ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ (76-60)

«Euroleague Legend»… για Βερολίνο!

Ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» την Τσεντεβίτα εύκολα, κατοχύρωσε την 3η θέση και διατηρεί ελπίδες ακόμα και για τη 2η θέση, με το κατάμεστο ΟΑΚΑ να αποθεώνει τον Διαμαντίδη, ο οποίος βραβεύτηκε από την Ευρωλίγκα.

«Euroleague Legend»… για Βερολίνο!

Γιορτή από τα… παλιά, απόψε στο ΟΑΚΑ, με τον Παναθηναϊκό να «σκορπάει» την Τσεντεβίτα, να «κλειδώνει» την πρόκριση, ανεξάρτητα του θα γίνει στο τελευταίο ματς με την Εφές στην Πόλη.

Βραβεύτηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης από την Ευρωλίγκα, όντας πλέον ο 5ος «Euroleague Legend», μετά τους Σισκάουσκας, Παπαλουκά, Ναβάρο και Γιασικεβίτσιους, με το ΟΑΚΑ να αποθεώνει τον αρχηγό, στέλνοντας και το μήνυμα στον «3D», να συνεχίσει και του χρόνου.

Το ματς

Με τους Παβλοβιτς, Γκιστ, Καλάθη, Κουζμιτς και Ουίλιαμς, ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός, ενώ η Τσεντεβίτα, με τους Πούλεν, Μπίλαν, Αράποβιτς, Ουάιτ και Μπάμπιτς.

Με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες στις πρώτες επιθέσεις, άρχισε το ματς, ωστόσο δεν άργησε το ΟΑΚΑ να σηκωθεί στο πόδι… όταν Κούζμιτς (δύο βολές), Ουίλιαμς (με εντυπωσιακό κάρφωμα) και Πάλοβιτς, έκαναν ένα γρήγορο 6-0 (7:15), με τον Μίρσιτς να καλεί άμεσα τάιμ άουτ.

Οι «πράσινοι» διατηρούσαν εύκολα το προβάδισμα στο σκορ (12-2, 3:47), παίζοντας εξαιρετική άμυνα, με τους Κροάτες να δυσκολεύονται σε δημιουργία και σκοράρισμα.

Η ώρα του Διαμαντίδη

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έριξε στο παρκέ τον Δημήτρη Διαμαντίδη, εν μέσω αποθέωσης, η Τσεντεβίτα μείωσε (12-5), ωστόσο ο αρχηγός, με μία φοβερή ασίστ, έδωσε την ευκαιρία στον Ραντούλιτσα, να πραγματοποιήσει ένα εκπληκτικό κάρφωμα για το 14-5.

And the party goes on…

Ο Παναθηναϊκός, με άμυνα από ατσάλι και πλουραλισμό στην επίθεση και πολλά… καρφώματα, «έκλεισε» την πρώτη περίοδο προηγούμενος με 15 πόντους! (20-5).

«Ξύπνησε» η Τσεντεβίτα, «κοιμήθηκε» ο ΠΑΟ

Με ένα γρήγορο 4-0 η Τσεντεβίτα, στις αρχές της 2ης περιόδου, μείωσε σε 20-9, αναγκάζοντας τον Τζόρτζεβιτς να καλέσει τάιμ άουτ, προκειμένου να τα… ψάλει στους παίκτες του.

«Τελείωσε» το ματς νωρίς ο Παναθηναϊκός

Ο Χέινς με πέντε συνεχόμενους πόντους έκανε το 25-9 (7:17), τα μπλοκ άουτ των «πράσινων» λειτουργούσαν άψογα, κανένα ριμπάουντ δεν πήγαινε… χαμένο, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να έχει βάλει πλώρη για… εύκολη νίκη.

Οι «πράσινοι» παρότι ήταν μπροστά με 16 (32-15, 4:39), ο Τζόρτζεβιτς φώναζε συνεχώς στους παίκτες του, δεν ήθελε να βλέπει λάθη, δείγμα, του πόσο σοβαρά έβλεπαν όλοι στον Παναθηναϊκό την αναμέτρηση.

Ο Παναθηναϊκός ακούραστα, έφτασε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου τη διαφορά στους 23 (42-19), με το ματς πλέον να έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον ως προς το νικητή… με την 3η θέση-τουλάχιστον-στον όμιλο να είναι κατοχυρωμένη.

Από κει που σταμάτησε…

Με μια ακόμη καλή άμυνα, που κατέληξε σε καλάθι από τον Κούζμιτς, άρχισε το Β΄ μέρος (44-21), με το ματς να έχει πάρει το δρόμο του, αφού η διαφορά βρισκόταν σε… υψηλά επίπεδα.

Οι «πράσινοι» δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και με πλουραλισμό στην επίθεση και άμυνα που… δάγκωνε, διατήρησαν τη διαφορά, «κλείνοντας» την 3η περίοδο, προηγούμενοι με 58-37.

Μείωσε η Τσεντεβίτα!

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, ζητούσαν… Βερολίνο, ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε λίγο στο παρκέ, η Τσεντεβίτα βρήκε την ευκαιρία να ψαλιδίσει τη διαφορά (58-46, 5:59), ο Τζόρτζεβιτς γκρίνιαζε στους παίκτες του, οι οποίοι έκαναν αβίαστα λάθη, δίνοντας την ευκαιρία στους Κροάτες να μειώσουν και να πάρουν… αέρα (58-49!).

Ο Γκιστ με καλάθι και φάουλ, έκανε το 61-49, αποκαθιστώντας την… τάξη, ο Φώτσης με τρίποντο έκανε το 64-51 (3:17), ωστόσο οι Κροάτες επέμειναν σε μια… αξιοπρεπή ήττα, αλλά ο αρχηγός, μετά τον… υπαρχηγό, με νέο τρίποντο διαμόρφωσε το 67-53 και φυσικά το γήπεδο ξεσηκώθηκε, αποθεώνοντας για μια ακόμη φορά, τον ηγέτη του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός γιόρτασε την πρόκριση, τίμησε τον αρχηγό του, το ΟΑΚΑ γνώρισε μεγάλες στιγμές, με το τριφύλλι να κλειδώνει την πρόκριση στους “8” και να περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλό του, στην προσπάθειά του να φτάσει σε ένα ακόμα Final-4.

ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÔÓÅÍÔÅÂÉÔÁ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)
ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÔÓÅÍÔÅÂÉÔÁ(ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Τα δεκάλεπτα: 20-5, 42-19, 58-37, 76-60.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ