ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΗΦΙΣΙΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 75-84

Και τώρα… Λαμποράλ!

Ο Παναθηναϊκός, χωρίς να εντυπωσιάσει, έφτασε στην εκτός έδρας νίκη με 84-75 επί της Κηφισιάς και τώρα στρέφει την προσοχή του στις αναμετρήσεις με την Λαμποράλ την ερχόμενη εβδομάδα. Πολύ καλή εμφάνιση από τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, ο οποίος πέτυχε 19 πόντους.

Και τώρα... Λαμποράλ!

Οι «πράσινοι» χωρίς να εντυπωσιάσουν έφτασαν στην εκτός έδρας νίκη επί της Κηφισιάς με 75-84, στην τελευταία αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Στο «τριφύλλι» πλέον στρέφουν την προσοχή τους στις επικείμενες αναμετρήσεις με την Λαμποράλ, στο πλαίσιο της φάσης των «8» της Ευρωλίγκας.

Το ματς

Μπήκε «μουδιασμένα» αλλά την μάζεψε την διαφορά

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν ιδιαίτερα «μουδιασμένα» την σημερινή αναμέτρηση. Σε 3 λεπτά αγώνα είχαν μπει μόλις πέντε πόντοι με τις δύο ομάδες να είναι άστοχες. Η Κηφισιά στα πρώτα λεπτά είχε ένα μικρό προβάδισμα με 6-4, με το «τριφύλλι» στην αντίπερα όχθη να προσπαθεί να βρει ρυθμό.

 ÊÇÖÉÓÉÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ KIFISIA - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Με τρίποντο του Ελ Αμίν η διαφορά έφτασε στον +5 για την Κηφισιά. Η «πράσινη» απάντηση ήταν άμεση με τον Χέινς να βάζει το τρίποντο και να μειώνει την διαφορά στους 2 πόντους. Στη συνέχεια η ομάδα της Κηφισιάς έστειλε την διαφορά στο +6 και ανάγκασε τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» ήταν έξαλλος με τους συμπαίκτες του.

Δύο λεπτά πριν το τέλος το σκορ ήταν 15-7 υπέρ της Κηφισιάς και οι παίκτες του Παναθηναϊκού έψαχναν να βρουν τρόπο για να μπουν ξανά στην αναμέτρηση. Στο σημείο εκείνο το «τριφύλλι» αντέδρασε και με επιμέρους σκορ 1-8 μείωσαν το παιχνίδι στον πόντο(16-15). Τελικά η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό βρίσκεται πίσω στο σκορ με 18-15.

Με Ραντούλιτσα το… γύρισε

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε όπως τελείωσε και η πρώτη. Στα πρώτα 3 λεπτά ο Παναθηναϊκός ήταν άποντος και η Κηφισιά είχε πετύχει μόλις ένα καλάθι, με το σκορ να είναι στο 20-15. Το τρίποντο του εντυπωσιακού Ελ Αμίν έστειλε την διαφορά στο +8, με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς να καλεί νέο τάιμ άουτ. Μετά από 4 λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός σκόραρε με τον Καλάθη.

ÃÊÉÓÔ ÊÇÖÉÓÉÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ KIFISIA - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Οι 4 συνεχόμενοι πόντοι του Ραντούλιτσα μείωσαν την διαφορά στους 4 (26-22). Στη συνέχεια με 6 συνεχόμενους πόντους του Βλάντο Γιάνκοβιτς οι «πράσινοι» πήραν προβάδισμα με 26-28, μετά από πολύ ώρα. Με τρίποντο του Κασελάκη η Κηφισιά πήρε και πάλι το προβάδισμα με 32-30 δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Με μπροστάρη τον «Μίρο» ο Παναθηναϊκός πήρε πάλι κεφάλι στο σκορ με 33-36.

Έβαλε τις βάσεις για τη νίκη

Το «τριφύλλι» μπήκε δυνατά σ’ αυτό το δεύτερο ημίχρονο και με 7 συνεχόμενους πόντους έκανε το 36-43. Στο σημείο εκείνο η Κηφισιά με 4-0 σερί έκανε το 40-43 αλλά ο Γκιστ με τρίποντο έκανε άμεσα το 40-46. Με δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο ο Γκιστ έκανε το 42-49 και έδωσε «αέρα» 7 πόντων στον Παναθηναϊκό. Πέντε λεπτά από τέλος της περιόδου οι «πράσινοι» προηγούνταν με 46-55.

 ÊÇÖÉÓÉÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ KIFISIA - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

Το τρίποντο του Ελ Αμίν έριξε την διαφορά στους 6 (51-57) 3 λεπτά πριν την λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.Ο Λευτέρης Μποχωρίδης με τρίποντο έδωσε αέρα 10 πόντων στον Παναθηναϊκό (53-63),για πρώτη φορά στην αναμέτρηση. Ο Ελ Αμίν όμως χτύπησε και πάλι και με 5 συνεχόμενους πόντους έκανε το 58-63. Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 58-65.

Διαδικαστικού χαρακτήρα…

Τα τρίποντα των Φώτση και Μποχωρίδη έστειλαν την διαφορά στο +13 (60-73) στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου. Το παιχνίδι είχε πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα μιας και οι «πράσινοι» κράταγαν τα «ηνία» του αγώνα. Αυτό που έμενε ήταν να διαμορφωθεί το τελικό σκορ. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η Κηφισιά μείωσε στους 9 (73-82), με δύο λεπτά να μένουν για το τέλος του αγώνα. Τελικά ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη με 75-84.

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 33-36, 58-65, 75-84.

 ÊÇÖÉÓÉÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ KIFISIA - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)
 ÊÇÖÉÓÉÁ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ KIFISIA - PANATHINAIKOS (BASKET LEAGUE 2015-2016)

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ