Πήρε το μάτι μας προ ημερών ότι ο Παναθηναϊκός κατέθεσε νέα βελτιωμένη πρόταση στο Λάζαρο Λάμπρου (που για μήνες φερόταν να βρίσκεται μ’ ενάμιση πόδι στην Ιταλία), με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα να λέει στον 18χρονο πως το καλύτερο για την καριέρα του σ’ αυτή την φάση είναι να παραμείνει στην Ελλάδα.
Το μεγαλύτερο –κατά πολλούς -ταλέντο που κυκλοφορεί στο Κορωπί έχει πολλές προτάσεις από το εξωτερικό, ο Γιάννης Αλαφούζος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αρχές Μαρτίου άφησε να φανεί η ενόχλησή του για την απροθυμία του ταλαντούχου φορ να διαπραγματευτεί με Βόκολο-Φύσσα που του πιπιλούσαν καθημερινά το μυαλό για εβδομάδες. Ο μικρός είδε φέτος τ’ όνομά του να κυκλοφορεί παντού, τα Μέσα του ΠΑΟ του αφιέρωσαν εκατοντάδες λέξεις, οι Ευρωπαίοι τον συμπεριέλαβαν στις λίστες με τα κορυφαία ταλέντα παγκοσμίως (!)
Έκτοτε ο Λάζαρος μοιάζει σαν να κυνηγά το χρόνο: βιάζεται να συμπεριληφθεί στην αποστολή του συλλόγου του, να παίξει βασικός, να τον γνωρίσει γρηγορότερα ο κόσμος, να τραβήξει τα βλέμματα. Κάποιος τρίτος θα υποστήριζε πως θα έπρεπε να είναι ευτυχής που βρήκε πεδίο δράσης κι αναγνώρισης στο κλαμπ που καλύτερα απ΄ όλους στην Ελλάδα ξέρει ν’ ανακαλύπτει, να στηρίζει, να προωθεί ταλέντα, ακόμα και να τους δίνει φανέλες βασικών στα ντέρμπι που «καίνε». Στα 17-18 τους έλαμψαν κόντρα στον ΟΣΦΠ Καπίνο, Ρισβάνης, Μαυρίας, ο Χάρης σκόραρε κιόλας στο προ τριετίας 2-2, τη βραδιά που το μαρκάρισμα του Ράφικ Τζιμπούρ είχε αναλάβει ο 19χρονος Κώστας Τριανταφυλλόπουλος.
Ο Λάμπρου -το έχουν καταλάβει όλοι -έχει προσόντα και λαμπρά περιθώρια εξέλιξης. Νομίζαμε ότι το προηγούμενο διάστημα θα ζητούσε από την ομάδα να του βρει πεδίο δράσης στη… λεγεώνα των ξένων που δημιουργείται φέτος. Να τον βοηθήσει να βρει λεπτά συμμετοχής, να διορθώσει τις τακτικές αδυναμίες του κι ας πάρει λιγότερα λεφτά στο ξεκίνημά του. Η αλήθεια είναι πως ο μικρός στο εξωτερικό θα κερδίσει περισσότερα απ’ αυτά που του προσφέρει το τριφύλλι. Τα χρήματα είναι απαραίτητα ειδικά όταν η σταδιοδρομία ενός αθλητή κρατά το πολύ ως τα 36, αλλά αν τα κυνηγήσεις και τα πάρεις βιαστικά το ίδιο γρήγορα μπορούν να κάνουν και «φτερά».
Συχνά τα λεφτά δεν βοηθούν να χτιστούν καριέρες. Το παλικάρι βλέπει τις προσφορές των ξένων ως ένα είδος μελλοντικής επένδυσης μα κι άλλοι φίλοι από το Κορωπί επέλεξαν ν’ ανοίξουν τα φτερά τους για το εξωτερικό και σήμερα αγνοούνται: Χρήστος Δώνης, Σπύρος Φουρλάνος, Κώστας Αποστολόπουλος διάλεξαν -αντί να διανύσουν βήμα –βήμα τον δρόμο της αθλητικής τους ολοκλήρωσης -να μπλέξουν από νωρίς σε διαπραγματεύσεις για το ύψος των τραπεζικών τους καταθέσεων. Μισθοφόροι από την εφηβεία τους…