ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Δεκατρείς ημέρες μετά…

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά τη βαριά ήττα στο «ΣΕΦ» και την παραίτηση Πεδουλάκη, ο Παναθηναϊκός Superfoods μοιάζει σαν να έχει αφήσει εντελώς πίσω του όσα συνέβησαν και ταξιδεύει στην Τουρκία έχοντας το momentum και την ψυχολογία υπέρ του.

Δεκατρείς ημέρες μετά...

Το διάστημα που μεσολάβησε από την παραίτηση του Αργύρη Πεδουλάκη μέχρι την αποψινή εμφατική νίκη του Παναθηναϊκού Superfoods απέναντι στην Κύμη είναι μόλις δεκατρείς ημέρες. Από «ημερολογιακής» απόψεως οι δύο αυτές (σκάρτες) εβδομάδες φαίνονται πολύ λίγες, ωστόσο κατά τη διάρκειά τους οι «πράσινοι» κατάφεραν να πραγματοποιήσουν πολλά (και μεγάλα) βήματα και να αντιστρέψουν μια και καλή το δύστροπο κλίμα που επικρατούσε.

Το κλίμα αβεβαιότητας που συνόδευσε τον σύλλογο μετά τη βαριά ήττα στο «ΣΕΦ» και την παραίτηση του «Άρτζι», έχει περάσει για τα καλά στο παρελθόν. Οι πρώτες «πινελιές» ηρεμίας από τον Γιώργο Βόβορα αλλά και ο «τσαλακωμένος» εγωισμός των παικτών λίγο έλειψαν να υποτάξουν την ΤΣΣΚΑ μέσα στην έδρα της ενώ η έλευση του Τσάβι Πασκουάλ, επιτάχυνε την αλλαγή «σελίδας» την οποία επιχειρεί να πράξει όσο το δυνατόν συντομότερα ο σύλλογος.

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά το παιχνίδι του Φαλήρου, οι «πράσινοι» υπό τις οδηγίες του Τσάβι Πασκουάλ δείχνουν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Η ξαφνική (μα θετική) αλλαγή πορείας άρχισε να αχνοφαίνεται στη Γερμανία, όταν ο Παναθηναϊκός Superfoods επέστρεφε από το -11 και έπαιρνε μια νίκη ζωτικής σημασίας, ενώ κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, η θετική… «αύρα» της αλλαγής άρχισε να ριζώνει στους συντελεστές της ομάδας.

ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ!
ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ! 202.773 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το εξαιρετικό momentum των «πρασίνων» σε Ευρώπη και Ελλάδα μπορεί κάλλιστα να «κεφαλαιοποιηθεί» το βράδυ της Παρασκευής απέναντι στην Αναντολού Εφές. Σε μια δύσκολη έδρα, από την οποία ο Παναθηναϊκός έφυγε για τελευταία φορά νικητής τον Μάρτιο του 2014, θα φανεί αν η προσωρινή ευφορία μπορεί μετατραπεί σε μόνιμη.

Τα σημάδια πάντως δείχνουν πως σιγά-σιγά, όλα παίρνουν το δρόμο τους. Ο «αποδιοπομπαίος τράγος» Καλάθης, έχει μετατραπεί μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα σε παίκτη-κλειδί. Ο Τζέιμς Φελντέιν κερδίζει με το «σπαθί» του ολοένα και περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Οι Ρίβερς και Νίκολς απέδειξαν πως δεν είναι απλοί «ρολίστες» αλλά μονάδες πολυτελείας.

Η μεταμόρφωση του «εξάστερου» έχει αρχίσει να συντελείται, μέσα από τις προσπάθειες του Πασκουάλ αλλά και των παικτών του. Οι πρώτες εικόνες από την συνύπαρξη του Καταλανού με τους «πράσινους» έχουν θετικό πρόσημο το οποίο όμως θα πρέπει να σφυρηλατηθεί μέσα από έδρες «καμίνια» όπως είναι λόγου χάρη εκείνη της Αναντολού Εφές. Οι «πράσινοι» θα στοχεύσουν στο διπλό το βράδυ της Παρασκευής, αλλά ακόμα και αν τα πράγματα δεν έρθουν όπως τα σχεδιάσουν από κοινού οι παίκτες με τον προπονητή, το κακό θα είναι μικρό.

Διότι, όπως είπε και ο Πασκουάλ στη συνέντευξη Τύπου της παρουσιάσής του, «θα έρθουν και ήττες στην πορεία». Ωστόσο ο Παναθηναϊκός των (πρώτων) ημερών του, δείχνει ομάδα που δύσκολα μπορεί να παρεκκλίνει από όσα η ίδια χτίζει…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.