ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Δεν «κολλάνε» οι Ολλανδοί

Μέντες, Λα Λιγκ, Κάιπερ, Βόουτερ, Κουίνσι, Μπούι «πέρασαν και δεν άγγιξαν» στον Παναθηναϊκό.

Δεν «κολλάνε» οι Ολλανδοί

Με την απομάκρυνση του Ντέιβιντ Μέντες από το Κορωπί η ομάδα απογαλακτίστηκε κι από τον τελευταίο Ολλανδό που είχε μείνει στο σύλλογο απ’ την εποχή Γιάννη Αναστασίου (ορκισμένου φίλου της «οράνιε» σχολής). Η παράδοση δεν ευνοεί τους παίκτες από την χώρα της τουλίπας που για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν καταφέρνουν να μακροημερεύσουν στο τριφύλλι.

Ο πρώτος Ολλανδός που φόρεσε τριφύλλι ήταν ο Τσου Λα Λιγκ (1982-1984) με μεγάλη καριέρα στον Αγιαξ (54 γκολ) και 14 φορές διεθνής! Η μεταγραφή του αποτέλεσε το μεγάλο «μπαμ» του Γιώργου Βαρδινογιάννη όμως ο ποδοσφαιριστής δεν πρόσφερε τίποτα, σκοράροντας μόλις 4 φορές σε 46 παιχνίδια.

Τον Γενάρη του 2005 ο ΠΑΟ απέκτησε από την Ανόρθωση τον Νόρντιν Βόουτερ. Με καταγωγή από το Σουρινάμ, ο ικανός μέσος που σκόραρε το τελευταίο γκολ του Αγιαξ την άνοιξη του 1996 (ένα βήμα πριν τον τελικό της Ρώμης), έμεινε μόλις 1.5 χρόνο στα μέρη μας αποχωρώντας το καλοκαίρι του 2006 προλαβαίνοντας να θέσει υποψηφιότητα MVP μετά από ένα κερδισμένο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο (2004-2005/1-0 με τέρμα του Κωνσταντίνου) όπου κυριολεκτικά «έφαγε» το γήπεδο.

LIVE για τις ραγδαίες εξελίξεις με Νικολογιάννη, Μανωλιουδάκη, Δεσύλλα
LIVE για τις ραγδαίες εξελίξεις με Νικολογιάννη, Μανωλιουδάκη, Δεσύλλα 4.977 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Κουίνσι Αμπέγιε γεννήθηκε στο Αμστερνταμ από Γκανέζους γονείς, είναι πολιτογραφημένος Ολλανδός και τις σεζόν 2011-2013 έδωσε λύσεις με την απίστευτη επιτάχυνσή του. Ο πιο γρήγορος σύγχρονος ποδοσφαιριστής που θυμόμαστε στον ΠΑΟ, «έριχνε» ακόμα και σε πυραυλοκίνητους (τύπου Ολιζαντέμπε, Δώνη), όμως η αστάθειά του κι η αποχώρηση του Ζεσουάλδο Φερέιρα (που είχε βρει τα κουμπιά του) τον έφεραν εκτός Παιανίας.

Καμιά σχέση με τους παραπάνω δεν είχε ο Νίκι Κάιπερ που ήρθε με τις «καραβιές» που ξεφόρτωσε στο κλαμπ ο ανεκδιήγητος μάνατζερ Βαρέλα τον χειμώνα του 2013. Αριστερός μπακ που υποτίθεται θα γέμιζε τη θέση του εκδιωχθέντος Νίκου Σπυρόπουλου αν και το τέλος της σεζόν βρήκε τον ΠΑΟ να εμπιστεύεται στο πόστο τον (δεξιοπόδαρο) Στέργο Μαρίνο.

Ο Μέντες ντα Σίλβα (7 φορές διεθνής, αρχηγός σε όσα κλαμπ αγωνίστηκε προ Παναθηναϊκού) ήταν η πρώτη μεταγραφή του Γιάννη Αναστασίου που περίμενε από τον 32χρονο αμυντικό χαφ ηγεσία και καθοδήγηση στα νεανικά πράσινα αποδυτήρια. Η πρώτη του σεζόν ήταν ικανοποιητική, η συνέχεια κακή.

Τέλος, ο Ουασίμ Μπούι ξεχάστηκε γρήγορα αφού ποτέ δεν μπήκε στο πνεύμα της ομάδας κι ας κουβαλούσε την ταμπέλα του παίκτη που έστειλε δανεικό στην Αθήνα κοτζάμ Γιουβέντους.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.