ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Αστοχία μου, αμαρτία μου!

Ευκαιρίες υπάρχουν πολλές, γκολ όμως... λίγα! Οι «πράσινοι» έμειναν για τέταρτο σερί παιχνίδι δίχως νίκη και το panathinaikos24.gr εμβαθύνει με τη βοήθεια της στατιστικής στην επιθετική ανομβρία των παικτών του Στραματσόνι.

Αστοχία μου, αμαρτία μου!

Το μακρινό 1994, ο συγχωρεμένος Αλκέτας Παναγούλιας έψαχνε να βρει έναν τρόπο για να αφυπνίσει τους διεθνείς μας και να τους πείσει να «δοκιμάσουν» τα πόδια τους μήπως και καταφέρουν να σημειώσουν έστω ένα γκολ σε εκείνο το αλησμόνητο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ. «Σουτάρετε! Έτσι μπαίνουν τα γκολ», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του τότε ομοσπονδιακού προπονητή, η οποία έχει καταγραφεί και σε βίντεο…

Δύο δεκαετίες (και κάτι ψιλά) αργότερα, ο Παναθηναϊκός του Αντρέα Στραματσόνι ακολουθεί πιστά την παραίνεση του Αλκέτα Παναγούλια χωρίς όμως να του βγαίνει σε καλό, κρίνοντας πάντα εκ του αποτελέσματος. Μετά και τη «λευκή» ισοπαλία απέναντι στον Ηρακλή, οι «πράσινοι» συμπλήρωσαν ένα (δυστυχές) «καρέ» αγώνων δίχως νίκη. Η έκβαση των τελευταίων αποτελεσμάτων θα μπορούσε να ήταν εντελώς διαφορετική, αν οι παίκτες του Παναθηναϊκού μπορούσαν να μεταφράσουν τις (πάμπολλες) ευκαιρίες τους σε γκολ.

Η δυστοκία σε αριθμούς

Κατά τη διάρκεια αυτού του… «ανάποδου» (όπως εξελίσσεται) Οκτώβρη, ο Παναθηναϊκός μετρά μόλις μια νίκη (κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης στις 2/1ο) σε πέντε αναμετρήσεις. Το κοινό χαρακτηριστικό των αναμετρήσεων με την Ξάνθη, τη Βέροια, τον Ηρακλή και τη Σταντάρ Λιέγης (λιγότερο) είναι η αδυναμία των παικτών του Στραματσόνι να μετουσιώσουν σε γκολ τις υπεράριθμες ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται.

Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ
Διαστημικό 10άρι: Ο Αργεντίνος παικταράς που κανείς δεν κατάλαβε γιατί δεν έπαιξε στον ΠΑΟ 284.271 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, οι «πράσινοι» έχουν σημειώσει τέσσερα τέρματα σε 53 (!) προσπάθειες, ήτοι ένα γκολ ανά 13 σουτ ή 7.6% αποτελεσματικότητα για όσους προτιμούν τα ποσοστά. Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα από πλευράς αριθμών, αν καταμετρηθούν μόνο οι εντός συνόρων αγώνες, καθώς έχουν επιτευχθεί δύο γκολ σε 46 προσπάθειες (4.3% το ποσοστό της αποτελεσματικότητας).

Αν εξαιρέσουμε το ματς της Λιέγης, το οποίο μόνο λόγω αστοχίας δεν «στράβωσε» (2 γκολ σε 7 προσπάθειες), σε όλα τα υπόλοιπα η αιτία είναι η προφανής! Με την Ξάνθη, ο Παναθηναϊκός σούταρε 10 φορές σκοράροντας μία. Κόντρα στη Βέροια, η υπεροψία αλλά και ο Λόπεθ με τις επεμβάσεις του μείωσαν περαιτέρω την αποτελεσματικότητα (1/15).  Το αποκορύφωμα βέβαια συνέβη στο ματς με τον Ηρακλή, με τους «πράσινους» να αδυνατούν να βρουν τον στόχο μετά από 21 σουτ!

vs Ξάνθη (1-2) Συνολικές προσπάθειες: 10 Εντός στόχου: 6 Εκτός στόχου: 4

vs Σταντάρ (2-2) Συνολικές προσπάθειες: 7 Εντός στόχου: 5 Εκτός στόχου: 2

vs Βέροια (1-1) Συνολικές προσπάθειες: 15 Εντός στόχου: 9 Εκτός στόχου: 6

vs Ηρακλή (0-0) Συνολικές προσπάθειες: 21 Εντός στόχου: 5 Εκτός στόχου: 16

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.