ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Σέρβικη κρίση «πανευρωπαϊκή»

Οι «πλάβι» προπονητές δεν φτουράνε τα τελευταία χρόνια όχι μόνο στον ΠΑΟ μα σ’ όλες τις τοπ λίγκες. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Σέρβικη κρίση «πανευρωπαϊκή»

Στον Παναθηναϊκό γνώρισαν τεράστια επιτυχία πολλά μέλη της σέρβικης σχολής (Ομπράντοβιτς, Μποντίρογκα, Ρέμπρατσα, Πέκοβιτς, Σκεπάνοβιτς) μόνο που τα τελευταία χρόνια οι «πλάβι» δεν έχουν πέραση όχι μόνο στο τριφύλλι μα πανευρωπαϊκά!

Πέρσι π.χ η σεζόν εξελίχθηκε σε Βατερλό για τους προπονητές τους! Στον Εξάστερο απέτυχε ο Ιβάνοβιτς. Στην Τουρκία, Ομπράντοβιτς και Ίβκοβιτς τερμάτισαν πίσω από την Καρσίγιακα. Ο Γιούρι Ζντοβτς είδε την Γκαζιαντέπ να τερματίζει δέκατη και να μην βρίσκει καν θέση στα πλέι οφ! Στη Γερμανία όπου τις τύχες των δύο σούπερ ομάδων της χώρας διαχειρίστηκαν «Γιούγκοι», πρωτάθλημα δεν πήρε ούτε η Μπάγερν του Πέσιτς, ούτε η Άλμπα του Σάσα Ομπράντοβιτς αλλά η Μπάμπεργκ του Αντρέα Τρινκέρι. Στην Ισπανία ο Περάσοβιτς, έχασε τη δουλειά του πληρώνοντας μια χρονιά που η Βαλένθια δεν μπόρεσε να σταθεί με αξιώσεις στην Ευρωλίγκα και καταποντίστηκε στο πρωτάθλημα.

Το προηγούμενο καλοκαίρι η Σερβία βγήκε 4η στο Ευρωμπάσκετ, ο προπονητής της Σάσα Τζόρτζεβιτς έφυγε…κλωτσηδόν από το ΟΑΚΑ κι οι συμπατριώτες που έφερε μαζί αναγνωρίστηκαν ως η χειρότερη τριπλέτα αλλοδαπών στη σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. Κατά τ΄ άλλα ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς έχασε την Ευρωλίγκα στο τελευταίο δευτερόλεπτο της κανονικής διάρκειας του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς απολύθηκε απ’ την Εφές με τον πρόεδρο του κλαμπ να δημοσιοποιεί τα μεγάλα παράπονα που είχε αφού ο «σοφός» από το 2014 διαχειρίστηκε τεράστια μπάτζετ με ανύπαρκτα αποτελέσματα.

Ακόμα χειρότερα εξελίχθηκαν τα πράγματα για τον Σβέτισλαβ Πέσιτς (που κατά καιρούς ακούστηκε έντονα για τον πάγκο του τριφυλλιού) στο Μόναχο. Η σεζόν ήταν τραγική για την Μπάγερν σε κάθε επίπεδο. Αποκλείστηκε πρόωρα από την Euroleague, δεν έφτασε ούτε μέχρι τα ημιτελικά του Eurocup, στη Μπουντεσλίγκα «σκουπίστηκε» στα ημιτελικά από την Μπάμπεργκ. Τίτλοι τέλους έπεσαν και στη συνεργασία της Άλμπα-Σάσα Ομπράντοβιτς, στις 23 Μαϊου ο έμπειρος τεχνικός αποτέλεσε παρελθόν μετά από τέσσερα χρόνια στο σύλλογο. Ο Ομπράντοβις τη σεζόν 2014-2015 είχε ανακηρυχθεί προπονητής της χρονιάς στη λίγκα αλλά φέτος η διοίκηση αποφάσισε να μην τον ανανεώσει θορυβημένη από την πανωλεθρία που υπέστη η ομάδα από τους Σκαιλάινερς (3-0 νίκες) στην προημιτελική φάση των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς είδε τις μετοχές του ν’ ανεβαίνουν οδηγώντας τη Λαμποράλ στο φάιναλ-φορ με επίδειξη δύναμης εις βάρος του Παναθηναϊκού, όμως δύσκολα θα δει πρωτάθλημα στην Ισπανία, ενώ ο Γιούρι Ζντοβτς λίγο έλειψε να παίξει ξύλο με τους παίκτες του στην ΑΕΚ (D.J Κούπερ, Κόβαν Μπράουν, Τορίν Γκριν)! Η παραμονή του στην τεχνική ηγεσία του «Δικεφάλου» δεν χαιρετίστηκε με ενθουσιασμό από τους οπαδούς που είδαν την «Ένωση» ν’ αποκλείεται πανεύκολα από τον Ολυμπιακό στους ημιτελικούς (όχι ότι θα τον απέκλειε με οποιονδήποτε άλλο στον πάγκο), χάνοντας προβάδισμα 17 πόντων (!) στο τρίτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ