ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κρις Σίνγκλετον

Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές (pics, vids)

Από το NBA στην Κίνα και από εκεί στη Λοκομοτίβ Κουμπάν για την «έκρηξη». Το Panathinaikos24.gr σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον Κρις Σίνγκλετον, το πρώτο όπως όλα δείχνουν, μεταγραφικό απόκτημα των «πρασίνων» ενόψει της νέας σεζόν.

Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές (pics, vids)

Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Κρις Σίνγκλετον, του ανθρώπου που με τις εμφανίσεις του στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στην Μπαρτσελόνα, έστειλε την Λοκομοτίβ Κουμπάν στο Final-4 του Βερολίνου.

Ξεκίνησε την καριέρα του με όνειρο να αγωνιστεί στο υψηλότερο επίπεδο, αυτό του NBA, αλλά τελικά κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη και να βρει εδώ τις συνθήκες που του επέτρεψαν να δείξει στον κόσμο όσα μπορεί να κάνει.

Florida State forward Chris Singleton reacts to a call during the second half of an NCAA college basketball game against Georgia Tech on Thursday, Feb. 10, 2011 in Atlanta. Florida State won 72-63. (AP Photo/David Goldman)

Το Κολλέγιο και το όνειρο για καριέρα στο NBA

Ο 26χρονος πάουερ-φόργουορντ, άρχισε να έχει φιλοδοξίες για μία σπουδαία καριέρα από τα χρόνια του στο Κολλέγιο, εκεί όπου με το Φλόριντα Στέιτ εντυπωσίασε αρκετό κόσμο με τις εμφανίσεις του, με αποτέλεσμα να κερδίσει την 18η θέση στο draft του 2011, για να επιλεγεί από τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς.

ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ!
ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ! 219.397 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

H πρώτη του χρονιά στο «μαγικό» κόσμο του NBA δεν ήταν άσχημη αλλά αντίθετα αρκετά καλή, με τον ίδιο να αγωνίζεται σε 66 συνολικά παιχνίδια, εκ των οποίων τα 51 ως βασικός, ενώ στο καλύτερο του βράδυ πέτυχε 16 πόντους απέναντι στους Ιντιάνα, στις 22 Μαρτίου του 2012, με τον ίδιο πλέον να πιστεύεις στις δυνατότητες του και να κάνει όνειρα για καριέρα στις ΗΠΑ.

Chris-Singleton

Τη δεύτερη σεζόν του όμως, ο χρόνος συμμετοχής έπεσε αρκετά, έπαιξε μόλις σε 11 ως βασικός στις 57 εμφανίσεις που έκανε και τα πρώτα «σύννεφα» άρχισαν να εμφανίζονται, με αποτέλεσμα την τρίτη και όπως αποδείχθηκε τελευταία σεζόν του (2013-2014) στους Ουίζαρντς να αγωνιστεί σε 25 παιχνίδια, χωρίς να ξεκινήσει ούτε μία φορά στη βασική πεντάδα.

Φυσικά, μεγάλο ρόλο σε αυτές τις δύο άσχημες σεζόν του, έπαιξε ρόλο και ο τραυματισμός του πόδι, αφού ο Σίνγκλετον πάνω σε μία σημαντική περίοδο για τον ίδιο και την καριέρα του, υπέστη κάταγμα, μένοντας αρκετό καιρό εκτός δράσης.

Mar 3, 2014; Washington, DC, USA; Washington Wizards small forward Chris Singleton (31) drives past Memphis Grizzlies point guard Mike Conley (11) during the first half at Verizon Center. Mandatory Credit: Brad Mills-USA TODAY Sports

Πρώτο ταξίδι εκτός Αμερικής

Η ανταλλαγή στους Ιντιάνα Πέισερς ήταν μάλλον η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, αλλά και εκεί η παρουσία του δεν ήταν ικανοποιητική και ένα μήνα μετά αποτέλεσε παρελθόν από το NBA, για να υπογράψει τον Οκτώβριο του 2014 στους Jiangsu Dragons, ομάδα της Κίνας, φεύγοντας για πρώτη φορά εκτός της Αμερικής.

Δύο μήνες μετά και με 17 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Κίνας, ο Σίνγκλετον αποφάσισε να επιστρέψει πίσω στην πατρίδα, αυτή τη φορά όχι όμως για το NBA, αλλά για την αναπτυξιακή λίγκα και τους Οκλαχόμα Σίτι Μπλου, όπου και πάλι δεν εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του.

1e6a643a0e03b86cff13e0fc272e62ac_f2012

Ο Μπαρτζώκας και η «τρελή» πορεία μέχρι το Final-4

Και τότε ήρθε η ευκαιρία που ανέβασε τις μετοχές του και έδωσε νέα ώθηση στην καριέρα του.. Συγκεκριμένα, ήρθε η πρόταση από τη Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα και το Σεπτέμβριο του 2015, ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ έγινε και επίσημα παίκτης των Ρώσων βρίσκοντας όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, την «Ιθάκη» του.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας είχε στο μυαλό του το πλάνο για τον Σίνγκλετον και είναι ο άνθρωπος που τον βοήθησε να ανέβει και πάλι επίπεδο και τελικά να γίνει γνωστός σε όλη την Ευρώπη, με αρκετές ομάδες να κοιτούν την περίπτωση του. Και πως να γίνει αλλιώς, αφού ο Αμερικανός εντυπωσίασε με την παρουσία του, παίζοντας σημαντικό ρόλο στην «τρελή» πορεία της Κουμπάν μέχρι το Final-4 του Βερολίνου.

f50

H «εκτόξευση» για τον ίδιο, ήρθε στη σειρά των προημιτελικών της Euroleague, όταν με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα έκανε τρομερές εμφανίσεις, όντας ο άνθρωπος που έδωσε το εισιτήριο για το Final-4, καθώς στο τελευταίο και καθοριστικό 5ο παιχνίδι, σημείωσε double-double, με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Συνολικά έκλεισε τη χρονιά στην Euroleague με 8.6 πόντους και 4.5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, ενώ στο πρωτάθλημα της Ρωσίας τελείωσε τη σεζόν με 9.4 πόντους και 5.1 ριμπάουντ.

Κίνα ξανά και… Παναθηναϊκός

Αμέσως μετά το τέλος της χρονιάς με τη Λοκομοτίβ, ο Σίνγκλετον σε μία απόφαση που αιφνιδίασε αρκετό κόσμο, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Αnhui Wenyi.

Τώρα όμως, δείχνει έτοιμος να επιστρέψει στην Ευρώπη και να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να πετύχει τους στόχους από τη νέα σεζόν, αφού όπως φαίνεται θα ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ θα είναι το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ενόψει της νέας σεζόν.

ÓÉÍÃÊËÅÔÏÍ ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ËÏÊÏÌÏÔÉÂ ÊÏÕÌÐÁÍ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2015-2016)

Η συμφωνία με την ομάδα της Κίνας δεν θα μπει «εμπόδιο» στη συμφωνία με τον Εξάστερο, καθώς οι υποχρεώσεις του εκεί θα τελειώσουν μέχρι τις αρχές Αυγούστου, αλλά ο παίκτης θα είναι διαθέσιμος για την προετοιμασία της ομάδας.

Τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει

Ο Σίνγκλετον πέρα από το γεγονός πως είναι ένας παίκτης που βοηθάει στο σκοράρισμα και στον τομέα των ριμπάουντ, είναι και εξαιρετικός αμυντικός με γρήγορα πόδια (αυτό που θέλει δηλαδή ο Πεδουλάκης), έχοντας κερδίσει στο Κολλέγιο τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού το 2011 και μπαίνοντας δύο φορές στην καλύτερη αμυντική ομάδα της σεζόν.

Οι «πράσινοι», είδαν από πρώτο χέρι το τι είναι ικανός να κάνει ο Αμερικανός, καθώς τον βρήκαν μπροστά τους τέσσερις συνολικά φορές τη φετινή σεζόν, με τον ίδιο να είναι εξαιρετικός στο πρώτο παιχνίδι, όπου τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους και 9 ριμπάουντ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.