ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Καλά τα είπε ο Μπιέντοφ

Όντως «δέκα χρόνια μικρότερος παρουσιάζεται ο «κάπτεν» στα μεγάλα παιχνίδια».

Καλά τα είπε ο Μπιέντοφ

Έχει βάση αυτό που είπε ο Γκόραν Μπιέντοφ για τον Δημήτρη Διαμαντίδη και το πόσο επιδραστικός είναι όταν ο Παναθηναϊκός παίζει ντέρμπι. «Δέκα χρόνια μικρότερος παρουσιάζεται ο Δημήτρης στα μεγάλα παιχνίδια» τόνισε ο βοηθός του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Για του λόγου το αληθές:

-Στη νίκη επί της Μπαρτσελόνα (93-86), αρχές Δεκέμβρη, ο κάπτεν ήταν δεύτερος σκόρερ (20 πόντοι), πρώτος σε κερδισμένα φάουλ (8), κατέβασε 4 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ κι αυτά ΜΟΛΙΣ σε 19 λεπτά συμμετοχής.

-Απέναντι στη Φενέρμπαχτσέ, με τη νίκη να είναι επιτακτική ανάγκη, χρησιμοποιήθηκε ένα ημίχρονο αλλά καθοδήγησε τέλεια τους συμπαίκτες του βγάζοντας 7 ασίστ και σκοράροντας στα δύο απ’ τα τρίποντα που επιχείρησε.

Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς!
Σκάει το… μπαμ με Μαρίνκοβιτς! 23.660 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

-Πρόσφατα με την Λοκομοτίβ η ενέργεια που έβγαλε στο β΄ ημίχρονο ήταν απίστευτη, παρέσυρε εξέδρα-συμπαίκτες με τον Παναθηναϊκό να γυρίζει το παιχνίδι που φαινόταν χαμένο στο 36΄ (με το τριφύλλι στο -7), χάρις στον οίστρο του ηγέτη του (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα). Αν έβαζε και το τρίποντο στο τέλος που θα έδινε στην ομάδα και την ευνοϊκή διαφορά ακόμα στο… ΟΑΚΑ θα ήταν ο κόσμος, κρεμασμένος στα κάγκελα!

-Στο Αλεξάνδρειο ο “3-D” ήταν ο πρωτομάστορας της απόδρασης από το σπίτι του υπολογίσιμου φετινού Αρη, μετρώντας 12 πόντους, 8 ασίστ, 4 ριμπάουντ, 1 μπλοκ.

-Με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ η αύρα του κόμπλαρε τους λιμανίσιους, το -14 του πρώτου ημιχρόνου εξαφανίστηκε εν ριπή οφθαλμού δίχως ο Δημήτρης να χρειαστεί να σκοράρει (5 πόντοι) αν και στους άλλους τομείς ήταν συνεπέστατος (5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα).

-Στον προημιτελικό κυπέλλου στο ΣΕΦ ο Μήτσος ήταν πρώτος σκόρερ του μόνιμου πρωταθλητή (16 πόντοι), προσφέροντας και 2 ασίστ, ισάριθμα κλεψίματα, 9 κερδισμένα φάουλ, σκεφτείτε να έπαιζε περισσότερα από 25 λεπτά.

-Στο χαμένο ντέρμπι του ΣΕΦ οι Παναθηναϊκοί δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας την διαφορά να ξεφεύγει στους 30 (!!!) πόντους από «φράουλες», κάποιους Μιλουτίνοφ και Αθηναίους. Μέχρι που στο 3ο δεκάλεπτο όρμησε στο παρκέ ο Διαμαντίδης κι ο πύρινος κόσμος ξεροκατάπιε. Ο αρχηγός (8 πόντοι, 8 ασίστ, 4 ριμπάουντ) κι ο Φελντέιν το πήραν πάνω τους, η διαφορά ροκανίστηκε σε χρόνο dt σε μονοψήφιο νούμερο κι η παγωμάρα απλώθηκε στην κερκίδα κάτι απολύτως φυσιολογικό. Ο Δημήτρης μπαίνει σ’ αυτά τα παιχνίδια με αύρα Κόμπε και Λεμπρον μαζί, θυμάστε εσείς πιο καθοριστικό αθλητή στα παιχνίδια με αυτούς, σε οποιοδήποτε σπορ, με θαυμαστή συνέπεια επί ΔΩΔΕΚΑ σερί χρόνια που κέρδισε ΟΛΑ τα παιχνίδια που είχαν σημασία για την ομάδα του; Τι πιο λογικό οι άλλοι να τον αντικρύζουν με δέος αγωνιώντας διαρκώς για το ποια θα είναι η επόμενη κίνησή του;

To be continued…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.