ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Δύσκολο το έργο τους μακριά από τον Παναθηναϊκό

Ελάχιστοι παίκτες εξυψώθηκαν σε φήμη, χρήμα μακριά από Παιανία ή Κορωπί.

Δύσκολο το έργο τους μακριά από τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός δεν ξέρουμε κατά πόσο θα ζημιωθεί με τις διαφαινόμενες αποχωρήσεις όμως κι οι παίκτες που θα «χαιρετήσουν» προσπαθώντας να «σηκώσουν» την καριέρα τους μόνο εύκολο έργο δεν θα έχουν αν κρίνουμε από το παρελθόν. Πιάνοντας μόνο τα τελευταία χρόνια, από το 2010 κι έπειτα παρατηρούμε ότι κάποιοι μπορεί να έβγαλαν λεφτά, να «ρίζωσαν» στους συλλόγους που επέλεξαν όμως ούτε το κασέ τους εκτοξεύτηκε, ούτε η φήμη τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ΜατίαςΜπιάρσμιρ που είναι βασικό στέλεχος στην άμυνα της Ρόζενμποργκ με τον Σουηδό στόπερ να έχει πανηγυρίσει δύο κύπελλα και δύο σούπερ καπ. Το καλοκαίρι του 2010 αποχώρησαν ακόμα Σαλπιγγίδης, Μάντζιος, Γκαλίνοβιτς, Τζιόλης, Μάτος. Ο τελευταίος έχει αλλάξει τέσσερις ομάδες στην πατρίδα του, ο «Σάλπι» απέκτησε σοβαρά θέματα με την εξέδρα στην Τούμπα αποχωρώντας περιφρονημένος, ο Τζιόλης έφτασε ως την Τουρκία και την Κύπρο, ο Μάντζιος δεν στέριωσε πουθενά, ενώ ο Κροάτης έκανε περάσματα από Κέρκυρα, Καβάλα πριν ο ΠΑΟ αποφασίσει ότι είναι ο καταλληλότερος για να προπονεί τους τερματοφύλακές του.

Το 2011 ο σύλλογος «χαιρέτησε» Τζόρβα (που ξέπεσε στα…Γλυκά Νερά), Γκοβού (έπαιξε μπάλα στους ερασιτέχνες της Λιόν και της ΜονςΑζερκέ), Λουίς Γκαρσία (περιπλανήθηκε σε Ινδία, Ωκεανία, Μεξικό), ενώ οι τεράστιοι ΤζιμπρίλΣισέ, Ζιλμπέρτο Σίλβα βρέθηκαν σ’ ελεύθερη πτώση Ο Βραζιλιάνος επέλεξε να αποτραβηχτεί στην πατρίδα του όπου κανείς δεν περίμενε από αυτόν πια να πρωταγωνιστήσει, ενώ ο Τζιμπρίλ δεν ταίριαξε στη Λάτσιο (ο ΕντιΡέγια τον έβαζε να παίζει στο πλάι, αφήνοντας το «κουτί» στον ΜίροσλαβΚλόζε) κι έκτοτε άρχισε να περιπλανιέται σε Αγγλία, Ρωσία, Εμιράτα, Γαλλία.

LIVE για τις ραγδαίες εξελίξεις με Νικολογιάννη, Μανωλιουδάκη, Δεσύλλα
LIVE για τις ραγδαίες εξελίξεις με Νικολογιάννη, Μανωλιουδάκη, Δεσύλλα 4.975 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το 2012 απ’  όσους αποχώρησαν μόνο ο Γιώργος Καραγκούνης έγινε σημείο αναφοράς στην Πρέμιερ Λιγκ (Φούλαμ) και μάλιστα σε προχωρημένη ηλικία, οι υπόλοιποι (Κατσουράνης, Κλέιτον, Πλεσίς, Καντέ) λίγα πράγματα. Το παράδειγμα του «Κάρα» ακολούθησε ο Καρνέζης που μια σεζόν μετά αποχώρησε για την Ουντινέζε, παίζοντας μια χρονιά στο ισπανικό πρωτάθλημα ως δανεικός. Ο πορτιέρο της Εθνικής είναι αναντικατάστατος στο «Φρίουλι» κι απ’ τα αγαπημένα παιδιά των «τιφόζι».

Η καριέρα Σο, Μαυρία, Χριστοδουλόπουλου, Σπυρόπουλου, Πετρόπουλου, Μπαρμπαρούση, Κάιπερ, Καζιγιάμα, Εσπάρθα δεν …εκτοξεύτηκε κιόλας, ενώ Βύντρα, Σιμάο βρήκαν καταφύγιο στην Πριμέρα πραγματοποιώντας «τίμιες» εμφανίσεις στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Γης!  Τα τελευταία ένσημα πήγε να συμπληρώσει ο ΛουτσιάνοΦιγκερόα στην Μαλαισία, ο Κουίνσι «εξαφανίστηκε», το ίδιο συνέβη με τον πρώτο σκόρερ της Κ-20, Κώστα Αποστολόπουλο, limitdownδιέγραψαν οι καριέρες Μαρινάκη, Ταμπάκη, Φορναρόλι, Κουσίδη, Βελάσκεζ.

Ο… παρεξηγημένος Χοσέ Τοτσέ  γύρισε στη χώρα του όπου παρά το αντιτουριστικό του στυλ εξακολουθεί να φορτώνει γκολ τις αντίπαλες εστίες, φέτος με την Οβιέδο σκόραρε 17 φορές στο πρωτάθλημα. Ο Στέφανος Καπίνο «γυαλίζει» δύο χρόνια τους πάγκους ενώ ο υψηλόσωμος μπακ, Αντρέ Πίντο (που στη χώρα μας είχε γίνει συνώνυμο της γκάφας) έφτασε να παίξει εθνική Πορτογαλίας (τον Μάρτη του 2015) ως βασικός μπακ της Μπράγκα. Ντίνας, Μουζακίτης, Σπυρόπουλος, Ιμεράι, Μπαϊράμι, Δώνης, Ατζαγκούν, Τριανταφυλλόπουλος δεν διέγραψαν καμία πρόοδο σε αντίθεση με τον Σπύρο Ρισβάνη που ήταν εκ των πρωταγωνιστών του φετινού Πανιωνίου, ενώ Νίνης, Καρέλης βρήκαν στο Βέλγιο την Γη της Επαγγελίας τους.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.