ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Η διαφορά έγκειται στη στόφα

Είναι άπειρος ακόμα ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μα το ταβάνι του τοποθετείται πολύ ψηλότερα από εκείνο Μπράμου, Ματσιούλις, Πάβλοβιτς, Γιάνκοβιτς.

Η διαφορά έγκειται στη στόφα

Με διαμορφωμένο ρόστερ κατά 99% (εκκρεμεί μια απόκτηση περιφερειακού)  θεωρούμε πως την μεγαλύτερη κουβέντα φέτος στον Κυπελλούχο θα ξεσηκώσει η περίπτωση Χαραλαμπόπουλου.

Ο κόουτς θέλει να τον «τραβήξει» στο προσκήνιο παρότι γνωρίζει ότι ακόμα είναι άπειρος, αγύμναστος κι ένα κλικ πιο αργός για να τα βάλει με τα «θηρία» της Ευρωλίγκας που παίζουν στην ίδια θέση. Γι αυτό του έφερε«πανοπλία» τον Ρίβερς που όμως τον λες κοντό (1.96) για να παίζει φόργουορντ. Το θετικό με τον πιτσιρικά είναι ότι συγκεντρώνει την εκτίμηση του κόσμου που θα κάνει υπομονή ώσπου να ωριμάσει, άλλωστε διαδέχεται τον Βλάντο Γιάνκοβιτς που δεν μπόρεσε να κάνει την διαφορά παρότι προδιαγραφές διέθετε (αν δεν μπορείς να παίξεις άμυνα σε τοπ επίπεδο δεν μακροημερεύεις σε σύλλογο πρωταθλητισμού). Την περίπτωση Πάβλοβιτς δεν την αναλύουμε καν.

Ήταν τόσο απογοητευτικός ο πρώην ΝΒΑer την περασμένη σεζόν που ο «ταπεινός» Μπράμος κι ο fit Ματσιούλις έμοιαζαν…περιπτωσάρες μπροστά του, παρότι σ’ όλη τους την καριέρα δεν ήταν τίποτα άλλο από ρολίστες. Η διαφορά του Βασίλη με τους προκατόχους του έγκειται στη στόφα. Από την μία παρατηρείς ράθυμους πρώην NBAers ή αθλητές εθισμένους σε ρόλους δευτεραγωνιστών κι απ’ την άλλη έχεις το «διαμάντι» των μικρών εθνικών ομάδων που την έλλειψη του σε γράμμωση και αθλητικά προσόντα την αναπληρώνει με θράσος (σαν βετεράνος έπαιξε στα πλέι οφ) και μεγάλο μπασκετικό μυαλό.

Πόσο κοστίζει το «Tony Montana» μπουφάν του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
Πόσο κοστίζει το «Tony Montana» μπουφάν του Δημήτρη Γιαννακόπουλου 29.141 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με την πάροδο του χρόνου αν προσθέσει «αλητεία» στοπαιχνίδι του (πως είναι ο Νίκος Παππάς; Για κάτι τέτοιο μιλάμε) θα γράψει ιστορία με την πράσινη φανέλα αφού το ταβάνι του παραμένει αδιευκρίνιστο. Επιτίθεται, αμύνεται, σουτάρει από μακριά, ποστάρει, πασάρει, δημιουργεί, είναι κοντρολαρισμένος.

Απ’ το «παιδομάζωμα» που ξεκίνησε προ διετίας φέρνοντας στο ΟΑΚΑ ότι καλύτερο κυκλοφορούσε στην πιτσιρικαρία (Κόνιαρης, Λούντζης, Παπαγιάννης, Διαμαντάκος, Μποχωρίδης) ο Βασιλάκης θεωρούνταν ο καλύτερος. Για χάρη του η ομάδα «θυσίασε» Ματσιούλις, Μπράμο, Βλάντο ώστε να βρει ζωτικό χώρο τον οποίο θα του παραχωρήσει ο κόουτς που επέμεινε με κάθε τρόπο για την απόκτησή του όταν ο μικρός δεν είχε ακόμα κλείσει τα 16!

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.