ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέμα

Αξίζει τον σεβασμό και την προσοχή… (vids, pics)

Αποτελεί μία από τις εκπλήξεις της φετινής σεζόν και η είσοδος της στα πλέι οφ αποτελεί μεγάλο κατόρθωμα, σύμφωνα με τα δεδομένα που υπήρχαν στην αρχή. Η Λαμποράλ Κούτσα όμως, δείχνει, πλέον, πως είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος, που πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα για να μην την «πατήσεις». Το Panathinaikos24.gr αναλύει...

Αξίζει τον σεβασμό και την προσοχή... (vids, pics)

Με τον κορυφαίο παίκτη της διοργάνωσης, μέχρι τώρα, τον Γιάννη Μπουρούση, αλλά και με τους Mike James, Darius Adams και Fabien Causer, η ομάδα του Περάσοβιτς με τη δύναμη (και) της έδρας της, έχει καταφέρει να μπει στις καλύτερες οκτώ ομάδες της Ευρώπης, με τις φιλοδοξίες της να μην σταματούν εδώ, καθώς στόχος είναι η επιστροφή σε Final-4 μετά από οκτώ χρόνια.

Το Panathinaikos24.gr αναλύει την προσεχή αντίπαλο του Εξάστερου…

Οι πρωταγωνιστές

Το μεγάλο «όπλο» των Ισπανών, ακούει στο όνομα Γιάννης Μπουρούσης, με τον Έλληνα σέντερ να πραγματοποιεί την κορυφαία σεζόν της καριέρας του, οδηγώντας την ομάδα του μέχρι τους «8» της διοργάνωσης.

«Το 4ο σε κάνει μύθο»: Όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι του!
«Το 4ο σε κάνει μύθο»: Όταν ο Παναθηναϊκός σήκωσε το ευρωπαϊκό μέσα στο σπίτι του! 253 ΠΡΟΒΟΛΕΣ
ioannis-bourousis-laboral-kutxa-vitoria-gasteiz-eb15-6rmlop3vso6q3pdh

Έχει αγωνιστεί σε 24 αγώνες στην Ευρωλίγκα και δείχνει ασταμάτητος, καθώς σε 24 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα, μετράει 14.8 πόντους μ.ο, με 9 ριμπάουντ (πρώτος στη διοργάνωση) και έχει τον υψηλότερο βαθμό στο σύστημα αξιολόγησης μέχρι στιγμής.

Είναι το σημείο αναφορά της Λαμποράλ, ο παίκτης που κάνει τη διαφορά και την έχει «πάρει από το χεράκι» και είναι αυτό που θα πρέπει να προσέξει ο Σάσα Τζόρτζεβιτς ενόψει των αναμετρήσεων των δύο ομάδων.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν όμως και άλλοι παίκτες που αν τους αφήσεις θα σου κάνουν τη ζημιά. Τύποι όπως ο Darius Adams που με 11 πόντους ανά παιχνίδι, είναι ο δεύτερος σκόρερ των Ισπανών, βγάζοντας και 4 ασίστ ανά αγώνα (πρώτος σε αυτόν τον τομέα) στους συμπαίκτες του.

darius-adams-laboral-kutxa-vitoria-gasteiz-eb15

Ακολουθεί ο Γάλλος, Fabien Causuer που έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην πορεία της Κούτσα. Ο 28χρονος σούτινγκ-γκαρντ μένει στο παρκέ για περίπου 30 λεπτά, προσφέροντας 11 πόντους ανά αγώνα, με ποσοστά που φτάνουν το 50% στα δίποντα και το 40% στα τρίποντα. Ικανός και στον τομέα των ριμπάουντ, ο Causuer είναι από τους πιο επικίνδυνους παίκτες της Λαμποράλ.

Causeur

Εξαιρετικός παίκτης και ο Mike James, με τον Αμερικανό άσο να αγωνίζεται για περίπου 20 λεπτά, έχοντας μέχρι τώρα 9.9 πόντους μ.ο για φέτος. Από τους παίκτες που οι αριθμοί του δεν τρομάζουν, αλλά στην καλή του ημέρα είναι ικανός να κάνει τη ζημιά.

mike-james

Σε δεύτερο ρόλο…

Σημαντικές βοήθειες, προσφέρουν και οι Blazic, Hanga, με τον Σλοβένο γκαρντ να έρχεται από τον πάγκο, δίνοντας λύσεις στο σκοράρισμα, με το τρίποντο να είναι το μεγάλο του «όπλο».

Ο Ούγγρος φόργουορντ από την άλλη, είναι καλός τόσο στο σκοράρισμα (8.3 πόντους ανά αγώνα), όσο και στον τομέα των ριμπάουντ (πέντε μ.ο), όντας ένας από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας του, κάτι που ομολογούν και οι αριθμοί.

jaka-blazic-laboral-kutxa-vitoria-gasteiz-eb15

Τα μειονεκτήματα

Ένα σημαντικό στοιχείο ενόψει των αναμετρήσεων με τον Παναθηναϊκό, είναι το γεγονός πως η Λαμποράλ διαθέτει μία από τις χειρότερες άμυνες της διοργάνωσης, και δεύτερη χειρότερη ανάμεσα στις οκτώ των πλέι οφ, αφού οι νίκες της έρχονται κυρίως από την επίθεση, εκεί όπου είναι εξαιρετική με 81 πόντους ανά αγώνα.

Το μεγάλο πάντως πρόβλημα έρχεται στη ρακέτα. Γιατί μπορεί ο Μπουρούσης να είναι εξαιρετικός, αλλά από εκεί και μετά ακολουθεί το χάος, καθώς ο Planinic και τα αδέρφια Diop, δεν προσφέρουν στο σκοράρισμα, ενώ δεν έχουν και αρκετά λεπτά συμμετοχής.

Ουσιαστικά το ροτέισον της Λαμποράλ, αποτελείται από εννέα παίκτες και εκεί μπορεί να «χτυπήσει» ο Παναθηναϊκός που έχει αρκετές επιλογές στον πάγκο του.

buesa-arena

Το μεγάλο της όπλο είναι η έδρα

Έχει ηττηθεί μόλις μία φορά στην έδρα της στη φετινή διοργάνωση. Με χωρητικότητα που φτάνει τις 15 χιλιάδες θέσεις, η «Fernando Buesa Arena» είναι το «κάστρο» της Λαμποράλ και ο Παναθηναϊκός για να πάει στο Final-4, θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον μία φορά με νίκη από εκεί.

Οι Ισπανοί δίνουν το «παρών» στους αγώνες της ομάδας και ειδικά στην Ευρωλίγκα είναι σχεδόν γεμάτο σε κάθε αγωνιστική, όντας πραγματικά ένα από τα «μεγάλα» όπλα των Βάσκων.

Η πεντάδα

ÓÔÑÁÌÁÔÓÏÍÉ ÐÑÏÐÏÍÇÓÇ ÔÏÕ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÕ ÓÔÁ ÉÙÁÍÍÉÍÁ

Οι αριθμοί στο Top-16

1280161

Η μοναδική εντός έδρας ήττα…

Και η μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Μπαρτσελόνα

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.