ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1

Είχε Λέτο…

Με καταπληκτικό γκολ του Αργεντινού (67') ο Παναθηναϊκός έφυγε με την ισοπαλία (1-1) από τη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο, στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Τραγικό λάθος Νάνο - Στιλ στο πρώτο γκολ - δώρο των γηπεδούχων.

Είχε Λέτο...

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε εξ’ αρχής με επιθετικές βλέψεις στη Νέα Σμύρνη. Παίζοντας κλασικό 4-4-2, με τους Ζέκα – Λουντ κεντρικά χαφ, τον Εβαντζελίστα δεξιά, τον Βιγιαφάνιες αριστερά και επιθετικό δίδυμο τους Μπεργκ – Λέτο, οι “πράσινοι” κυκλοφορούσαν την μπάλα, έπαιζαν στο μισό γήπεδο τον Πανιώνιο, αλλά αδυνατούσαν να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα.

Ψάχνοντας τον Μπεργκ

Αυτό έγινε για πρώτη φορά στο 16′, όταν ο Κουτρουμπής βρήκε ωραία, με κάθετη πάσα τον Μπεργκ, ο Σουηδός σούταρε στην κίνηση, αλλά ο Ρισβάνης με τάκλιν απομάκρυνε σε κόρνερ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μέστο από δεξιά έψαξε με συρτή σέντρα – σουτ του τον Μπεργκ, αλλά ο Σουηδός δεν πρόλαβε για… εκατοστά να βάλει το πόδι του και να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Το δοκάρι

Στο 30′ χάθηκε και η μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού με τον Μπεργκ να σημαδεύει το δεξί δοκάρι, με ωραίο γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από σέντρα του Νάνο από τα αριστερά! Ο Διούδης ήταν τυχερός, καθώς δεν μπορούσε να αντιδράσει στον… κεραυνό του Σουηδού

Το πεντάλεπτο του Πανιωνίου

Ο Πανιώνιος δεν μπορούσε να αναπτυχθεί και το έκανε μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο, εκμεταλλευόμενος λάθη, και προσπαθώντας να παίξει στην αντεπίθεση. Σε μια απ’ αυτές, στο 40′ έχασε και τη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Ανσαριφάντ είδε εκτός θέσης τον Στίλ, πλάσαρε, αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Γκολ… δώρο της άμυνας

Η επανάληψη δεν άρχισε καλά για τον Παναθηναϊκό. Κι’ αυτό γιατί οι “πράσινοι” δέχθηκαν γκολ… από το πουθενά! Σε μια φάση, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και αυτογκολ. Εχουμε και λέμε: Λάθος γύρισμα του Νάνο μέσα στην περιοχή, κακή και η εκτίμηση του Στιλ, που δεν μπορεί να μπλοκάρει, ο Ανσαριφάντ “τσίμπησε” την μπάλα και έκανε το 1-0 για τον Πανιώνιο, στο 53′. Παιδικό λάθος και γκολ για την ομάδα της Νέα Σμύρνης.

Απλά… Λέτο

Εκεί που οι “πράσινοι” είχαν αποσυντονιστεί και παραλίγο να δεχθούν και δεύτερο γκολ, με τον Στιλ να… διορθώνει το λάθος του και να λέει “όχι” στον Ανσαριφάντ, ήρθε ο Σεμπάστιαν Λέτο για να… αποκαταστήσει την τάξη. Η μπάλα έφτασε στα πόδια του, στο 67′ και ο Αργεντινός με ωραίο σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1!

Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει, με τον Μπουμάλ να γίνεται ο αποδέκτης των περισσότερων πρωτοβουλιών, αλλά δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο γκολ ακόμα και να φύγει με τη νίκη από τη Νέα Σμύρνη. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για το 2-1, αλλά ο Μολέδο, στο τελευταίο λεπτό έδιωξε την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή. Οι “πράσινοι” ξεκίνησαν τα πλέι οφ με ισοπαλία και έφτασαν τους 3 βαθμούς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ