ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός-Ξάνθη 1-2 (ΝτεΛούκας 34΄, Λέτο 62΄, Βασιλακάκης 66΄)

Τον έπνιξε ο… Στιλ

Ο Στιλ «χάρισε» δύο γκολ στην Ξάνθη (34΄ΝτεΛούκας, 66΄Βασιλακάκης), ο κακός Παναθηναϊκός προσπάθησε για την ανατροπή με τον Λέτο (62΄), ωστόσο δέχτηκε ένα μεγάλο «χαστούκι», κάνοντας την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα και μάλιστα εντός έδρας. Στο 90΄η τρίτη αλλαγή του Στραματσόνι.

Τον έπνιξε ο... Στιλ

Ήττα ΣΟΚ για τον Παναθηναϊκό από την Ξάνθη στη Λεωφόρο, δεχόμενος δύο… τσάμπα γκολ, με τον Στιλ να φέρει την απόλυτη ευθύνη. Χωρίς πάθος, άνευρος και κακός μέσα στο χορτάρι, ο Παναθηναϊκός γκρεμίστηκε από την κορυφή και πλέον καλείται να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό.

Σε κακή μέρα και ο Μπεργκ, ο οποίος είχε πολλά νεύρα, αλλά και ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ο οποίος άργησε πολύ να ρίξει τον Ρινάλντι στο ματς. Προσπάθησε ο Λέτο, έδωσε πνοή, ειδικά με το γκολ που έβαλε, ωστόσο ήταν τόσο κακός ο Παναθηναϊκός, που δεν μπορούσε να δημιουργήσει ούτε μια καλή στιγμή, δεχόμενος δύο γκολ από την Ξάνθη, σε δυο τελικές!

Το ματς

Στην αρχή του ματς, ο Λουντ ήταν αυτός που υποστήριζε τον Μπεργκ στην επίθεση, σαν κρυφός φορ, με τον Βιγιαφάνιες να βρίσκεται σε πιο ελεύθερο ρόλο και τον Γουακάσο να κινείται από αριστερά, μπροστά από τον Χουλτ, συγκλίνοντας προς τον άξονα, όποτε έβρισκε την ευκαιρία.

Είχε την πρωτοβουλία, του έλειπε η μεγάλη φάση

Οι «πράσινοι» προσπαθούσαν στα πρώτα λεπτά να παίξουν κάθετα, είχαν διάθεση, κυκλοφορούσαν την μπάλα, αλλά η Ξάνθη αμυνόταν καλά και δεν άφηνε χώρους, παίζοντας πίσω από τη σέντρα.

Οι φιλοξενούμενοι μετά το δεκάλεπτο ανέβασαν τις γραμμές τους, πίεσαν πιο ψηλά, σε μια προσπάθεια να δυσκολέψουν το «τριφύλλι» να κυκλοφορήσει μπάλα, αλλά οι Λεντέσμα-Γουακάσο κυρίως, κατάφερναν να την περνούν μπροστά, με τον Γκανέζο να είναι αυτός που κέρδισε φάουλ κοντά στην περιοχή της Ξάνθης στο 13΄, με τον Βιγιφάνιες στην εξέλιξη της φάσης να χάνει μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Λουντ «τσίμπησε» ωραία την μπάλα για τον Βιγιαφάνιες μέσα στην περιοχή, ο Αργεντινός με ωραία προσποίηση προσπάθησε να εκτελέσει αλλά οι φιλοξενούμενοι έκοψαν τελευταία στιγμή, στην πιο καλή στιγμή για την ομάδα του Στραματσόνι στο ματς.

Ο Βιγιαφάνιες σο 18΄έκανε μια μαγική ενέργεια, κέρδισε το κόρνερ, το εκτέλεσε ο ίδιος, ο Σαμπά πήρε την κεφαλιά, η οποία όμως ήταν αδύναμη, με τον Ζίβκοβιτς να μπλοκάρει εύκολα, ωστόσο το γήπεδο ξεσηκώθηκε με την απίστευτη ντρίμπλα του «Βίγια».

Ο Παναθηναϊκός είτε από αριστερά (κυρίως) είτε μέσω των Βιγιαφάνιες-Γουακάσο, έβρισκε τρόπους να φέρνει την μπάλα κοντά στην περιοχή της Ξάνθης, ωστόσο δεν είχε καταφέρει να κάνει την πολύ μεγάλη φάση, εντούτοις ήλεγχε πλήρως το ματς, παίζοντας κατά διαστήματα όμορφο ποδόσφαιρο, με την Ξάνθη να έχει ρόλο… παρατηρητή και ο Στιλ, εκείνον του θεατή…

Απίστευτο γκολ η Ξάνθη από το πουθενά

Ο ΝτεΛούκας στο 34΄άνοιξε το σκορ για την Ξάνθη, από το πουθενά, πραγματικά, όταν κέρδισε φάουλ (Γουακάσο, δέχτηκε κίτρινη), σε μια θέση από πλάγια δεξιά, σαν κοντινό κόρνερ, ο Ντε Λούκας εκτέλεσε, η μπάλα πήρε απίστευτα φάλτσα και κατέληξε στα δίχτυα του εμβρόντητου Στιλ, ο οποίος δεν κατάλαβε από πού του ήρθε, σε ένα σπάνιο γκολ, που ωστόσο φέρει μεγάλη ευθύνη, διότι αν καθόταν στη θέση του και δεν έβγαινε προς τα έξω, απλά θα μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Σολτάνι στο 37΄βγήκε μπροστά στην αντεπίθεση, βρέθηκε απέναντι στον Στιλ, ωστόσο ο Σαμπά πραγματοποίησε σωτήριο κόψιμο, με την ομάδα του Λουτσέσκου να έχει αποκτήσει πλέον αυτοπεποίθηση, πράγμα που έδειχνε στο ματς, με τους «πράσινους» να βγάζουν πολλά νεύρα, κάτι που δεν ήταν καλός οιωνός.

Η Ξάνθη «απορρόφησε» την πίεση του Παναθηναϊκού στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, οι παίκτες του Στραματσόνι δεν είχαν το καθαρό μυαλό, εμφανώς επηρεασμένοι από το ξαφνικό γκολ των Ακριτών, με αποτέλεσμα το ημίχρονο να ολοκληρωθεί με αυτό το 0-1 και το «τριφύλλι» να καλείται πλέον να πραγματοποιήσει την πρώτη του μεγάλη ανατροπή στο πρωτάθλημα.

Με Λέτο για την ανατροπή…

Με την αρχή του Β΄ μέρους, ο Στραματσόνι έριξε στο ματς τον Σεμπάστιαν Λέτο, στη θέση του Γουακάσο, παίζοντας πλέον με δύο φορ (πλάι στον Μπεργκ ο Αργεντινός), στην πρώτη του αλλαγή και προσπάθεια για την ανατροπή!

Η Ξάνθη άρχισε από νωρίς… τις καθυστερήσεις, ο κόσμος άρχισε να εκνευρίζεται και οι παίκτες το ίδιο, κάτι που έπρεπε να αλλάξει άμεσα, για να μπορέσει το «τριφύλλι» να γυρίσει το ματς. Η ομάδα του Λουτσέσκου απείλησε στο 50΄με τον Σολτάνι, ο οποίος προ του Στιλ, κόπηκε από τον Μολέντο, ο οποίος έδιωξε σε κόρνερ, με τους Ακρίτες να μπαίνουν φουριόζοι στο δεύτερο ημίχρονο.

Μια επικίνδυνη σέντρα του Βιγιαφάνιες στο 52΄πέρασε ανεκμετάλλευτη, ο Παναθηναϊκός έμοιαζε και ήταν, αγχωμένος, ο Μπεργκ ήταν εκτός παιχνιδιού, με κακές επιλογές, η Ξάνθη έπαιζε με άλλον… αέρα και όσο ο χρόνος κυλούσε, τόσο πιο δύσκολα γίνονταν τα πράγματα για τον γηπεδούχο.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να αναπτυχθεί, έπαιζε βιαστικά και επιπόλαια, με την Ξάνθη να κρατάει εύκολα το 1-0 υπέρ της, χωρίς να έχει κινδυνεύσει καθόλου στο ματς. Η παρουσία του Λέτο και η αλλαγή του σχήματος, δεν είχαν βοηθήσει καθόλου τον Παναθηναϊκό, ο οποίος δε θύμιζε ομάδα που κυνηγούσε το σκορ, παίζοντας άνευρα και χωρίς πάθος.

Σας… ισοφαρίζει ο Λέτο!

Ο Σεμπάστιαν Λέτο στο 62΄έλυσε το γόρδιο δεσμό, όταν ο Μπεργκ από δεξιά και μέσα στην περιοχή, έδωσε στον Μέστο, εκείνος έστρωσε στον Αργεντινό, ο όποιος με δυνατό αριστερό σουτ (η μπάλα βρήκε λίγο στον Φλίσκα) έκανε το 1-1, με τη Λεωφόρο να παίρνει φωτιά και τον Λέτο να αποθεώνεται!

Παγωμάρα ξανά…

Στο 65΄σε μια φάση και πάλι από το πουθενά, σκόραρε από τα 25 μέτρα, με μια λόμπα,  «κρέμασε» τον Στιλ, ο οποίος και πάλι εκτός εστίας, φέρνει την απόλυτη ευθύνη και για το δεύτερο γκολ. Οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον Φουκάκη, διότι ο Σολτάνι βρισκόταν στο έδαφος και ο ρέφερι δεν διέκοψε το ματς, αλλά σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός είχε να ανέβει βουνό, ξανά και με λιγότερο χρόνο πλέον στη διάθεσή του.

Η Ξάνθη γύρισε όλη πίσω, ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε, αλλά μέσα σε όλα, είχε και τον κακό Μπεργκ, ο οποίος στο 73΄έχασε μια καλή ευκαιρία, όταν μετά από πάσα του Βιγιαφάνιες, σούταρε πολύ ψηλά, από καλή θέση.

Ο Λεντέσμα στο 77΄εκτέλεσε απ’ ευθείας φάουλ, με τον Ζίβκοβιτς  να διώχνει σε κόρνερ, σε μια καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό, με την κλεψύδρα να αδειάζει και το τριφύλλι να βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα.

Ο Εμποκού με μακρινό σουτ στο 83΄προσπάθησε να σκοράρει, ωστόσο ο Ζίβκοβιτς και πάλι σε ετοιμότητα έδιωξε σε κόρνερ, με το τριφύλλι να φτάνει κοντά στο γκολ.

Οι πράσινοι πίεζαν ασφυκτικά στο τελευταίο πεντάλεπτο, γυρνούσαν την μπάλα πέριξ της περιοχής της Ξάνθης, σε ένα ματς που πλέον είχε γίνει ροντέο, με πολλές καθυστερήσεις και διαπληκτισμούς, ακόμα και ανάμεσα στους δύο προπονητές, με τον Στραματσόνι να διαμαρτύρεται στον συνάδελφό του, για τις καθυστερήσεις των παικτών του.

Ξανά με δημιουργό τον Εμποκού, στις καθυστερήσεις πλέον, ο Μπεργκ πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά αστόχησε, με την μπάλα να καταλήγει άουτ, στο υπόλοιπο των καθυστερήσεων, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον κακό του δαίμονα… Λουτσέσκου, εγκλωβίζοντας το τριφύλλι, το οποίο πραγματοποίησε το χειρότερό του παιχνίδι φέτος.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Στραματσόνι): Στιλ, Σαμπά, Μολέντο, Χουλτ, Μέστο, Ζέκα, Λεντέσμα (91΄Ρινάλντι), Λουντ (68΄Εμποκού), Βιγιαφάνιες, Γουακάσο (45΄Λέτο), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Βλαχοδήμος Οδ., Κουτρουμπής, Λέτο, Μαρινάκης, Στάϊκος, Ρινάλντι, Εμποκού.

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Γιούνες, Σολτάνι (66΄Λάζιτς), Λουσέρο, Χατζητέρζογλου (55΄Νιέτο), Βασιλακάκης (74΄Καρασαλίδης), Φλίσκας, Λισγάρας, Καμαρά.

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Καρασαλίδης, Τριάδης, Ράνος, Λάζιτς, Νιέτο, Ορφανίδης.

Διαιτητής: Φουκάκης, βοηθοί: Μερκενίδης, Νικολαΐδης, 4ος: Παπαδόπουλος.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ