ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Παναθηναϊκός Superfoods-Κύμη Seajets 92-52

Πάει με φόρα… στην Πόλη!

Σαρωτικός ο Παναθηναϊκός Superfoods, συνέτριψε την Κύμη Seajets (92-52) και ετοιμάζει βαλίτσες για την Πόλη, όπου θα αντιμετωπίσει την Εφές (4/11). Σε τρομερή κατάσταση ο Καλάθης, μαζί με τον Παππά τα έκαναν όλα... και οδήγησαν το τριφύλλι σε μια εύκολη νίκη. «Έλαμψε» ο Μποχωρίδης με την παθιασμένη εμφάνισή του!

Πάει με φόρα... στην Πόλη!

Ο Παναθηναϊκός Superfoods συνεχίζει με φόρα… διέλυσε με συνοπτικές διαδικασίες την Κύμη και πάει καβάλα στ’ άλογο την Παρασκευή στην Τουρκία, όπου θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές για την Ευρωλίγκα. Σε δαιμονιώδη φόρμα ο αρχηγός, εξαιρετικό παιχνίδι από τον Παππά, έδωσε χρόνο και… ανάσες ο Τσάβι Πασκουάλ. Το πιο θερμό χειροκρότημα, απέσπασε ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος έπαιξε παθιασμένα, στέλνοντας μήνυμα… προς όλους, πως είναι εδώ.

Το ματς

Με τον Βασίλη Χαραλαμόπουλο να επιστρέφει στη βασική πεντάδα (όπως συνέβαινε επί Πεδουλάκη) και τους Σίνγκλετον, Φελντέιν, Καλάθη και Γκιστ παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός, ενώ η Κύμη με τους Σχίζα, Τσούπκοβιτς, Σταμάτη, Μόργκαν και Ελ Αμίν.

Χέρι-χέρι στο σκορ, καλύτερη η Κύμη…

Με τρίποντο του Τσούπκοβιτς και απάντηση από τον Καλάθη (3-3) άρχισε η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, ο Φελντέιν ήταν άστοχος και η Κύμη με τον Ελ Αμίν, προηγήθηκε με 5-4 στο πρώτο ενάμισι λεπτό του αγώνα. Παρά το γεγονός πως οι «πράσινοι» δεν ξεκίνησαν καλά την αναμέτρηση (4-5, 7-9) και ήταν άστοχοι, ο Πασκουάλ τους παρότρυνε να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό.

Με τον Ελ Αμίν και τον Τσούπκοβιτς να είναι «ζεστοί» η Κύμη διατηρούσε το προβάδισμα στο σκορ (9-11, 12-14, 16-20), στα μισά της πρώτης περιόδου, με τον Παναθηναϊκό να είναι κακός στην περιφερειακή άμυνα και να δέχεται εύκολα τρίποντα, την ίδια στιγμή που ήταν άστοχος από μακριά  και έβρισκε τρόπο να σκοράρει μόνο κοντά στο «ζωγραφιστό».

Αποκατάσταση της… τάξης με Νικ Καλάθη σε τρομερή κατάσταση!

Με ένα σερί 10-0 (Φελντέιν, Γκιστ, Καλάθης, Χαραλαμπόπουλος), ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με έξι (26-20), 1:57 πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, καταφέρνοντας μέσα από την άμυνά του, να βρει εύκολα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο.

Ο Νικ Καλάθης-σε εξαιρετική κατάσταση-θα κλέψει δύο φορές την μπάλα από τον αντίπαλό του και με ένα δίποντο και μία ασίστ (Φώτση) θα διευρύνει τη διαφορά (30-23) με τον Ρίβερς να την ανοίγει ακόμα περισσότερο (33-23), 41΄΄ πριν το τέλος του δεκαλέπτου. Ο Νίκος Παππάς με δύο βολές θα διαμορφώσει το 35-25 της πρώτης περιόδου.

Υπόθεση Παππά…

Ελ Αμίν, Παππάς και Μποχωρίδης ξεκίνησαν καυτοί τη Β΄ περίοδο (40-30, 8:12), με τις ομάδες να αποκτούν επιθετικό ρυθμό σιγά-σιγά και το θέαμα να βελτιώνεται αρκετά. Ο Μπουρούσης με κάρφωμα σε θέση… off side, μετά από μακρινή πάσα του Μποχωρίδη, θα κάνει το 42-30, ο Παναθηναϊκός είχε σφίξει την άμυνά του, κέρδιζε τα ριμπάουντ και έβρισκε λύσεις από μακριά στη δεύτερη περίοδο (45-30, 6:53).

Οι «πράσινοι» υπέπεσαν σε δύο συνεχόμενα λάθη (Μπουρούσης, Ρίβερς), ο Πασκουάλ ζητούσε ηρεμία, η άμυνα λειτουργούσε εξαιρετικά όμως και έτσι ο Παναθηναϊκός δεν ένιωθε απειλή.

Το σκορ κόλλησε περίπου τριάμισι λεπτά (45-30), οι ομάδες ήταν άστοχες, έκαναν πολλά λάθη και φάουλ, με το ρυθμό μοιραία να πέφτει. Ο Φελντέιν έπαιρνε πολλές προσπάθειες από τα 6,75, αλλά έβρισκε σίδερο, με τον Νίκο Παππά να σπάει… το ρόδι με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό (47-32), φτάνοντας γρήγορα-γρήγορα στους 13 (στους 10 ήταν ο Νικ) ενώ ο Φώτσης λίγο αργότερα, μετά από συνεργασία με τον Μποχωρίδη, θα κάνει το 50-32 (2:31).

Μια εκπληκτική τάπα του Παππά και ένα καλάθι του αρχηγού (55-32), το γήπεδο ξεσηκώθηκε και ζεστάθηκε, στην πιο όμορφη στιγμή του αγώνα. Πλην του Πατ και του Λούντζη που δεν είχαν αγωνιστεί ούτε λεπτό, όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν σκοράρει στο πρώτο μέρος, με τους Παππά-Καλάθη να ηγούνται.

Με… συνοπτικές διαδικασίες ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +27 (66-39), μέσα σε ένα πεντάλεπτο στην τρίτη περίοδο, προσφέροντας και όμορφο θέαμα στον κόσμο που βρισκόταν στο κλειστό.

Οι «πράσινοι» είχαν δεχθεί σε οκτώ λεπτά, μόλις επτά πόντους, είχαν σκοράρει 11 και απελευθερωμένοι πια, έπαιζαν ξέγνοιαστα, με τον Πασκουάλ να μοιράζει το χρόνο σωστά, δίνοντας «χώρο» σε Μποχωρίδη-Χαραλαμπόπουλο.

Ο Τσάβι Πασκουάλ, έριξε και τον Μιχάλη Λούντζη στο παρκέ, έξι λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα (είχε μπει νωρίτερα και ο Πατ), έχοντας πλέον χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες της αποστολής. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης έκανε ματσάρα… και ανάγκασε όλο το γήπεδο να τον χειροκροτεί στην τέταρτη περίοδο, δείχνοντας στον προπονητή του, διάθεση, όρεξη και πάθος, δείγμα της αλλαγής ψυχολογίας που επέφερε η αλλαγή προπονητή.

Ο Γιάννης Μπουρούσης με δύο συνεχόμενα καρφώματα, έκανε το 92-50, 31΄΄ πριν το τέλος, σε ένα ματς χορταστικό, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, με τους πράσινους να παίρνουν μια εύκολη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 35-25, 59-32, 74-41, 92-52

pana
kymi

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ