με τους Άλεν, Σλαφτσάκη, Βασιλόπουλο, Τσάπιν και Χάρις.

Νωθρό ξεκίνημα, τους ξύπνησε ο αρχηγός

Οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς μπήκαν νωθρά στην πρώτη περίοδο, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να βρίσκονται συνεχώς μπροστά στο σκορ (9-14, 3:35), με τον τεχνικό του «τριφυλλιού» να σηκώνει τον Διαμαντίδη από το πρώτο δεκάλεπτο, δείγμα της μετριότατης, εμφάνισης του Παναθηναϊκού.

 ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÊÏÑÏÉÂÏÓ PANATHINAIKOS - KORIVOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Ο Ραντούλιτσα με δύο βολές έκανε το 11-16 (2:32), ο Παναθηναϊκός πίεσε σε όλο το γήπεδο, προκειμένου να αναγκάσει σε λάθη και βεβιασμένες ενέργειες τους παίκτες του Μαρκκόπουλου, ο Διαμαντίδης θα ρίξει μια μεγαλοπρεπή τάπα στον Τσάπιν και στον αιφνιδιασμό, με τον «Μίρο» να κερδίζει φάουλ και να εκτελεί βολές, οι «πράσινοι» μείωσαν κι’ άλλο (12-16, 1:51).

Ο αρχηγός αφύπνισε τους συμπαίκτες του, ωστόσο εκείνοι τα έσπαγαν από μακριά, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται εν τέλει με σκορ 18-19, με ένα μίνι ρεσιτάλ του Μαρκέζ Χέινς (4 συνεχόμενοι πόντοι).

Με Παπαγιάννη-Χάντερ «πύργους», άνοιξε τη διαφορά

Με πολλά λάθη εκατέρωθεν, άρχισε η δεύτερη περίοδος, σε ένα ματς χαμηλού ρυθμού, με τον Ραντούλιτσα με καλάθι και φάουλ να κάνει το 20-19 στο ματς (αστόχησε στη βολή), στο πρώτο προβάδισμα στο «τριφύλλι», 8:14 για το ημίχρονο.

panathinaikos24.gr-Χέινς

Οι «πράσινοι» με δίδυμο ψηλών τους Παπαγιάννη-Χάντερ, προσπάθησε να κυριαρχήσει στα καλάθια (23-21 με τον Παπαγιάννη), ο Φελντέιν με το γνωστό του… τρόπο, με σουτ από μακριά, έκανε το 28-21, με τον Παναθηναϊκό να χτίζει σιγά-σιγά μια διαφορά.

Ο Τσάπιν πάλευε μόνος του, από πλευράς Κόροιβου, αλλά ο Παπαγιάννης είχε βρει ρυθμό και ήταν ασταμάτητος (32-24, 4:14), με τον Παναθηναϊκό να κρατάει τη μικρή διαφορά, που είχε πάρει στα μισά της 3ης περιόδου.

Ο «Σάλε» έκανε συνεχώς αλλαγές, εφάρμοζε ένα ανοικτό rotation, αφού το παιχνίδι του έδινε τη δυνατότητα, να ξεκουράσει κάποιους παίκτες.

Come back από τον Κόροιβο

Με τον Άλεν να βομβαρδίζει από τα 6,75, ο Κόροιβος επέστρεψε ξανά (34-32, 1:55), με το ματς να είναι πάλι ντέρμπι, αφού οι «πράσινοι» δεν πατούσαν το γκάζι… ενώ ήταν άστοχοι από μέση και μακρινή απόσταση.

Με ένα εκπληκτικό buzzer beater του Χαριτόπουλου ο Κόροιβος προηγήθηκε με 37-36, αλλά ο Χέινς στην τελευταία επίθεση του πρώτου ημιχρόνου, κέρδισε αντιαθλητικό φάουλ, με τον Παναθηναϊκό να περνάει και πάλι μπροστά με 40-37, με φόλοου του Χαραλαμπόπουλου, μετά από άστοχη βολή του Χάντερ και προσπάθεια του Γκιστ να σκοράρει, σε πρώτο χρόνο.

Άρχισε τα τρίποντα… καθάρισε το ματς

Παρότι τα είχε… σπάσει στο πρώτο μέρος, από τη γραμμή των 6,75, ο Παναθηναϊκός μπήκε ζεστός και με 2/2 από Γκιστ-Γιάνκοβιτς, προηγήθηκε γρήγορα-γρήγορα με 12 (51-39), με τον Τζόρτζεβιτς να βλέπει την ομάδα του να ξεφεύγει στο σκορ, σε λιγότερο από τέσσερα λεπτά.

panathinaikos24.gr-Χαραλαμπόπουλος

Ο Γκιστ με ένα εντυπωσιακό κάρφωμα, θα κάνει το 53-39, με τον Φελντέιν να συνεχίζει να σκοράρει από μακριά και με δύο συνεχόμενα τρίποντα, έκανε το 59-39, με το ματς να ολοκληρώνεται επί της ουσίας, μέσα σε ένα πεντάλεπτο.

Οι «πράσινοι» έβαλαν το νερό στο αυλάκι, με εξαιρετική άμυνα και πολλά κλεψίματα και την ευστοχία τους από μακριά, ανέβασαν τη διαφορά κατακόρυφα και όλα αυτά, σε ένα μόλις πεντάλεπτο.

Ο Κόροιβος, με σερί από τα 6,75, μείωσε στους δέκα (63-53, 1:40), αναγκάζοντας τον Τζόρτζεβιτς να καλέσει τάιμ άουτ και να τα πει… ένα χεράκι στους παίκτες του. Ο Τσάπιν με νέο τρίποντο, έριξε τη διαφορά κάτω από τους 10 (65-56), αλλά ο Μποχωρίδης με νέα βόμβα από τα 6,75, έκανε το 68-56, σε μια περίοδο, που μπήκαν όσα τρίποντα δεν είχαν μπει σε όλο το πρώτο μέρος.

Διαδικαστικά λεπτά…

Παρότι ο Κόροιβος ήταν μαχητικός και ο Παναθηναϊκός, να παίζει τουλάχιστον δύο ταχύτητες κάτω από αυτό που μπορεί, το ματς είχε κριθεί, με το τελευταίο δεκάλεπτο να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.

Ο Φελντέιν μετά από μέρες, επανήλθε στις εντυπωσιακές εμφανίσεις, ο Παναθηναϊκός χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, διατηρούσε τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα (83-70, 3:51), με τον τεχνικό του τριφυλλιού, να κάνει και τις απαραίτητες δοκιμές, ενόψει Νταρουσάφακα.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 40-37, 68-56, 88-76.

 ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÊÏÑÏÉÂÏÓ PANATHINAIKOS - KORIVOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)
 ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÊÏÑÏÉÂÏÓ PANATHINAIKOS - KORIVOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ